X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat czas tak zapiernicza że zaraz Wasze iui. Zbliża się wielkimi krokami :) trzymam mocno kciuki.

Progesteron skacze w ciągu dnia. Owu napewno była jak wynik był 14. Któraś z dziewczyn pisała że powyżej 20 świadczy o dobrej jakości jajeczka. Ja miałam zazwyczaj powyżej 20 a nawet i 29 i dupa była z tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 07:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz mialam proga 12,3 5dpo i lekarze mówią ze to dobry poziom. A tam, nie chce mi się juz, mam juz dosc tych staran.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja też mam dość nie nastawiam się że nagle zajdę w ciążę. Może kiedyś :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, jestem miedzy mlotem a kowadlem, miedzy mężem a tesciowa, i jedno ma racje i drugie tez, jedno popre to z dfugim bede się klocic i na odwrot. Oszalec mozna. Wiem co trzeba ale przy tesciowej nawet sie nid odezwalam, powiedzialam to mezowi to juz źle.

• magdis Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Magdis jeśli mąż będzie miał dochód opodatkowany i dostanie pit albo coś co będzie widoczne później w US że miał dochód to za rok dopiero będzie się Wam liczyć jeśli macie dochodowo. W tym roku bierze się rok 2017 jako bazowy. Chyba że ktoś zmienia pracę itp to w tedy nowy dochód :)
    Dzięki Hugo :* też własnie tak myslalam

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Jej, jestem miedzy mlotem a kowadlem, miedzy mężem a tesciowa, i jedno ma racje i drugie tez, jedno popre to z dfugim bede się klocic i na odwrot. Oszalec mozna. Wiem co trzeba ale przy tesciowej nawet sie nid odezwalam, powiedzialam to mezowi to juz źle.

Iza stoj za mezem lepiej. No chyyuba ze nie ma totalnie racji

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalamka, mam w domu pchly.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okutwa a skąd? Na pewno pchly czy wszy?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówicie, że poziom progesteronu powyżej 10 znaczy, że owu byla? Ja w tym cyklu chce zbadać... Jest 14dc i nie mam nic a nic płodnego śluzu. Zawsze już o tej porze byl. Boję się, że owu nie będzie wcale :-/ Mój wykres też jakiś dziwaczny. Fakt, że dziś byłam po nocce, ale tempki jak na 1. fazę mam dosyć wysokie... Zobaczymy co z tego wyniknie.

Hugolina a co to za ciemne miejsce na USG? Ja coś takiego miałam. Taką kieszonkę, która się zrobiła przy bliźnie po cc i zbierała sìę tam krew i potem miałam przez to plamienia. Podczas histero lekarka mi to poprawiła. To się ponoć jakoś prądem robi. Tłumaczyła mi, że to tak jakby przypalić mięso na grillu. W tym miejscu kurczy się i wyrównuje. Ostatnio na usg pokazywała że nadal to trochę mam ale mniejsze i zmieniło kształt. Niby idealnue być to nie będzie bo to rozcięta i zaszyta macica więc już nigdy nie będzie idealna, ale jest ok i jestem zadowolona. Na ciążę ponoć to nie ma wpływu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 18:39

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka też miała to poprawiane i teraz jest w ciąży. Też miała wcześniej plamienia.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta kieszonka wygląda właśnie jak taka ciemna plama. Gorzej, że u mnie w tym miejscu ukrył się polip i go nie było przez to prawdopodobnie widać na usg. Tak podejrzewali.

Rozmawiałam z gin i ona mówiła, że ludzie sobie nie zdają sprawy, że cc to operacja i macica nie jest po to żeby ją otwierać i zamykać i to po kilka razy czasami. Jest ryzyko powikłań, zrostów, nierówności itd. Dlatego dziwię się, że niektóre robią cc na życzenie.

Poznałam dziewczynę, która po cc dostała endometriozy w bliźnie i nie mogła zajść kilka lat. Dopiero gdy jej to zoperowali i usunęli to zaszła. Ja też często podejrzewam, że cc jest winna temu, że nie zachodzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 18:46

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende to to o czym piszesz. Ja plamien nie mam w sumie.. Wcześniej było gorzej ze @ trwała 2, 5 dnia pozniej przerwa dniowa i znowu dwa dni krwawienia. Teraz moja @ normalnie trwała 5 dni. Po było jakieś mikro plamienie ale ogólnie na plus jest po tej operacji co miałam.
    Gin chce właśnie powiększyć ten przepływ żeby krew płynęła swobodnie. Małe mam to miejsce dlatego mam sprawdzić czy zaraz po @sie powiększa czy nie. Jak nie to nie będzie ruszać :) ale. To w 6dc muszę iść to obejrzeć albo nawet w trakcie @.

Co do śluzu to też u mnie nie ma jakoś go specjalnie od dwóch cykli już.. Od kiedy clo brałam to śluz plodny zniknął. Senna jestem na Maxa także owu chyba będzie nawet w weekend teraz już. Tempke będę mierzyć na dniach to będę wiedzieć.

Lavende86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende ja miałam w grudniu poprawiana blizne po cc. Moja macica wisiała na tej bliznie która była dodatkowo podwieszana na otrzewnej. Miałam takie tylozgięcie że masakra. Gin naprawił i teraz mam macice w przodozgieciu. Blizna miała 2mm grubości. Teraz ma cm około. W ciąży dalej nie jestem. Też winie cesarke po części bo różne rzeczy się dzieją w środku. Mi mogły się zapchac jajowody teraz po tej grudniowe operacji.. Gin mówił też o hsg żeby sprawdzić ta ciemna plamę w macicy

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Okutwa a skąd? Na pewno pchly czy wszy?

Ewidentnie pchly. A skąd-od psów z podworka, ostatnio zdarzalo nam się znajdować pojedyncze sztuki jak chcialy ugryzc. A dzis maz zaaplikowal im krople i spryskal kojec, wstyd przyznać ile ich dzis znalazlam, podejrzewamy ze przynoszone są na ubraniach, tesc sie z nimi bawi, my nie. No wstyd. Jutro robie corce urodziny i zamiast sprzatac i szykowac szukam pchel. Az mnie wszystko swedzi, ciagle jakby po mnie lazilo i az sie wzdrygam na sama mysl.

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Lavende ja miałam w grudniu poprawiana blizne po cc. Moja macica wisiała na tej bliznie która była dodatkowo podwieszana na otrzewnej. Miałam takie tylozgięcie że masakra. Gin naprawił i teraz mam macice w przodozgieciu. Blizna miała 2mm grubości. Teraz ma cm około. W ciąży dalej nie jestem. Też winie cesarke po części bo różne rzeczy się dzieją w środku. Mi mogły się zapchac jajowody teraz po tej grudniowe operacji.. Gin mówił też o hsg żeby sprawdzić ta ciemna plamę w macicy
    A jak to odkryli? Widać to było w usg? Bo ja też zauważyłam, że w opisie miałam tyłozgięcie a zawsze wcześniej przodozgięcie...

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na usg było widać rozejscie się blizny
    Jak miałam laparoskopoe to się bali że na wylot się przebija i nie zrobili mi histeroskopi przez tą blizne i to duże tylozgiecie. Była cienka jak papier.

• YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Wow. Drugi brzuszek zwolniony! YellowAnn gratulacje! Sn czy cc?z ciekawosci pytam. Opowiadajcie jak tam z Waszymi noworodkami :)
    SN:) a malutka dzisiaj porządny katar mi złapała. A oprócz tego to padam na pysk:P Kalina plus mój dwulatek wykańczają:P ale jesteśmy szczesliwi;)

Paula_071, jangwa_maua, Paula_shells lubią tę wiadomość

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce zrobic corce urodziny, chce zeby byla szczesliwa to dostaje tak po d... ze odechciewa sie wszystkiego. Nie zdazylam sprzatnac pod domem, pozno juz bylo wiec zabrałam córkę do kapieli, tesciowej juz sie nie podobalo i opie... mnie ze nie sprzatnelam. Sama w d... ma wszystko i wszystkich a się czepia. Nic mi nie pomaga, prosilam zeby skosila trawe, wymowila sie brakiem paliwa do kosiarki, po poludniu 3 godz.siedziala u fryzjera ale zeby poświęcić 10 min i podjechac na stacje to juz nie mogła. Jutro, tzn.dzisiaj wstaje mimo niedzieli o 5 rano, sprzatne pod domem i chce isc na 8 do kosciola zeby ze wszystkim zdazyc.

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Chce zrobic corce urodziny, chce zeby byla szczesliwa to dostaje tak po d... ze odechciewa sie wszystkiego. Nie zdazylam sprzatnac pod domem, pozno juz bylo wiec zabrałam córkę do kapieli, tesciowej juz sie nie podobalo i opie... mnie ze nie sprzatnelam. Sama w d... ma wszystko i wszystkich a się czepia. Nic mi nie pomaga, prosilam zeby skosila trawe, wymowila sie brakiem paliwa do kosiarki, po poludniu 3 godz.siedziala u fryzjera ale zeby poświęcić 10 min i podjechac na stacje to juz nie mogła. Jutro, tzn.dzisiaj wstaje mimo niedzieli o 5 rano, sprzatne pod domem i chce isc na 8 do kosciola zeby ze wszystkim zdazyc.
    Ech.. No niestety z rodziną czasem bywa ciężko. Dlatego ja jestem przeciwna mieszkaniu z teściami/rodzicami mimo, że mamy super relacje. Z resztą oni też uważają, że młodzi powinni osobno i na swoim mueszkać. Dla mnie to by było niekomfortowe gdyby ktoś mnie obserwował i komentował co robię. Trzeba mieć trochę prywatności. No ale rozumiem, że czasem nie ma opcji mieszkać osobno. Nie przejmuj się. Rób swoje i tyle ;-)

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spie od 3. Tluke sie na lozku, spac nie moge, wstac nie mam sily, az mi niedobrze, chyba z nerwow, i pewnie zaraz bedzie bliskie spotkanie z kibelkiem, taka moja reakcja. Tak mnie ta tesciowa i te pchly wyprowadzily z rownowagi. Wogole jakas koszmarna noc, jakies trzaskanie drzwiami, tupanie, pralke o 3 tesciowa nastawila i mi halasowala, a to mąż chrapie i oczywiscie zamiast isc spać to położył sie dopiero o 3. Ciekawe kto wstanie i bedzie grilla szykowal. Odpuszczam ten kosciol, trudno ale mi szkoda. Moja tesciowa taka jest, mamy wspolny ganek i kawalek korytarza, jak odkurza swoje schody to tego kawalka juz nie odkurzy.

‹‹ 1058 1059 1060 1061 1062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ