Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo czesto pierwsza proba z invitro sie nie udaje. Tylko u Ewi sprawa,ze nie miala zadnego mrozaczka i skonczyla jej sie kasa.. :(

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak podczytuje historie dziewczyn przy in vitro, to przez co one przechodza, ich zmagania, starania to jestem szczesliwa ze mam juz jedno dziecko. To trzeba miec sile i determinacje zeby dac rade. Do tej pory nawet nie wiedzialam jak to wszystko wyglada. Tak jak moja tesciowa pewnego razu spytala ile to kosztuje i czy to jest "pewne". Komus kto nie wie nic na ten temat wydaje sie to takie proste i szybkie tak jak i mi sie wydawalo. My się zasmialismy i mowimy ze pewne to bedzie jak się urodzi. I taka jest prawda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisalam meza na wtorek na badanie nasienia, w tym tyg.nie dalibysmy rady. Ciekawe czy jest jakas poprawa. Tym bardziej ze chcemy zrobic taka sama abstynencje jak ostatnim razem, bedzie porownanie.

A ja mam 3dpo i ciagle czuje prawy jajnik.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza gdzie i za ile robicie badanie?

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci co dokładnie brałas w tym szczęśliwym cyklu? Jak byś miała chwilę to napisz proszę :)

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie o pamięć. Jest ciężko. Łapią mnie momenty że same łzy lecą. Muszę wziąść się w garść bo mam dla kogo żyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 21:28

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś może się jeszcze doczekam na drugie dzieciątko. Narazie odpuszczam bo brak sił psychicznych, fizycznych, stymulacja daje w kość i finansowych. Napewno kiedyś poczuje przypływ sił i energii do dalszej walki.
    Życzę wam dziewczyny owocnych działań :) powiedziała bym że cuda się zdarzają ale już w to nie wierzę więc poprostu działać do upadłego :)

aLunia lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi napewno jest Tobie ciężko. A co lekarze mówili z kliniki? Znaleźli jakąś konkretną przyczyne wcześniejszych niepowodzeń?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Iza gdzie i za ile robicie badanie?

Novum Warszawa, manualne badanie nasienia 115zl. Prosto, latwo idzie się zapusac na dogodny termin, powiedzialsm ze chce tego dnia i na tą godzinę i bez problemu.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza dzieki. We wrzesniu (najdalej w kolejnym cyklu-pazdziernik?)chce isc juz ze swiezymi badaniami moimi no i nasieniem do jakiegos gina. Mam 3wybranych i musze sie zdecydowac. Obecnie mam dni plodne i dzialamy ale nie mam zludzen,ze sie uda naturalnie.pare ladnych razy bzykalismy wtedy kiedy trzeba i nic.. jedno co powiem to od witamin i koenzymu mam lepszy sluz. Ale co z tego :)

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap ano to z tego ze jak masz lepszy śluz to plemniki maja lepsze warunki zeby dotrzec do celu. Nie na prozno kobiety kupuja zel conceive plus który jest dosc drogi. I ja tez robie wszystko zeby polepszyc jakosc sluzu.

• YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Czesc ;) o 10.20 Maja zaszczycila nas swoja obecnoscia. 3.96kg i 56cm. Lilka zakochana w siostrze, zapomniala wogole o mnie ;p to byla dobra decyzja z cc, mala by nie przeszla, byla bardzo wysoko a szyjka trzymala.
    Gratulacje!!! To i ja się pochwalę..22.07 o 2.04 przyszła na świat Kalina 3020 i 50 cm:) dziewczyny .. wszystko jest możliwe. Następne będziecie Wy!

aLunia, nick nieaktualny, jangwa_maua, Emrica, agulineczka, Paula_shells, DoveLove, Paula_071, Kat83 lubią tę wiadomość

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn wielkie gratulacje :) zdrówka dla całej rodzinki :) my się też kiedyś doczekamy :P ja nadziei nie tracę

• pap86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow. Drugi brzuszek zwolniony! YellowAnn gratulacje! Sn czy cc?z ciekawosci pytam. Opowiadajcie jak tam z Waszymi noworodkami :)

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję :)

Ewi- współczuję i mam nadzieję, że doczekasz kiedyś jeszcze drugiego skarba.

No dziewczyny brać brzuchy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 22:19

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, 2 brzuchy zwolnione i czekaja. Adele chwilowo zrezygnowala, Kat sie urlopuje bez męża, ja w tym cyklu z niedroznego. A ty Hugo? Pap i ty bierz jeden. Ja sobie zrobie dzidzie na wakacjach. O, od DoveLove wezme brzuch, akurat bedzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 06:04

DoveLove lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do gina idę dziś pogadać co dalej. Ogólnie jestem zmęczona codziennie. Rano się ciężko podniesc. W pracy mi dali info żeby lepiej w ciąży teraz nie być bo muszę zdać służbę przygotowawcza żeby mi przedłużył umowę. Ale nie wiem co miała na myśli bo z tego co się orientuję to w ciąży z automatu się przedłuża jeśli jest się w tym 13tyg przed datą końca umowy. W każdym razie nie przejęłam się tym zbytnio :)

• pap86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina jak kurwa ktos moze w pracy powiedziec,ze lepiej w ciazy teraz nie byc.. no co za szmiaciarz tak moze powiedziec-pewnie to byla kobieta. Sorka za oburzenie. Co za ludzie. A wiecie co ostatnio ksiadz mi w konfesjonale powiedzial? Ze Polska sie musi rozmnazac na potege. Chory kraj i ludzie. Najglupsze to są komentarze,ze ludzie chca dzieci bo chcą 500+. Mam znajomą, taka dalszą ale nie wazne -i ona ma 32lata i 4dziecko niedlugo rodzi (oni sa bardzo katolicką rodziną z mezem wiec wyznaja zasade,ze co Bog da..) a mowi,ze CIAGLE notorycznie slyszy te komentarze-ale kasy na dzieci biorą,o,500+ idzie.. i tak generalizują.

Iza dobrze to wszystko z brzuchami wykombinowalas haaha. Wczoraj tak mnie brzuch bolal na owulacje,ze masakra.. cala w srodku bylam obolala! Ale nie bede na sile szukala objawow ciazowych za 2tyg bo to bez sensu. Szykuje sie na walke z trudnosciami w zajsciu w ciaze. Moze jakies zrosty mam :/

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byc moze tez pracy nie dostałam bo padlo pytanie o ciaze, jeszcze wtedy kiedy corki nie mialam. A ja uwazam ze dla 500+ to robią dzieci ci co nie pracuja, normalna rodzina gdzie chociaz jeden rodzic pracuje to inny przypadek. I to 500+ tylko napsulo, nie ma komu robic, my potrzebujemy ludzi do pracy, kiedys to jeden z drugim szukali pracy czy przy truskawkach, czy jabłkach a teraz d... się ruszyc nie chce bo po co jak samo wpadnie i bedzie. My 500+ nie bierzemy bo mamy za dużo ziemi, teoretycznie za duzy dochód, no i ostatnio taka ciotka ktorej córka ma juz 3 i to w ekspresowym tempie bo najstarsza jest mlodsza od mojej córki a najmłodsza juz ze 2 lata ma, zeby predko robic drugie to 500+ wpadnie. A ja zeby miec to 500+ to trzeba troche ziemi sprzedać. Moja tesciowa az sie zagotowala jak tak powiedziałam. I akurat ta ciotka jest ostatnią osoba ktorej bym powiedziala ze mamy problemy. Kiedys sie zasmialam ze jak ta kuzynka urodzi 4 corke to nam sie w koncu uda, narazie tam cisza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w temacie 500+bo przyznaje i odbieram to świadczenie i to co widzę to jest dramat. Uważam że powinno być dla każdej rodziny w której choć jeden rodzic pracuje. I tyle w temacie.

PAP tak baba nam tak powiedziała :p

‹‹ 1056 1057 1058 1059 1060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ