X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele najlepiej dwie krzywe zrobić. Ja w ciąży byłam przeziębiona i jadłam dużo miodu. Po tym miałam badanie cukru i było 93. Później już 70. Teraz przed badaniem najadlam się żurawiny suszonej i też wynik ok 100 (marzec) :/ a w styczniu 75 .
    Ogólnie cukier rozwala gospodarkę hormonalna i przez niego hormony wytwarzane przez jajniki są zle rozdysponowywane po organizmie. Tak mi tłumaczył mój gin co przepisał metę.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, chyba znalazlam gina z dobrymi opiniami o leczeniu nieplodnosci. Taki wydaje sie mlody ale ludzie dobrze piszą o leczeniu u niego. Cudownie by bylo gdybym nie musiala do niego isc ale to musial by byc cud.. za kilka dni wszystko sie okaze. @ma byc jakos po 15tym. Ech.. a jak znow dostane @ to w 4dc ide na estradiol lh fsh a meza musze poprosic o badanie nasienia.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap moj mąż za pierwszym razem mial problem z tym badaniem. Teraz nawet nie przeszkadzalo mu ze córkę zabralismy, ja polazilam z nią po klinice, on poszedl do pokoiku. Nie wiem co lubicie ale moj dostaje na komorce pakiet moich foto i to mu pomaga. Kazdy sposob jest dobry.

A ja zamiast zajac praniem, prasowaniem i pakowaniem na wakacje to chodze jeszcze do truskawek. Zostalo mi jeszcze 8 redlanek z 25 ale chyba dan sobie spokoj bo i tak nie zdaze ale musze isc do szkolki meza i jemu tam zrobic zeby narazie nie robil chylkiem. Moje zielsko i tak urosnie czy teraz opiele czy nie.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza mysle,ze moj maz poradzi sobie z pisemkmi albo jakims filmem na komie ;) byle sie nie stresowal,ze ktos wejdzie albo ze ktos to widzi :)

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie zaraz i aLunia nam sie rozpakuje. Jesssu jak czas mija! Dopiero byla w jakims 12tyg! No nie moge jak czas zapierdziela

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na plaży widziałam małego noworodka. Mial z dwa tygodnie. Cudny widok.

No Alunia już na finiszu. Zaraz reszta będzie rodzic pomału.
    PAP może zaskoczyło u Ciebie. Ja od jutra dopiero luteine mam. Upał u nas taki ze wcześniej z pracy wychodzę. Tyle dobrego ;]

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Niby cukier 100 to miesci się w normie ale taki poziom może utrudniać starania ?? Kompletnie się nie znam na tym

nie wiem jak ze staraniami, ale w ciąży cukier na czczo nie powinien przekraczać 92. cukier powyżej 92 jest już wskazaniem do zrobienia krzywej cukrowej.
    Cukier 100 to już sporo moim zdaniem, choć wiadomo, że jeszcze nie cukrzyca. Warto zbić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 17:51

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na @, mam nadzieje ze bedzie jutro, miala bym spokojniejsza podroz nz wakacje. Dzis 12dpo.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Czekam na @, mam nadzieje ze bedzie jutro, miala bym spokojniejsza podroz nz wakacje. Dzis 12dpo.

Tak na marginesie wszystkiego dobrego dla córki, przede wszystkim zdrówka :* <3

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Tak na marginesie wszystkiego dobrego dla córki, przede wszystkim zdrówka :* <3

Dziekuje w imieniu corki.

A tak niedawno berbec sie urodzil, mialam 2 kg krzykacza podobnego do mojego brata a teraz mam 23kg tez krzykacza ale skora zdjeta z tesciowej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie dzisiaj byl krzyk o sprzatanie, corka stwierdzila ze nie bedzie tego robic bo to praca a my jej za to wogole nie placimy. No to mowie ze ja gotuje, sprzatam, piore, prasuje itd. I ani tata ani pan prezydent mi za to nie placa. I na koniec mowie ze owszem moge jej placic ale obiad bedzie kosztowal 5 zl, pranie z prasowaniem 10zl, 2 zl podcieranie dupki itp. I pytam czy nadal chce zebysmy jej placili za sprzątanie swoich rzeczy. Juz nie chciala.

Paula_shells, Urszulka89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba to nie jest normalne ze ja sie tak poce. Sprzatalam basenik, mylam go, spuszczalam powietrze to się spocilam bo na sloncu, ale pozniej poszlam sprzatac samochód, pod dachem, w cieniu a kapalo ze mnie, co kawalek musiałam się wycierac, wlosy mam w kucyk to tak jakbym z wody go wyjela, az kapie, bluzka i biustonisz do zmiany bo mokre. Tsk sie poce.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny muszę w takim razie zabrać się za ten cukier.. no i insulinę zbadać..

Iza kciuki żeby @ w ogóle nie przyszła ;)

Ja właśnie miałam dziś mieć i cisza.. 30dc.. ale to nie cisza bo <3 nie było w te dni do końca :P może te leki i wszystko z tymi nerkami mi coś popieprzyło.. ehh
    Najlepsze,że cycki mnie w ogóle nie bolaly i nie bolą w tym miesiącu.. człowiek się przestaje starać i odrazu jakieś cyrki

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele nierealne zeby @ niebylo. Homeopatia to moze i działa ale nie w przypadku nasienia, stwierdzilismy z mezem ze jak owulka bedzie po stronie niedroznego jajowodu to wrzucamy na luz ze staraniami i hulaj dusza ile potrzeba. w dniu owulki to naprawdę woda tam byla a nie nasienie. Ale chociaz po tylu latach pouzywalismy sobie. Troche to smiesznie brzmi bo staramy się o dziecko a jednak te seksy są no takie z obowiazku, nie z pragnienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele ale by było gdyby zaskoczyło. Tego Ci życzę oczywiście a reszta się ułoży sama. Ja się cieszyłam że do wczoraj mnie te nogi nie bolały. A dziś jednak się zaczyna rwanie nóg :/
    Chciałabym wiedzieć gdzie leży problem u nas :(

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ dwa dni wczesniej, niz sie spodziewalam. Tez cyrk, bo sie nie staram hehe
    Ale plamionko wrocilo, cholera wie co jest grane w sumie.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pakowanie sie jest o-kro-pne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos czuje ze przed wyjazdem jeszcze z tesciowka sie pokloce. Juz mnie dzis wpienila a co dopiero bedzie do jutra?

Zostaje w domu, nie jade. Moj kaktus wypuscil jednoczesnie 3 paki i bedzie kwitl, 3 piekne kwiaty nacraz to zadkosc, za 2 tyg.bedzie juz po wszystkim.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę mieć herbatę do picia która ponoć działa jak afrodyzjak na plemniki hahah
    Slyszalyscie o herbacie z piwonii?
    Ja mam zamówiona od rodziny koleżanki. Cała ich rodzina i znajome zachodzą po niej w ciążę. Podobno oczyszcza jajniki i działa pobudzająco na plemniki. Spróbować warto. Czekam na zamówienie. Od następnego cyklu będę pić :)

Urszulka89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze slysze o takiej herbacie.

‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ