X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ostatni najwazniejszy zakup na wakacje za nami- kostium kapielowy dla corki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 14:38

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wieści o urszulki :) . Moje córki oby dwie przeterminowane :P chociaż druga sama się zdecydowała dość szybko :P. Ach... Fajnie sobie przypomnieć jak to było. Już zaraz minie 3 miesiące.

aLunia, Urszulka89 lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Iza powiedz, że nie i koniec. I tak będzie źle czy pojedzie czy nie bo pewnie będzie obrazona. A tak przynajmniej wy spędzicie fajnie czas.

Ja się dałam wrobić w tym roku w czerwcu na wakacje z teściami i nigdy więcej.

Ja pamietam jak niedawno kuzyn swojej matki nie chciał zabrac na wakacje. Ona byla oburzona a moja tesciowa tym bardziej, bo jak to matki nie zabrac. Oni nawet jej nie powiedzieli ze jada, chcieli sie spakować i powiedzieć tuz przed wyjazdem zeby uniknac tskiej sytuacji jaka ja mam teraz. A ja wtedy w pelni poparłam tego kuzyna. Ma żonę i dzieci i może mu mamusia potrzebna zeby go spać polozyc? Cale dnie są razem na jednej kuchni i on jak on ale ona, jego zona nawet tych pare dni w roku nie miala by dla siebie.

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia i jak tam sytuacja u Ciebie?

Ja dzisiaj robilam krzywą cukrową. Mam już wyniki.

Na czczo 75
    Po 1h 101
    Po 2h 107

Wiem, że wyniki są w porządku i nie wskazują na cukrzycę ciążową, ale zastanawia mnie dlaczego glukoza po 2h jest ciut wyższa od tej po 1h.

Przepraszam, że tak się Wam wcinam w wątek, ale kojarzę, że Alunia miałaś podobną sytuację.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ;) o 10.20 Maja zaszczycila nas swoja obecnoscia. 3.96kg i 56cm. Lilka zakochana w siostrze, zapomniala wogole o mnie ;p to byla dobra decyzja z cc, mala by nie przeszla, byla bardzo wysoko a szyjka trzymala.

Paula_shells, DoveLove, jangwa_maua, Emrica, Lotopałanka, nick nieaktualny, Kat83, YellowAnn, Paula_071 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Alunia i jak tam sytuacja u Ciebie?

Ja dzisiaj robilam krzywą cukrową. Mam już wyniki.

Na czczo 75
    Po 1h 101
    Po 2h 107

Wiem, że wyniki są w porządku i nie wskazują na cukrzycę ciążową, ale zastanawia mnie dlaczego glukoza po 2h jest ciut wyższa od tej po 1h.

Przepraszam, że tak się Wam wcinam w wątek, ale kojarzę, że Alunia miałaś podobną sytuację.

Tak i gin mówiła, że jest ok a miałam dużo wyższe wyniki niż Ty. Mała wagowo też zawsze do tyłu, więc tym bardziej mówiła, że nie muszę się martwić.

W piątek jadę na kliniki umawiać termin CC.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 19:32

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka gratulacje. Majka kawal baby. Jak się czujesz? Juz wstałaś czy jeszcze? Pytam bo ja mialam cc przed 13 a o 19 kazali mi wstac i isc na normalna sale a ja nadal nog nie czułam, dopiero ok.22 ale jak malo im nie zemdlalsm to kazaly siadac na wozek.

Urszulka89 lubi tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Czesc ;) o 10.20 Maja zaszczycila nas swoja obecnoscia. 3.96kg i 56cm. Lilka zakochana w siostrze, zapomniala wogole o mnie ;p to byla dobra decyzja z cc, mala by nie przeszla, byla bardzo wysoko a szyjka trzymala.

Ogromnie Ci gratuluję, długo czekałaś na Wasze szczęście. Aż się wzruszyłam. Ale to musi być fajny widok jak rodzeństwo tak się cieszy :) Faktycznie CC to dobra decyzja. A ty jak się czujesz?

Dużo zdrówka dla was :*

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka wielkie gratulacje :)

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka, tak się cieszę, że już jesteście razem!
    Dużo zdrówka dla Ciebie i Majci. Odpoczywajcie i cieszcie się sobą.
    Jak będziesz miała chwilkę napisz jak zniosłaś cc.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka gratuluję. :*

7u22rjjg269yrzch.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny zdrowy bobas na swiecie i brzuszek zwolniony. Zaklepuję hehehehe. Mąz jutro wraca a od dzis mam sluz plodny. Trzeba korzystac choc i tak juz nie wierze w to,ze obedzie sie bez pomocy lekarza.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :) dużo zdrowia dla Was dziewczyny :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:

Gratuluję <3 wspaniale, ze juz jestescie razem :) corcia spora, prawie jak moj synek (4005 g i 56cm),tyle, ze ja rodzilam sn.

Napisz jak bedziesz miec czas i sily jak tam sie czujesz po cc. Jak pionizacja.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba bedzie ciezki dzien, mam pod opieka synka mojej siostry (przywiozła go do mojej mamy a mama dzis nie moze sie nim zajac) i razem z moja Zuzia rowno szaleja.

Moj mąż wlasnie powiedzial ze w tej chwili rezygnuje z in vitro. Jak czytam tu na forum o in vitro to jestem przerazona. I tak bardzo mi szkoda Ewi. Chyba kazda z nas jej kibicowala.

Ewi trzymaj sie. Bardzo mi przykro.

• Arizona_ Nowa

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie...
    Nie do końca jestem tu nowa, 4 lata temu byłam tu stałym bywalcem. Urodziłam córkę i zaczęłam normalnie żyć:)
    Dziś trochę starsza, z większym bagażem utrudniającym zajście w ciążę ponownie myślę o kolejnym dziecku.
    Znów muszę przez to przechodzić, zaczynać od początku i tym razem mam mniejsza nadzieje, choć poprzednio były naprawdę małe...
    Czy któraś z Was miała problem ze skracająca się szyjką w ciąży?

• pap86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam kobiete ktora po nieudanym in vitro zaszla w kolejnym cyklu w naturalną ciaze! Zycze tego samego Ewi..

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP a Ewi się nie odzywała więc może się udało? Czy ja coś przeoczyłam?

Witaj Arizona. Osobiście nie mam i nie miałam problemy z szyjka ale znam dziewczynę ci miała i w pierwszej i w drugiej ciąży problem. Wiem że zakładany miała passer czy jakoś tak. Do tego częste wizyty u lekarza. W szpitalu też była jakiś czas ale krótko. Ogólnie oszczędny tryb życia.

Ja od wczoraj biorę swoje nowe tabsy. W pt mam wizytę u gina. W pracy się zaczyna młyn. Siły już nie mam. A to dopiero początek najgorszego

Arizona_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina ja podczytuje temat o in vitro i Ewi napisala ze nic z tego. Szkoda, wielka szkoda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde też przeczytałam :( Ewi strasznie strasznie mi przykro :(:( miałam nadzieję że napiszesz nam dobre wieści
    . Trzymaj się kochana.

‹‹ 1055 1056 1057 1058 1059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ