X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawdopodobnie zwalniam 22.08 bo mam CC wyznaczone. Chyba że zacznie się wcześniej albo mała się odwróci :P
    Któraś z was ma go zabrać! ;)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dokladnie ale czy we wszystkich wojewodztwach 500+ przyznawane jest na jednakowych zasadach? Bo my nie dostajemy, ale np.w łódzkim biora na wszystkie dzieci, maja 2 biora na 2, maja 3 biora na 3. To zależy w koncu od ilości dzieci czy dochodu? Moj brat ma 1 i dopoki nie mial ziemi to dostawal, teraz rodzice mu przepisali i mu sie nie nalezy. My mieszkamy w mazowieckim.

• magdis Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ja jestem w temacie 500+bo przyznaje i odbieram to świadczenie i to co widzę to jest dramat. Uważam że powinno być dla każdej rodziny w której choć jeden rodzic pracuje. I tyle w temacie.

PAP tak baba nam tak powiedziała :p
    Hugo,może mi pomożesz bo nie wiem jak to jest. Moj M wzial w maju tysiac gesi na odchow,we wrzesniu bedzie je sprzedawal. Czy taki jednorazowy dochod liczy sie do 500+? A jesli tak to juz teraz czy dopiero przy skladaniu wniosku w przyszlym roku? To chyba nie jest dochod uzyskany skoro jest od razu utracony?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 500+ się bierze dochód za drugi miesiąc pracy/dochodu także myślę że nie ma co dopisywać :)

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam że każdy powinien mieć tyle dzieci ile chce, ale niech SAM je utrzymuje, a nie kosztem reszty podatników i wyciągając rączki po zasiłki. Wg. mnie powinien być warunek, że rodzice oboje pracują, tym samym płacą podatki na to 500+. Co to za podejście, że ile Bóg da, ale niech mi to państwo i podatnicy opłacą. Ta kasa nie idzie od państwa bo państwo żadnej kasy nie ma do rozdawania. Ta kasa idzie z naszych kieszeni i niedługo słono będziemy za to płacić w innych formach. Ludzie tego nie rozumieją i się cieszą :-/

Do tego mąż pracuje w policji i ma dość interwencji w stylu "oboje rodzice zataczają się pijani po rynku a obok biega samopas ósemka dzieci", albo "samotna matka non stop pijana, a czwórka dzieci biega samopas po dworze".

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende ja uważam tak jak napisałam wyżej. Żeby chociaż jedno z rodziców pracowało. Mam sporo przypadków gdzie rodzice oboje pracują i się mieszczą. A pracują już od kilkunastu lat w tych samych miejscach także te 500 czy tysiąc dodatkowo może im pomóc w wychowywaniu dzieci. Taka pomoc od państwa jest czyms normalnym w większości krajów. Ale żeby żyć z samych zasiłków to na to się już nie zgadzam.. Ja jak dostaje info od kogoś z zewnątrz Odrazu robię nalot z mopru. Wielu ludzi też kombinuje, później muszą zwracać.

Iza nie każdy dostaje na wszystkie dzieci. Żeby mieć na pierwsze trezva mieć 800zl na osobę. Jak się ma gospodarstwo to są przeliczenia wg GUS i za hektary liczą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis jeśli mąż będzie miał dochód opodatkowany i dostanie pit albo coś co będzie widoczne później w US że miał dochód to za rok dopiero będzie się Wam liczyć jeśli macie dochodowo. W tym roku bierze się rok 2017 jako bazowy. Chyba że ktoś zmienia pracę itp to w tedy nowy dochód :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina wiem jak licza dochod z gospodarstwa, bylam nawet 2 razy sie dopytywac, niestety za duzo. Trudno. I nawet jak wyliczalam to tesciowej to ona uparcie ze to nie tak sie liczy i zebym jeszcze raz szla i pytala.

No i wkurzylam sie jak siostra powiedziala "za 500+ pojechalismy do Turcji na wakacje", tam laduja, za gramica te pieniadze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co roku są jakieś zmiany. Narazie u nas nie ma jeszcze danych i nie liczymy z hektarów dochodu. Jakoś we wrześniu dopiero maja być nowe dane GUS. Ja jeszcze tego nie ogarniam do końca. Tej całej ustawy jeszcze też nie ogarniam :P muszę się uczyć i jeszcze 8 innych ustaw żeby ta służbę zdac cała albo cv poprawić i szukać pracy dalej :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. 9dc. Pęcherzyk 20mm ponad ma już. Mam cały czas jakąś dziurę/ciemne miejsce do przebadania tak myślę że zrobi mi histero za jakiś czas i to udrozni/ powiększy. Powinnam brać ta metę cały czas. Dostałam receptę na metę i luteine.
    Endo mówił że całkiem dobrze. Mam się Starać.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kciuki Hugolina. Kiedy będziesz testować jak coś?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Alunia ale raczej nie będę testować :D
    Przypuszczam że ta cesarka dalej jest wszystkiemu winna. Po następnej @mam iść szybko na usg do dobrego gina(ten mój ma miesiąc urlopu teraz) , może tego co mnie operowal bo ma dobru sprzęt i zobaczyć to ciemne miejsce w macicy czy się powiększa pod wpływem przepływu krwi. Jeśli tak To znaczy że trzeba zrobić histeroskopie i ten przepływ powiększyć.
    Chciał mi przepisać dupka. Zaproponowałam luteine.
    Gin powiedział że albo cukier albo ta ciemna plama w macicy. Ja nie wiem dalej w czym tkwi problem :(

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny córek! To napaja optymizmem :)

Ja dzisiaj byłam u gina, lapro we wrześniu. Boli mnie jajnik tak jak bolał, owulację mam tylko z tego bolącego jajnika. Niestety na sierpień nie zapisują na planowe operacje, więc we wrześniu po miesiączce kładę się na oddział. Muszę jakoś wytrzymam te dwa miesiące bólu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 20:59

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ja po wizycie. 9dc. Pęcherzyk 20mm ponad ma już. Mam cały czas jakąś dziurę/ciemne miejsce do przebadania tak myślę że zrobi mi histero za jakiś czas i to udrozni/ powiększy. Powinnam brać ta metę cały czas. Dostałam receptę na metę i luteine.
    Endo mówił że całkiem dobrze. Mam się Starać.

Ja mam 17 dzień i pęcherzyk 17,5cm. Ale masz krótkie cykle!

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krótszy cykl powinien być. Ale że będę mieć lutke to go wydłuży. Mam 2x1 100mg. Jakoś dużo czy mi się zdaje?? Nie wiem czy się nie pomyliła w aptece z recepta

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo, dobrze. Rano i wieczorem po setce.

Gratuluję dziewczynek, zgłaszam się niedlugo po brzuch, może się w końcu nam trafi chłopak na wątku haha

Wracam z urlopu już w niedzielę i koniec dobroci. Prosto do pracy.

Zrobiłam dzisiaj proga, 7dpo. Wynik 14 z hakiem. Dalej nie wiem czy była owu, wszędzie inne normy. Ale wydaje mi się że trochę niski??

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat co gin to opinia. Generalnie pow 10 uznaje sie,ze owu byla.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Higo trzymaj sie tego gina. Mlze on cie poprowadzi odpowiednio! Dobre wiesci przynioslas od niego.a cos mowil na to clo co ralas?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce juz na wakacje, buuuu... Mam juz dosc. Zapie... rowny, raniutko do godz.8 chodze do truskawek, szlak mnie trafia bo juz 4 raz w tym roku je piele, co skoncze to zaczynam od poczatku i nawet opryski na chwasty nie dają rady, w dzien sprzatam, robie przetwory i szykuje impreze urodzinowa dla córki, babcie mnie wkurzaja, ciagle sie wtracaja, tesciowa caly tydz.sie nie odzywa ale jak poprosiłam corke zeby cos zrobila to pierwsza z jadaczka ze nie mam racji, druga tez sie czepia ciort wie czego bo dziecko klamie, bo kwiatka zniszczyla a ja nie taki plyn do mycia grilla wzielam, wieczorem padam jak mucha, maz mnie budzil na seksy przed kilkudniowa abstynancja a ja ni ciorta sily wstac nie mialam od corki. Chyba ten gorac tak dobija. Jeszcze tydzień musze wytrzymac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP nie mówiłam nic o clo :P powiedział że będę w tej ciąży ale mam się stosować do jego zaleceń cały czas.
    Źle że przestałam brać ta metę. Wyniki z moczu na czczo mogą być takie jak miałam a ja się przestraszyłm że jest coś nie tak..
    Pokazywał mi fotki z usg jakiejś dziewczyny po cesarce. Jej dziura w macicy przy mojej która miałam to pikuś.. Naprawił jej ale się zrobiło znowu takie ciemne miejsce(coś jak mam teraz ja tylko też większe)i histeroskopem jej to naprawil. Ciężka sprawa po tych cesarkach. Jak widać się zdarza. :/

‹‹ 1057 1058 1059 1060 1061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ