X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo czesto pierwsza proba z invitro sie nie udaje. Tylko u Ewi sprawa,ze nie miala zadnego mrozaczka i skonczyla jej sie kasa.. :(

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak podczytuje historie dziewczyn przy in vitro, to przez co one przechodza, ich zmagania, starania to jestem szczesliwa ze mam juz jedno dziecko. To trzeba miec sile i determinacje zeby dac rade. Do tej pory nawet nie wiedzialam jak to wszystko wyglada. Tak jak moja tesciowa pewnego razu spytala ile to kosztuje i czy to jest "pewne". Komus kto nie wie nic na ten temat wydaje sie to takie proste i szybkie tak jak i mi sie wydawalo. My się zasmialismy i mowimy ze pewne to bedzie jak się urodzi. I taka jest prawda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisalam meza na wtorek na badanie nasienia, w tym tyg.nie dalibysmy rady. Ciekawe czy jest jakas poprawa. Tym bardziej ze chcemy zrobic taka sama abstynencje jak ostatnim razem, bedzie porownanie.

A ja mam 3dpo i ciagle czuje prawy jajnik.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza gdzie i za ile robicie badanie?

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci co dokładnie brałas w tym szczęśliwym cyklu? Jak byś miała chwilę to napisz proszę :)

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie o pamięć. Jest ciężko. Łapią mnie momenty że same łzy lecą. Muszę wziąść się w garść bo mam dla kogo żyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 21:28

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś może się jeszcze doczekam na drugie dzieciątko. Narazie odpuszczam bo brak sił psychicznych, fizycznych, stymulacja daje w kość i finansowych. Napewno kiedyś poczuje przypływ sił i energii do dalszej walki.
    Życzę wam dziewczyny owocnych działań :) powiedziała bym że cuda się zdarzają ale już w to nie wierzę więc poprostu działać do upadłego :)

aLunia lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi napewno jest Tobie ciężko. A co lekarze mówili z kliniki? Znaleźli jakąś konkretną przyczyne wcześniejszych niepowodzeń?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Iza gdzie i za ile robicie badanie?

Novum Warszawa, manualne badanie nasienia 115zl. Prosto, latwo idzie się zapusac na dogodny termin, powiedzialsm ze chce tego dnia i na tą godzinę i bez problemu.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza dzieki. We wrzesniu (najdalej w kolejnym cyklu-pazdziernik?)chce isc juz ze swiezymi badaniami moimi no i nasieniem do jakiegos gina. Mam 3wybranych i musze sie zdecydowac. Obecnie mam dni plodne i dzialamy ale nie mam zludzen,ze sie uda naturalnie.pare ladnych razy bzykalismy wtedy kiedy trzeba i nic.. jedno co powiem to od witamin i koenzymu mam lepszy sluz. Ale co z tego :)

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap ano to z tego ze jak masz lepszy śluz to plemniki maja lepsze warunki zeby dotrzec do celu. Nie na prozno kobiety kupuja zel conceive plus który jest dosc drogi. I ja tez robie wszystko zeby polepszyc jakosc sluzu.

• YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Czesc ;) o 10.20 Maja zaszczycila nas swoja obecnoscia. 3.96kg i 56cm. Lilka zakochana w siostrze, zapomniala wogole o mnie ;p to byla dobra decyzja z cc, mala by nie przeszla, byla bardzo wysoko a szyjka trzymala.
    Gratulacje!!! To i ja się pochwalę..22.07 o 2.04 przyszła na świat Kalina 3020 i 50 cm:) dziewczyny .. wszystko jest możliwe. Następne będziecie Wy!

aLunia, Iza34, jangwa_maua, Emrica, agulineczka, Paula_shells, DoveLove, Paula_071, Kat83 lubią tę wiadomość

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn wielkie gratulacje :) zdrówka dla całej rodzinki :) my się też kiedyś doczekamy :P ja nadziei nie tracę

• pap86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow. Drugi brzuszek zwolniony! YellowAnn gratulacje! Sn czy cc?z ciekawosci pytam. Opowiadajcie jak tam z Waszymi noworodkami :)

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję :)

Ewi- współczuję i mam nadzieję, że doczekasz kiedyś jeszcze drugiego skarba.

No dziewczyny brać brzuchy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 22:19

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, 2 brzuchy zwolnione i czekaja. Adele chwilowo zrezygnowala, Kat sie urlopuje bez męża, ja w tym cyklu z niedroznego. A ty Hugo? Pap i ty bierz jeden. Ja sobie zrobie dzidzie na wakacjach. O, od DoveLove wezme brzuch, akurat bedzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 06:04

DoveLove lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do gina idę dziś pogadać co dalej. Ogólnie jestem zmęczona codziennie. Rano się ciężko podniesc. W pracy mi dali info żeby lepiej w ciąży teraz nie być bo muszę zdać służbę przygotowawcza żeby mi przedłużył umowę. Ale nie wiem co miała na myśli bo z tego co się orientuję to w ciąży z automatu się przedłuża jeśli jest się w tym 13tyg przed datą końca umowy. W każdym razie nie przejęłam się tym zbytnio :)

• pap86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina jak kurwa ktos moze w pracy powiedziec,ze lepiej w ciazy teraz nie byc.. no co za szmiaciarz tak moze powiedziec-pewnie to byla kobieta. Sorka za oburzenie. Co za ludzie. A wiecie co ostatnio ksiadz mi w konfesjonale powiedzial? Ze Polska sie musi rozmnazac na potege. Chory kraj i ludzie. Najglupsze to są komentarze,ze ludzie chca dzieci bo chcą 500+. Mam znajomą, taka dalszą ale nie wazne -i ona ma 32lata i 4dziecko niedlugo rodzi (oni sa bardzo katolicką rodziną z mezem wiec wyznaja zasade,ze co Bog da..) a mowi,ze CIAGLE notorycznie slyszy te komentarze-ale kasy na dzieci biorą,o,500+ idzie.. i tak generalizują.

Iza dobrze to wszystko z brzuchami wykombinowalas haaha. Wczoraj tak mnie brzuch bolal na owulacje,ze masakra.. cala w srodku bylam obolala! Ale nie bede na sile szukala objawow ciazowych za 2tyg bo to bez sensu. Szykuje sie na walke z trudnosciami w zajsciu w ciaze. Moze jakies zrosty mam :/

Iza34 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byc moze tez pracy nie dostałam bo padlo pytanie o ciaze, jeszcze wtedy kiedy corki nie mialam. A ja uwazam ze dla 500+ to robią dzieci ci co nie pracuja, normalna rodzina gdzie chociaz jeden rodzic pracuje to inny przypadek. I to 500+ tylko napsulo, nie ma komu robic, my potrzebujemy ludzi do pracy, kiedys to jeden z drugim szukali pracy czy przy truskawkach, czy jabłkach a teraz d... się ruszyc nie chce bo po co jak samo wpadnie i bedzie. My 500+ nie bierzemy bo mamy za dużo ziemi, teoretycznie za duzy dochód, no i ostatnio taka ciotka ktorej córka ma juz 3 i to w ekspresowym tempie bo najstarsza jest mlodsza od mojej córki a najmłodsza juz ze 2 lata ma, zeby predko robic drugie to 500+ wpadnie. A ja zeby miec to 500+ to trzeba troche ziemi sprzedać. Moja tesciowa az sie zagotowala jak tak powiedziałam. I akurat ta ciotka jest ostatnią osoba ktorej bym powiedziala ze mamy problemy. Kiedys sie zasmialam ze jak ta kuzynka urodzi 4 corke to nam sie w koncu uda, narazie tam cisza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w temacie 500+bo przyznaje i odbieram to świadczenie i to co widzę to jest dramat. Uważam że powinno być dla każdej rodziny w której choć jeden rodzic pracuje. I tyle w temacie.

PAP tak baba nam tak powiedziała :p

‹‹ 1056 1057 1058 1059 1060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ