X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ostatni najwazniejszy zakup na wakacje za nami- kostium kapielowy dla corki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 14:38

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wieści o urszulki :) . Moje córki oby dwie przeterminowane :P chociaż druga sama się zdecydowała dość szybko :P. Ach... Fajnie sobie przypomnieć jak to było. Już zaraz minie 3 miesiące.

aLunia, Urszulka89 lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Iza powiedz, że nie i koniec. I tak będzie źle czy pojedzie czy nie bo pewnie będzie obrazona. A tak przynajmniej wy spędzicie fajnie czas.

Ja się dałam wrobić w tym roku w czerwcu na wakacje z teściami i nigdy więcej.

Ja pamietam jak niedawno kuzyn swojej matki nie chciał zabrac na wakacje. Ona byla oburzona a moja tesciowa tym bardziej, bo jak to matki nie zabrac. Oni nawet jej nie powiedzieli ze jada, chcieli sie spakować i powiedzieć tuz przed wyjazdem zeby uniknac tskiej sytuacji jaka ja mam teraz. A ja wtedy w pelni poparłam tego kuzyna. Ma żonę i dzieci i może mu mamusia potrzebna zeby go spać polozyc? Cale dnie są razem na jednej kuchni i on jak on ale ona, jego zona nawet tych pare dni w roku nie miala by dla siebie.

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia i jak tam sytuacja u Ciebie?

Ja dzisiaj robilam krzywą cukrową. Mam już wyniki.

Na czczo 75
    Po 1h 101
    Po 2h 107

Wiem, że wyniki są w porządku i nie wskazują na cukrzycę ciążową, ale zastanawia mnie dlaczego glukoza po 2h jest ciut wyższa od tej po 1h.

Przepraszam, że tak się Wam wcinam w wątek, ale kojarzę, że Alunia miałaś podobną sytuację.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ;) o 10.20 Maja zaszczycila nas swoja obecnoscia. 3.96kg i 56cm. Lilka zakochana w siostrze, zapomniala wogole o mnie ;p to byla dobra decyzja z cc, mala by nie przeszla, byla bardzo wysoko a szyjka trzymala.

Paula_shells, DoveLove, jangwa_maua, Emrica, Lotopałanka, Hugolina87, Kat83, YellowAnn, Paula_071 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Alunia i jak tam sytuacja u Ciebie?

Ja dzisiaj robilam krzywą cukrową. Mam już wyniki.

Na czczo 75
    Po 1h 101
    Po 2h 107

Wiem, że wyniki są w porządku i nie wskazują na cukrzycę ciążową, ale zastanawia mnie dlaczego glukoza po 2h jest ciut wyższa od tej po 1h.

Przepraszam, że tak się Wam wcinam w wątek, ale kojarzę, że Alunia miałaś podobną sytuację.

Tak i gin mówiła, że jest ok a miałam dużo wyższe wyniki niż Ty. Mała wagowo też zawsze do tyłu, więc tym bardziej mówiła, że nie muszę się martwić.

W piątek jadę na kliniki umawiać termin CC.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 19:32

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka gratulacje. Majka kawal baby. Jak się czujesz? Juz wstałaś czy jeszcze? Pytam bo ja mialam cc przed 13 a o 19 kazali mi wstac i isc na normalna sale a ja nadal nog nie czułam, dopiero ok.22 ale jak malo im nie zemdlalsm to kazaly siadac na wozek.

Urszulka89 lubi tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Czesc ;) o 10.20 Maja zaszczycila nas swoja obecnoscia. 3.96kg i 56cm. Lilka zakochana w siostrze, zapomniala wogole o mnie ;p to byla dobra decyzja z cc, mala by nie przeszla, byla bardzo wysoko a szyjka trzymala.

Ogromnie Ci gratuluję, długo czekałaś na Wasze szczęście. Aż się wzruszyłam. Ale to musi być fajny widok jak rodzeństwo tak się cieszy :) Faktycznie CC to dobra decyzja. A ty jak się czujesz?

Dużo zdrówka dla was :*

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka wielkie gratulacje :)

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka, tak się cieszę, że już jesteście razem!
    Dużo zdrówka dla Ciebie i Majci. Odpoczywajcie i cieszcie się sobą.
    Jak będziesz miała chwilkę napisz jak zniosłaś cc.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka gratuluję. :*

7u22rjjg269yrzch.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny zdrowy bobas na swiecie i brzuszek zwolniony. Zaklepuję hehehehe. Mąz jutro wraca a od dzis mam sluz plodny. Trzeba korzystac choc i tak juz nie wierze w to,ze obedzie sie bez pomocy lekarza.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :) dużo zdrowia dla Was dziewczyny :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:

Gratuluję <3 wspaniale, ze juz jestescie razem :) corcia spora, prawie jak moj synek (4005 g i 56cm),tyle, ze ja rodzilam sn.

Napisz jak bedziesz miec czas i sily jak tam sie czujesz po cc. Jak pionizacja.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba bedzie ciezki dzien, mam pod opieka synka mojej siostry (przywiozła go do mojej mamy a mama dzis nie moze sie nim zajac) i razem z moja Zuzia rowno szaleja.

Moj mąż wlasnie powiedzial ze w tej chwili rezygnuje z in vitro. Jak czytam tu na forum o in vitro to jestem przerazona. I tak bardzo mi szkoda Ewi. Chyba kazda z nas jej kibicowala.

Ewi trzymaj sie. Bardzo mi przykro.

• Arizona_ Nowa

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie...
    Nie do końca jestem tu nowa, 4 lata temu byłam tu stałym bywalcem. Urodziłam córkę i zaczęłam normalnie żyć:)
    Dziś trochę starsza, z większym bagażem utrudniającym zajście w ciążę ponownie myślę o kolejnym dziecku.
    Znów muszę przez to przechodzić, zaczynać od początku i tym razem mam mniejsza nadzieje, choć poprzednio były naprawdę małe...
    Czy któraś z Was miała problem ze skracająca się szyjką w ciąży?

• pap86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam kobiete ktora po nieudanym in vitro zaszla w kolejnym cyklu w naturalną ciaze! Zycze tego samego Ewi..

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP a Ewi się nie odzywała więc może się udało? Czy ja coś przeoczyłam?

Witaj Arizona. Osobiście nie mam i nie miałam problemy z szyjka ale znam dziewczynę ci miała i w pierwszej i w drugiej ciąży problem. Wiem że zakładany miała passer czy jakoś tak. Do tego częste wizyty u lekarza. W szpitalu też była jakiś czas ale krótko. Ogólnie oszczędny tryb życia.

Ja od wczoraj biorę swoje nowe tabsy. W pt mam wizytę u gina. W pracy się zaczyna młyn. Siły już nie mam. A to dopiero początek najgorszego

Arizona_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina ja podczytuje temat o in vitro i Ewi napisala ze nic z tego. Szkoda, wielka szkoda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde też przeczytałam :( Ewi strasznie strasznie mi przykro :(:( miałam nadzieję że napiszesz nam dobre wieści
    . Trzymaj się kochana.

‹‹ 1055 1056 1057 1058 1059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ