X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 8cs o drugie dziecko, ale coś mnie brzuch pobolewa na okres więc pewnie zaraz będzie :/
    i 9cs przywitam...

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP na zdrowie. Ja idę zaraz na grilla. %wskazane :P
    Ja zmęczona niemiłosiernie jestem. Ale to przez pracę na 6 rano. Nie mam mocy w ogóle.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliwkowaMama tym plamieniem takze zaczynam 9cykl. Ale tym razem ide sie pobadac. Jesssssu ale ... Do tego rozgoryczenie. No nie wiem jszcze jak nazwac te uczucia ktore czuje bo to tez rozżalenie i smutek i zlosc i bezsilnosc... i kto wie co jeszcze..
    Post został zedytowany przez moderatora z powodu złamania regulaminu forum - wulgaryzmy

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 15 sierpnia 2018, 20:44

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo. Wiązałam nadzieję akurat z tym cyklem. Smutno :(

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój m był dziś badać nasienie, pani z laboratorium dzwoniła bo słabe nasienie czekam na wyniki i oczywiście hsg sobie poczeka a rok temu miał idealne wyniki.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz gibonek... no to tym bardziej i ja zapisuje mojego meza na badanie we wrzesniu bo zasiegnelam opinii, zadzwonilam do kliniki popytalam o badanie nasienia i wybralam lekarza. Plan jest.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gibonek niczym u nas. Bylo dobrze a teraz polecialo u meza na łeb na szyję. I chyba to co Ewi mi teraz napisala ze jsk tyle czasu nie udało sie naturalnie to pewnie nigdy sie nie uda.

Gibonek a dlaczego HSG ma czekac? Ja czekalam, ludzilam sie ze sie uda a tu co po hsg-klapa, ja tez zawodze, z jednym jajowodem jeszcze mniej szans.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 19:46

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap kochana dobrze wiem co czujesz.. miałam tak przez 2,5 roku.. :/ tule Cię mocno i głowa do góry :*

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Gibonek niczym u nas. Bylo dobrze a teraz polecialo u meza na łeb na szyję. I chyba to co Ewi mi teraz napisala ze jsk tyle czasu nie udało sie naturalnie to pewnie nigdy sie nie uda.

Gibonek a dlaczego HSG ma czekac? Ja czekalam, ludzilam sie ze sie uda a tu co po hsg-klapa, ja tez zawodze, z jednym jajowodem jeszcze mniej szans.

Bo jeśli nasienie było by w normie jak rok temu to robimy hsg u mnie lekarz bez badania nasienia nie dopuści do badania. Jak by było ok nasienie już w przyszłym miesiącu bym szła na hsg.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza uda s i e uda mam znajomą z forum co u nich były znikome szansę a teraz w ciągu 4 lat 2 dziecko urodziła, a problemów zdrowotnych masa.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u nich 2 się leczył on i ona. Mój mąż bierze już witaminka chyba się przestraszył.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    pap kochana dobrze wiem co czujesz.. miałam tak przez 2,5 roku.. :/ tule Cię mocno i głowa do góry :*
    Dzieki Adele. Przyszla @ do Ciebie?

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek wrote:
    Bo jeśli nasienie było by w normie jak rok temu to robimy hsg u mnie lekarz bez badania nasienia nie dopuści do badania. Jak by było ok nasienie już w przyszłym miesiącu bym szła na hsg.

Czyli ta sama sytuacja co u mnie z laparo. Ale dla mnie to glupota bo zobacz co u mnie wyszlo, mąż kiepsko, bral suple, liczylismy na poprawe i ten maly cud nie wiedzac co jest u mnie, tracilismy tylko czas. A co wyszlo-u mnie zle, u niego jezcze gorzej. Szkoda tylko tego czasu i nadziei. Pieniedzy z reszta tez. Ja juz nie wierze ze sie uda.

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza wierz że się uda ale musisz troche dopomóc szczęściu. Ja wam mówię że wszystkie urodzimy drugie dziecko. Mocy ostatnio nabralam, ciekawe przez jaki czas :)

Iza34, Urszulka89 lubią tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Iza wierz że się uda ale musisz troche dopomóc szczęściu. Ja wam mówię że wszystkie urodzimy drugie dziecko. Mocy ostatnio nabralam, ciekawe przez jaki czas :)

Dobrze gadasz :)

Hugolina87 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj na grillu miałam dwie ciężarne które za pierwszym razem zaskoczyły. Ale brzuchy wymacalam :P hehe aż mi głupio teraz.
    Z rodxicami będziemy gadać o kredycie na domek. Nakręciłam się. Jest idealny❤️ i ma ogród. Najważniejsze. W pon albo wtorek będą klucze i idziemy oglądać.

Lutke aplikuje. Nie czuję się inaczej po niej. Więc dobrze organizm zareagował. Jak ja będę odstawiac to test trzeba robić? Czy jak wiem że lipa to nie robić :p

• pap86 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo zrob testa zeby miec 120% pewnosci przy odstawieniu. Gadalam z mezem, pojdzie na badanie nasienia a po wynikach ja do tego samego lekarza bo jest i ginekologiem i andrologiem.wiec jak zrobi badanie i wystawi wynik i bedzie ok to zaraz zajmie sie moją diagnostyką. Ma bardzo fajne opinie w necie o leczeniu nieplodnosci- dr.wojciech dziadecki.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP fajnie że jest plan działania. Trzymam kciuki :)
    Za testuje dla pewności.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Dzieki Adele. Przyszla @ do Ciebie?

Nie przyszła... Cycki bolą od 3 dni więc może niedługo nadejdzie..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ja wczoraj na grillu miałam dwie ciężarne które za pierwszym razem zaskoczyły. Ale brzuchy wymacalam :P hehe aż mi głupio teraz.
    Z rodxicami będziemy gadać o kredycie na domek. Nakręciłam się. Jest idealny❤️ i ma ogród. Najważniejsze. W pon albo wtorek będą klucze i idziemy oglądać.

Lutke aplikuje. Nie czuję się inaczej po niej. Więc dobrze organizm zareagował. Jak ja będę odstawiac to test trzeba robić? Czy jak wiem że lipa to nie robić :p

Ja po lutce zawsze robiłam test. Ale jak proga masz ok to nic się pewnie by nie stało jakbyś nie zrobiła a jednak byłaby ciąża

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 1066 1067 1068 1069 1070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ