X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Mi każe czekać od usunięcia polipa znowu rok. Uważam że to kpina. I tak już łącznie staramy sie 10 cykli. No ale teraz ponoć musimy zacząć od zera.

A juz mialas usuwany ten polip? A jaka metoda? Rok? Ja mialam histero i pozwolili od kolejnego cyklu. Nie chce się madrzyc ale polipy lubia powracac i wg mnie czekac rok to glupota.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corka zadowolona, ja chyba tez a najbardziej ze juz po. Myslelismy ze tesciowa wogole nie przyjdzie, przyszla "napompowana" i ciagle robila jakieś podteksty ze niby ja zle wychowuje dziecko i zle robie.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Water :( szkoda. I to zniechecenie.. tez to mam. Albo nie, w sumie nie zniechecenie tylko takie rozgoryczenie,ze jak to? Water znajdz dobrego gina i powiedz co i jak. Czas dobrze sie przebadac. Ja to bym nad tym tsh sie zastanowila jeszcze (ginekolog endokrynolog moze by pomogl)

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    A juz mialas usuwany ten polip? A jaka metoda? Rok? Ja mialam histero i pozwolili od kolejnego cyklu. Nie chce się madrzyc ale polipy lubia powracac i wg mnie czekac rok to glupota.
    Miałam usuniętego histeroskopowo. Starać się mogę. Chodzi o czekanie rok z jakąkolwiek diagnostyką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 09:38

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Miałam usuniętego histeroskopowo. Starać się mogę. Chodzi o czekanie rok z jakąkolwiek diagnostyką.

No chyba ze tak. Tylko zebys sie nie zalatwila jak ja. Po roku staran i 3 mies.przerwy ze wzgledu na uporczywe infekcje ginka.kazala jeszcze pol roku probowac, najlepiej kolejny rok. Po 8 mies.poszlam do innego gina, zaczal kombinowac z prolaktyna, w koncu wyslal mnie na histeroskopie a zaraz po niej wysypaly sie problemy z tarczyca i sercem. Kazal przyjsc jsk bede "ustawiona". I tak w listopadzie mina 4 lata i teraz to mowia ze za pozno na naturalne starania.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki):) mam chwilę to poczytam, ja to już jestem zmęczona tymi staraniami i Olalam to totalnie. Mąż musi badania zrobić najpierw teraz. Zresztą jak wiecie w przyszłym roku ślub kościelny bierzemy... Oczywiście jak nie zaxiaze.
    Pogoda rozpieszcza, a my jeszcze nigdzie nie wyjechaliśmy a mąż już tydzień w Polsce. Ja jestem przed @ i łeb mnie chyba boli na @

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) nie wiem czy dodało mi wcześniej posta. Maja przyszła na świat 31 lipca z wagą 3,910kg i 56cm. Lekarz robiący cc powiedział, ze to była dobra decyzja bo główka by nie przeszła (37cm) i trzeba by było i tak cc robić :/
    meldujemy, że od wczoraj w domku jesteśmy. Mieliśmy żółtaczkę więc 2 dni dłużej byliśmy. Mała to słodziak, narazie ogarniamy się w domu. Najbardziej daje mi we znaki rana po cc. Mam nadzieje, że z każdym dniem będzie mniej szczypać i spinać.

Iza34, aLunia, jangwa_maua, water, DoveLove lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Urszulka doszło i wszystkie Ci ogromnie gratulujemy :D

A jak starsza córcia?

Ja miałam wyznaczony termin CC na 22.08 ale dziś okazało się, że mała się jednak odwróciła :D

Urszulka89, Hugolina87, jangwa_maua lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Tak Urszulka doszło i wszystkie Ci ogromnie gratulujemy :D

A jak starsza córcia?

Ja miałam wyznaczony termin CC na 22.08 ale dziś okazało się, że mała się jednak odwróciła :D

Widzisz super, nie będzie cc :D Ja kiepsko przechodzę rekonwalescencję po cc i jakbym była w trzeciej ciąży to nie zgodziłabym się za nic w świecie - chyba że chodziłoby o dobro dziecka, tak jak teraz.

A Lilka, hm.. Cieszy się ale ona już by chciała się z nią bawić, nosić, żeby Maja nie spała tyle. A Majcia je śpi, robi kupkę i tak w kółko.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Widzisz super, nie będzie cc :D Ja kiepsko przechodzę rekonwalescencję po cc i jakbym była w trzeciej ciąży to nie zgodziłabym się za nic w świecie - chyba że chodziłoby o dobro dziecka, tak jak teraz.

A Lilka, hm.. Cieszy się ale ona już by chciała się z nią bawić, nosić, żeby Maja nie spała tyle. A Majcia je śpi, robi kupkę i tak w kółko.

Właśnie mi gin mówił, że dla kobiety która rodziła sn i następny poród przez CC to największa zbrodnia pod względem fizycznym. Ale jak mus to mus.
    W takim razie życzę żebyś doszła do siebie jak najszybciej a malutka dała mamie wypoczywać ile wlezie.

Hehe tak myślałam, niby duże dzieci ale jednak jeszcze nie rozumieją do końca jak to będzie wyglądać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 15:38

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wiem że nie ma się co nakręcac ale seksow dziś nie będzie bo jestem poza domem a chyba dziś owu. Więc już wiem że lipa z tego jak zwykle :(

Urszulka ja pamiętam że Odrazu po cc czułam jakby miał mi peknac brzuch na pół no i bez leków na ból się nie obeszło. Później jeszcze z miesiąc brałam pbolowe bo po zastrzyku w kręgosłup miałam taki bol pronieniujacy do nogi że nie mogłam chodzić normalnie. Teraz w grudniu już zupełnie inaczej po tym otwieraniu brzucha. Ale to też inaczej bo nie miałam tego wszystkiego powiększonego.
    Ruszać się trzeba w miarę ale nie nos nic ciężkiego.

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    No chyba ze tak. Tylko zebys sie nie zalatwila jak ja. Po roku staran i 3 mies.przerwy ze wzgledu na uporczywe infekcje ginka.kazala jeszcze pol roku probowac, najlepiej kolejny rok. Po 8 mies.poszlam do innego gina, zaczal kombinowac z prolaktyna, w koncu wyslal mnie na histeroskopie a zaraz po niej wysypaly sie problemy z tarczyca i sercem. Kazal przyjsc jsk bede "ustawiona". I tak w listopadzie mina 4 lata i teraz to mowia ze za pozno na naturalne starania.
    No właśnie dlatego chcę iść wcześniej. Z tym, że ja już byłam kilka razy, badałam progesteron, prolaktyne i tsh i niby były ok a teraz chcę więcej hormonów zbadać. Nie będę rok czekać. Z tym wiekiem to uważam, że lekarze trochę przesadzają. Nie masz 40 lat! Za granicą to normalny wiek na ciążę. A na drugie to już w ogóle nie widzę problemu. Mam sporo znajomych które były starsze od ciebie i zachodziły bez problemu. Tu raczej chodzi o stan zdrowia, hormonów itd, a nie wiek. Oczywiście wiek może wydłużyć starania ale bez przesady. Dla mnie to chore, że lekarze coś takiego Ci mówią, jakbyś była jakąś starą babcią. Na zachodzie to by było nie do pomyślenia...

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czegos takiego jeszcze w zyciu nie widzialam. Chodzi o te pchly. Psy sie drapaly wiec kupilam im takie kropelki na skore ktore niewiele pomogly. Po 2 tyg. mąż poprawil, dal wieksza dawke i wypryskal kojec i bude a te cholery zamiast zdechnac to rozlazly sie po podworku, wystarczylo sie przejsc przez podworko i juz siedzialy na nogach. Stad mamy w domu. Teraz mąż rozrobil oprysk na robala i opryskiwaczem do truskawek pryska całe podworko. Okropne to jest. Balam sie owsikow i wszy ale te pchly to dopiero tragedia.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Zajrzałam z nadzieja,że zobaczę jakieś II krechy u moich weteranek i dupa ehhh chyba,że coś wczesniej było i nie doczytałam :P

U mnie starań dalej brak przynajmniej jeszcze przez 2 miechy a może dłużej ;P jakoś mi narazie tego nie brakuje. Teraz w ogóle choruje.. mialam kamień w nerce.. ból nie do opisania .. teraz jest lepiej ale muszę go wysikać więc zamiast porodu dziecka będę poród kamienia.. ehh jestem na silnych lekach typu ketonal,tramal a po nich płodność też do dupy czytałam .. tyle u mnie :P będę zaglądać

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele to tak jak u mnie ;) Tak bardzo sie nie staramy, ze ostatni raz sie bzykalam 1 lipca :P IUI na razie wisi, nie wiem kiedy - i czy w ogole w tym roku to zrobimy. Przerasta mnie wszystko ostatnio, musze naprawic glowe.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele współczuję :/
    Szkoda że z nami nie działasz bo jakoś raźniej było :P
    Mam nadzieję że jak sobie wsio ulozysz z pracą to ciąża sama się zjawi i się nam tu pochwalisz :) :)
    Ja w robię już. Mam dużo pracy. I stres jakiś rano mnie łapie że nie zdążę :P zastanawiam się co dalej haha bo szczerze na dłuższą metę nie wyobrażam sobie pracy w takim miejscu.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele no kresek u nas nie ma :/ ciekawe co u kehlany no i rozczarowanej(ta to sie daaawno nie odzywala). Brzuchatki pooddawaly brzuchu (i dalej oddają) a zadna z nas ich nie przejela. Chyba nie ten adres haha. Mi sie skonczyly plodne ale co z tego. Termin na @ mam chyba na 18siwrpnia ale jesli owu byla z lewego jajnika to pewnie szybciej. Ech...

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bede miala @ 13.08. a tego dnia wyjezdzamy na wakacje.

Corka sie na mnie pofukala do tego stopnia ze nie chce dzis z nami jechac do Warszawy. Dalam jej wybor ze albo jedzie z nami albo zawoze do drugiej babci. W sumie mąż mógłby jechac sam ale w tej sytuacji nie moge pokazac dziecku ze fochem i placzem moze wszystko. Wczoraj z pol godziny ryczala i dzis dalej pokazuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny musicie pogadac z moja tesciowa, ona wam wytlumaczy skąd sie dzieci biora- z calowania. Bo jakby kuzynka nie lubila sie całować to by nie miala 3 dzieci. To juz wuadimo dlaczego ja mam tylko 1 dziecko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy do Warszawy, mąż na badanie nasienia i juz bysmy wogole nie wyjechali przez zachowanie corki. Tak dalej byc nie moze. Jak tak msja wygladac nasze wakacje jak dzisiejsze wyjscie z domu to ja dziekuje bardzo.

‹‹ 1060 1061 1062 1063 1064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ