Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja prawdopodobnie zwalniam 22.08 bo mam CC wyznaczone. Chyba że zacznie się wcześniej albo mała się odwróci
Któraś z was ma go zabrać! -
nick nieaktualnyNie wiem dokladnie ale czy we wszystkich wojewodztwach 500+ przyznawane jest na jednakowych zasadach? Bo my nie dostajemy, ale np.w łódzkim biora na wszystkie dzieci, maja 2 biora na 2, maja 3 biora na 3. To zależy w koncu od ilości dzieci czy dochodu? Moj brat ma 1 i dopoki nie mial ziemi to dostawal, teraz rodzice mu przepisali i mu sie nie nalezy. My mieszkamy w mazowieckim.
-
Hugolina87 wrote:Ja jestem w temacie 500+bo przyznaje i odbieram to świadczenie i to co widzę to jest dramat. Uważam że powinno być dla każdej rodziny w której choć jeden rodzic pracuje. I tyle w temacie.
PAP tak baba nam tak powiedziała :p
-
nick nieaktualny
-
Ja uważam że każdy powinien mieć tyle dzieci ile chce, ale niech SAM je utrzymuje, a nie kosztem reszty podatników i wyciągając rączki po zasiłki. Wg. mnie powinien być warunek, że rodzice oboje pracują, tym samym płacą podatki na to 500+. Co to za podejście, że ile Bóg da, ale niech mi to państwo i podatnicy opłacą. Ta kasa nie idzie od państwa bo państwo żadnej kasy nie ma do rozdawania. Ta kasa idzie z naszych kieszeni i niedługo słono będziemy za to płacić w innych formach. Ludzie tego nie rozumieją i się cieszą
Do tego mąż pracuje w policji i ma dość interwencji w stylu "oboje rodzice zataczają się pijani po rynku a obok biega samopas ósemka dzieci", albo "samotna matka non stop pijana, a czwórka dzieci biega samopas po dworze". -
nick nieaktualnyLavende ja uważam tak jak napisałam wyżej. Żeby chociaż jedno z rodziców pracowało. Mam sporo przypadków gdzie rodzice oboje pracują i się mieszczą. A pracują już od kilkunastu lat w tych samych miejscach także te 500 czy tysiąc dodatkowo może im pomóc w wychowywaniu dzieci. Taka pomoc od państwa jest czyms normalnym w większości krajów. Ale żeby żyć z samych zasiłków to na to się już nie zgadzam.. Ja jak dostaje info od kogoś z zewnątrz Odrazu robię nalot z mopru. Wielu ludzi też kombinuje, później muszą zwracać.
Iza nie każdy dostaje na wszystkie dzieci. Żeby mieć na pierwsze trezva mieć 800zl na osobę. Jak się ma gospodarstwo to są przeliczenia wg GUS i za hektary liczą. -
nick nieaktualnyMagdis jeśli mąż będzie miał dochód opodatkowany i dostanie pit albo coś co będzie widoczne później w US że miał dochód to za rok dopiero będzie się Wam liczyć jeśli macie dochodowo. W tym roku bierze się rok 2017 jako bazowy. Chyba że ktoś zmienia pracę itp to w tedy nowy dochód
-
nick nieaktualnyHugolina wiem jak licza dochod z gospodarstwa, bylam nawet 2 razy sie dopytywac, niestety za duzo. Trudno. I nawet jak wyliczalam to tesciowej to ona uparcie ze to nie tak sie liczy i zebym jeszcze raz szla i pytala.
No i wkurzylam sie jak siostra powiedziala "za 500+ pojechalismy do Turcji na wakacje", tam laduja, za gramica te pieniadze. -
nick nieaktualnyCo roku są jakieś zmiany. Narazie u nas nie ma jeszcze danych i nie liczymy z hektarów dochodu. Jakoś we wrześniu dopiero maja być nowe dane GUS. Ja jeszcze tego nie ogarniam do końca. Tej całej ustawy jeszcze też nie ogarniam
muszę się uczyć i jeszcze 8 innych ustaw żeby ta służbę zdac cała albo cv poprawić i szukać pracy dalej
-
nick nieaktualnyJa po wizycie. 9dc. Pęcherzyk 20mm ponad ma już. Mam cały czas jakąś dziurę/ciemne miejsce do przebadania tak myślę że zrobi mi histero za jakiś czas i to udrozni/ powiększy. Powinnam brać ta metę cały czas. Dostałam receptę na metę i luteine.
Endo mówił że całkiem dobrze. Mam się Starać. -
nick nieaktualnyDzięki Alunia ale raczej nie będę testować
Przypuszczam że ta cesarka dalej jest wszystkiemu winna. Po następnej @mam iść szybko na usg do dobrego gina(ten mój ma miesiąc urlopu teraz) , może tego co mnie operowal bo ma dobru sprzęt i zobaczyć to ciemne miejsce w macicy czy się powiększa pod wpływem przepływu krwi. Jeśli tak To znaczy że trzeba zrobić histeroskopie i ten przepływ powiększyć.
Chciał mi przepisać dupka. Zaproponowałam luteine.
Gin powiedział że albo cukier albo ta ciemna plama w macicy. Ja nie wiem dalej w czym tkwi problem
-
Gratuluję dziewczyny córek! To napaja optymizmem
Ja dzisiaj byłam u gina, lapro we wrześniu. Boli mnie jajnik tak jak bolał, owulację mam tylko z tego bolącego jajnika. Niestety na sierpień nie zapisują na planowe operacje, więc we wrześniu po miesiączce kładę się na oddział. Muszę jakoś wytrzymam te dwa miesiące bólu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 20:59
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hugolina87 wrote:Ja po wizycie. 9dc. Pęcherzyk 20mm ponad ma już. Mam cały czas jakąś dziurę/ciemne miejsce do przebadania tak myślę że zrobi mi histero za jakiś czas i to udrozni/ powiększy. Powinnam brać ta metę cały czas. Dostałam receptę na metę i luteine.
Endo mówił że całkiem dobrze. Mam się Starać.
Ja mam 17 dzień i pęcherzyk 17,5cm. Ale masz krótkie cykle!13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
Hugo, dobrze. Rano i wieczorem po setce.
Gratuluję dziewczynek, zgłaszam się niedlugo po brzuch, może się w końcu nam trafi chłopak na wątku haha
Wracam z urlopu już w niedzielę i koniec dobroci. Prosto do pracy.
Zrobiłam dzisiaj proga, 7dpo. Wynik 14 z hakiem. Dalej nie wiem czy była owu, wszędzie inne normy. Ale wydaje mi się że trochę niski??60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
nick nieaktualnyJa chce juz na wakacje, buuuu... Mam juz dosc. Zapie... rowny, raniutko do godz.8 chodze do truskawek, szlak mnie trafia bo juz 4 raz w tym roku je piele, co skoncze to zaczynam od poczatku i nawet opryski na chwasty nie dają rady, w dzien sprzatam, robie przetwory i szykuje impreze urodzinowa dla córki, babcie mnie wkurzaja, ciagle sie wtracaja, tesciowa caly tydz.sie nie odzywa ale jak poprosiłam corke zeby cos zrobila to pierwsza z jadaczka ze nie mam racji, druga tez sie czepia ciort wie czego bo dziecko klamie, bo kwiatka zniszczyla a ja nie taki plyn do mycia grilla wzielam, wieczorem padam jak mucha, maz mnie budzil na seksy przed kilkudniowa abstynancja a ja ni ciorta sily wstac nie mialam od corki. Chyba ten gorac tak dobija. Jeszcze tydzień musze wytrzymac.
-
nick nieaktualnyPAP nie mówiłam nic o clo
powiedział że będę w tej ciąży ale mam się stosować do jego zaleceń cały czas.
Źle że przestałam brać ta metę. Wyniki z moczu na czczo mogą być takie jak miałam a ja się przestraszyłm że jest coś nie tak..
Pokazywał mi fotki z usg jakiejś dziewczyny po cesarce. Jej dziura w macicy przy mojej która miałam to pikuś.. Naprawił jej ale się zrobiło znowu takie ciemne miejsce(coś jak mam teraz ja tylko też większe)i histeroskopem jej to naprawil. Ciężka sprawa po tych cesarkach. Jak widać się zdarza.