Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavende86 wrote:Z tym wiekiem to uważam, że lekarze trochę przesadzają. Nie masz 40 lat!..
hormony teoretycznie ok. Ale chłop nie chce się "wypryskać" do badania
Pap - zmienię gina ale i tak w związku z nową praca sama nie wiem co teraz. Znaczy bobaska chce bardzo. Ale nie mam narazie już urlopu na załatwianie lekarzy
Hugo u mnie w robie na odwrót. Co dziennie slysze: jutro też jest dzień))))
2023 - wracam do gry
podejrzenie adenomiozy
♂️ - nasienie - 3.2023 - 0
plan na badania:
♀️ - hormony, histero
2019 - 2021 przerwa
2018 - nie poszło
pjp - III-V.2017 -
Adele musimy zrobic badania krwi znowu. Co w UK nam zajmie ze 2 miesiace
A potem moja szefowa jedzie na wakacje akurat jak mi wypadna plodne i nie moge z roboty wyjsc. Ogolnie mnie jakos wszystko ostatnio przerasta i nie mam sily biegac na badania, usg i cuda. Nie mam sily. Plus kilka nieprzewidzianych wydatkow, a tu trzaba 1,5 tysiaka wydac w funtach...
No i oczywiscie klopoty z mezem. Jak ja mam isc na iui, skoro on sie bzykac w ogole nie chce, nie lubi i nie bedziea material ma byc swiezy?? Plemniory zbierane 4-6 tygodni nie dadza rady. Kufa, trzeba sie zaczac puszczac chyba
Bedzie niepokalane poczecie.
60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
water wrote:Ja mam. Wcześniej pytałaś
hormony teoretycznie ok. Ale chłop nie chce się "wypryskać" do badania
Pap - zmienię gina ale i tak w związku z nową praca sama nie wiem co teraz. Znaczy bobaska chce bardzo. Ale nie mam narazie już urlopu na załatwianie lekarzy
Hugo u mnie w robie na odwrót. Co dziennie slysze: jutro też jest dzień))))
Kat83 - u nas ostatnio też ja muszę się prosić, a mąż chyba ma dość starań i nie zależy mu na dziecku aż tak jak mi. U nas też problemem jest zmęczenie. Zrobić drugie mając hiperaktywnego trzylatka w domu to wyczyn! Zanim pójdzie spać to padamy na twarz. Teraz próbujemy ją położyć i lipa. Gada, gada i gada. Aaaaaa!!! -
nick nieaktualny
-
Lavende mam normalne owu, pęcherzyki rosna, cykle regularne. Stanęło na tym, że gin nie chce zrobić laparo zanim nie sprawdzi wyników z seminogramu. Że niby może nie ma podstaw.
Lavende86 lubi tę wiadomość
2023 - wracam do gry
podejrzenie adenomiozy
♂️ - nasienie - 3.2023 - 0
plan na badania:
♀️ - hormony, histero
2019 - 2021 przerwa
2018 - nie poszło
pjp - III-V.2017 -
Kat kurcze.. rozmumiem
mnie też przerosły już te starania.. i jakoś mi dobrze bez nich.. jak narazie.. ale pewnie niedługo znów zacznę fiksować..
Hugolina a ty masz jakiś plan co dalej ?
Ja koniecznie muszę zbdanac cukier + insulinę. Ost miałam badany 2 razy cukier (do pracy i w szpitalu ) i gdzie norma do 100 to ja mam właśnie 100.. -
Mnie też pokonały te starania. Ile razy płakałam lub miałam doła tylko ja wiem. Ale czas leczy rany i obecnie jest lepiej. Z tym, że nadzieja też już mi przeszła i staram się bardziej dla zasady i że może stanie się w końcu cud. Na dodatek u mnie w rodzinie i wśród znajomych w ostatnim roku wysyp ciąż i porodów. W tym tyg urodziły moje 2 koleżanki i doqiedziałam się w tym miesiącu że kolejne dwie są w ciąży. Każde takie info trochę mnie dobija, ale staram się cieszyć tym co mam, żyć chwilą i nie myśleć co będzie.
-
Iza34 wrote:Jacto ze swoja 6-latks to powinnam isc do psychologa. Dzis mam juz dosc a przeciez nie umyta i sie drze ze nie.
Trzymaj się! Będzie lepiej... Może przez upały jest nerwowa. U znajomych wszyscy mówią, że dzieci zmęczone i marudne.
-
Iza a wez ją z innej strony. Nie chce sie myc to jej nie myj. Raz i drugi ale jak przyleci sie przytulic to powiedz,ze nieladnie pachnie i bardzo bys chciala ją przytulic ale zapach ci przeszkadza. Wez ją zadziw troche swoim zachowaniem.tylko nie mow,ze nie przytulic/nie wezmiesz na kolana etc.bo sie nie umyla tylko,ze bardzo ale to najbardziej na swiecie bys chciala ją wziac ale przez to ze sie nie myla to brzydko pachnie i jest ci bardzo smutno ale nie mozesz jej przytulic. Ja ci Iza mowie-to wy rodzice gdzies popelniacie blad bo dziecko owszem testuje zawsze rodzicow ale ilez mozna. A zabawek jak nie posprzata-i powiedz to jej to pakujesz to czarnego wora i do piwnicy.i ona ich nie sprzatnie na bank wiec wtedy wez ten worek i wynies. A jak bedzie histeryzwac i plakac to powtarzaj jak mantre ze jej tlumaczylas co zrobisz z zabawkami. A jak ci obieca,ze posprzata a tego nie zrobi to znow do wora. Ona sie musi nauczyc,ze z toba nie wygra
To nie jest tak,ze po jednym razie zacznie sprzatac zabawki ale po50razach z worem w koncu zacznie.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
A, a gdyby z myciem wpadla na pomysl ze chce sie nagle umyc zebys mogla ja przttulic to powiedz ze wyjatkwo ten jeden jedyny raz pozwolisz sie wykapac w dzien a nie wieczorem bo baaardzo chcesz ja przytulic a zapach ci przeszkadza. I kiedy sie wykapie to ją meeega poprzytulaj i chwal jak ladnie pachnie. Taka akcja na dlugo nie starczy bo za kilka dni czy tam kąpieli sie znudzi ale chodzi o to zebys to ty postawila na swoim a nie zeby to ona rzadzila.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnyJestem z mężem na IP. Nie moglismy zbic cisnienia i opanowac przokropnego bolu glowy. A jak zaczal wymiotowac i przyszla jego matka to ciśnienie znow mu podskoczylo. I wezwalismy pogotowie. Co za kobieta, ona wszystko chce wiedziec o naszym zdrowiu.
-
nick nieaktualnyPap dobre pomysly. Ostatnio zapakowalam jej ulubione lalki. A dzis nie zdazylam wynieść. I pakuje do swojego łóżka bo do piwnicy to sobie otworzy i wejdzie. A dzis wpadlam na pomysl bo jak tylko cos uprasuje i poloze na lozku bo nie mam gdzie to ona turla sie po tym i tlumaczy sie ze niechcacy, ze uprasuje jej sukienke do kościoła i ja sie po niej poturlam i jej zaloze. Albo niemycie zebow-codziennie wieczorem jak bede ja kladla spac to zjem cebule. Ale protestowala.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAdele27 wrote:Kat kurcze.. rozmumiem
mnie też przerosły już te starania.. i jakoś mi dobrze bez nich.. jak narazie.. ale pewnie niedługo znów zacznę fiksować..
Hugolina a ty masz jakiś plan co dalej ?
Ja koniecznie muszę zbdanac cukier + insulinę. Ost miałam badany 2 razy cukier (do pracy i w szpitalu ) i gdzie norma do 100 to ja mam właśnie 100..
Mam metę i luteine. Gin mówił że problem albo z nie równowaga cukrowa co wpływa na jajka i jest rozchwina gosp. Hormonalna albo "kieszonka" po cc która powiększy histeroskopowo bo ona może jakiś tam przepływ blokować. Póki co nie mam jakiegoś planu większego. Mam się słuchać lekarza