X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze mam tylko kaktusy, podlalam, zamknelam pokoj i o nic prosic sie nie musiałam. Tesciowi tylko powiedzialam ze zostalo troche jedzenia w lodowce zeby wzieli. Wyjechalismy pol godz.pozniej niz zamierzalismy ale wszystko pomylam, posprzatalam, smieci wynioslam a od teściów nawet nikt nie wstal zeby chociaz drzwi zamknac, corka tylko poleciala sie pozegnac, dala swoje zdjecie zeby babcia o niej nie zapomniala.

Najpierw sama bardzo nie chcialam ale teraz troche namawiam meza na in vitro. Boje sie ze pozniej bedziemy zalowac ze nie wykorzystalismy wszystkich możliwości.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza podczytuje watek o invitro i widze,ze sie troche tam udzielasz. Widzisz ile jest niepowodzen? I te stymulacje... Brrrr.. ale jesli uda ci sie namowic meza to probujcie-dzieci to dar :) czasem trzeba o niego samemu powalczyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 08:43

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele rob test. Jak jest jedna kreska to bedziemy wiedzialy,ze to jakies zaburzenie. A mierzylas temp ostatnio?

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis 24dc. I juz czuje,ze nic z tego. Kur*$# za lazdym razem to boli i rozczarowuje tak samo mocno. Co sie dzieje z moim organizmem! :/

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap jestem ciekawa jak to wyglada i jednoczesnie przerazona, faktycznie tyle niepowodzeń albo poronien. Boje sie tego jak cholera. A tam zadna nie pisze ile faktycznie kasy na to idzie. Tam jest praktycznie walka o pierwsze dziecko. Nie wiem jak moj organizm zareaguje na stymulacje czy jsk Ewi ze transfer sie nie udal i nie ma nic czy jak niektore maja po 6-9 dobrych jaj i mrozaczki na kolejny transfer. Bo pomyslalam zeby podejsc raz do stymulacji i dalej na ile starczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie dzis jedzie. Kiepska trasę wybralismy. I jeszcze co 2 godz.do toalety bo ani tampon ani podpaska na dluzej nie starczaja. Nie mialo juz kiedy.

• Andii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Pap zrobię w tyg jeżeli @ nie będzie. Ale to niemożliwe żeby była ciąża.. ciągle mysle,że te leki mocne ktore brałam mi namieszały.. ale jak tak myślę to brałam je po owulacji... Więc nie powinny chyba przesunąć @...

Zrób test dla pewności :)

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    My juz dawno w drodze na wakacje. Nie wiem jak ja dojade, brzuch boli, glowa boli, leje sie jak z kranika, do tego plecy i nogi i wielkie niewyspanie i jeszcze w gardle drapie i czuje ze bedzie u mnie katar. Ilez ja już przeciwbolowych od wczoraj zjadlam, az boje sie o zoladek. Stara @ powrocila.

Współczuje @ w takiej sytuacji :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii dalam rade. Jestesmy na miejscu. Urlopik czas zaczac...

Urszulka89 lubi tę wiadomość

• Andii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Andii dalam rade. Jestesmy na miejscu. Urlopik czas zaczac...

Odpoczywajcie,relaksujcie się, naładujcie akumulatory :) :) Miłego wypoczynku

Iza34 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza miłego wypoczynku :D
    Adel testuj, mój brzuszek czeka ;)

Iza34 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza nie patrz na mnie że stymulacja wyszła tak a nie inaczej, to zależy od doboru leków jak i innych czynników. Tak widocznie miało być i tyle. Jeśli masz pieniądze to podejdź do in vitro. Jeśli nie masz to nie podchodz. To nic strasznego, są różne nie miłe strony tej procedury ale chyba dla dziecka kobieta jest w stanie wszystko znieść. Ja mimo że po punkcji nie zeszlam w nocy bo takie miałam bóle to wiem że zniose to kolejny raz jak będę miała okazję a nawet i gorsze bóle. Jeśli się bardzo pragnie dziecka i ma się pieniądze to ja bym podchodzila do in vitro. I tyle w temacie. Nie ma co się nad tym rozwodzić. A skoro starasz sie już tyle lat to marnie widze naturalne poczęcie mimo że mamy już jedno dziecko ja i ty.
    I nie powiem psychicznie źle to zniosłam, ale ciągle tli się we mnie nadzieja że kiedyś się uda. W ramach odstresowania i dojścia do siebie jedziemy za pare dni na wakacje za granicę. Muszę brzuchol doprowadzić do porządku bo mam zrosty. Ale wiem że te zrosty to symbol tego jak mocno daze do bycia mamą po raz drugi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 20:50

Iza34 lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Adele a plamienia wróciły?

Nie mam plamien jeszcze.. ja nic nie wiem .. chyba owu mi się gruuuuuubo przesunęła... Dziś 33dc i lekko cycki bolą przy dotyku po bokach..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Adele rob test. Jak jest jedna kreska to bedziemy wiedzialy,ze to jakies zaburzenie. A mierzylas temp ostatnio?

Jutro zmierzę.. może mi coś podpowie

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP u mnie 20 dc i też wiem że wielkie G jak zwykle :(

• pap86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak zwykle Hugolina dalej sie łudze..ze moze jednak sie udalo.. ech.. a potem i tak przychodzi okres.
    Jestem ciekawa tylko skad taka obsuwa u Adele. Czy organizm płata figle albo po lekach tak zareagowal. No albo beda dwie kreski!! Ale by bylo.. :D ale ja wiem czemu adele nie chce testowac. Bo wiecie jak to jest-zatestujesz a tu zaraz @ przychodzi.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Nadziejkaa1 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny mam ważna sprawę.
    22.07 (pierwszy raz mi się spóźnił od dawna, bo miałam miec 09.07)miałam okres, który trwał do 29.07. Jeszcze na końcówce okresu mój partner kończył we mnie i tak kończył we mnie do 06.08 później seksu już nie było. Możliwe, ze dni płodne wystąpiły wcześniej? Bo zaobserwowałam to po śluzie. Dziś wystąpiły u mnie jakieś brązowe plamienia i mam jakis inny śluz (nie mam żadnej infekcji), objawów brak, zreszta do okresu jeszcze trochę, bo mam planowana na 22.08. Jak myślicie, to może być ciąża??:(

05.10.2015, Emily <3
    16.08.2016, Gabi <3
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka kto to wie? Z takich objawow to niewiadomo. Musisz czekac do terminu @.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej zmierzyłam dziś temp i jest 36,42 czyli taka jak w 1 fazie albo w dzień @... Ale @ nie ma ehhh

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :/ ;/ :/ no az sie pisac nie chce.. juz zobaczylam pierwszą czerwona plamke rozpoczynającą plamienie.. chyba sie upije dzis bo mam takiego ... :/
    Wiadomość została zedytowalana przez moderatora z powodu złamania regulaminu- wulgaryzmy

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 15 sierpnia 2018, 20:45

f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 1065 1066 1067 1068 1069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ