Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, jestem tu nowa, napiszę kilka słów o sobie. Mam 31 lat w grudniu 2015 urodziłam synka po 3 cyklach starań. Teraz chcemy począć drugie i mamy już schody. Jest to 9 ty cykl, mam za sobą histetoskopie z diagnoza, przerosniete endometrium polipowate po lyzeczkowaniu, tsh 2,39 olane przez moją gin. Oraz reszta badań w miarę ok. Mam do Was również w związku z powyższym pytanie, czy to tsh nie powinno być leczone? Po drugie od momentu jak się staramy zaobserwowałam u siebie tylko jeden cykl w którym miałam prawidłowy śluz płodny ( cykl po zabiegu histero) tak to susza. Jaka może być przyczyna? Będę wdzięczna za podpowiedziMamaszyma
-
nick nieaktualnyWkurzylam sie. Moj mąż nie chce dalej brac supli. Nie wiemy czy to cos dalo czy nie, po 3 mies.brania Fertilman plus nie robilismy jeszcze kontrolnego badania nasienia ale on twierdzi ze u niego lipa i dalej prochow lykac nie bedzie. Zostalo mu na 3 dni a trzeba zamowic w Gemini. Poza tym cykam sie w takie upaly zamawiac leki kurierem bo ciort wie w jakich warunkach sa przewożone. Chyba wezmę go jutro zapisze na badanie nasienia na piatek, jutro ostatnie ❤ przed badaniem zeby byl dokladnie taki odstep jak ostatnio i sprawdzimy a suple kupimy w aptece pod klinika. Tylko on musi tego chciec.
-
nick nieaktualnyJa po owu, piekne plodne (Adele dzieki za sluz, ha ha), szkoda tylko ze nic z tego. A tak wogole niektorzy twierdza ze kobieta ma najlepszą owu w dzien fazy księżyca w ktorej sie urodzily. I sprawdzalam, urodzilam sie 2 dni po pelni, wczoraj bylo 2 dni po pelni i wczoraj mialam owulke.
-
Mamaszyma wrote:Cześć dziewczyny, jestem tu nowa, napiszę kilka słów o sobie. Mam 31 lat w grudniu 2015 urodziłam synka po 3 cyklach starań. Teraz chcemy począć drugie i mamy już schody. Jest to 9 ty cykl, mam za sobą histetoskopie z diagnoza, przerosniete endometrium polipowate po lyzeczkowaniu, tsh 2,39 olane przez moją gin. Oraz reszta badań w miarę ok. Mam do Was również w związku z powyższym pytanie, czy to tsh nie powinno być leczone? Po drugie od momentu jak się staramy zaobserwowałam u siebie tylko jeden cykl w którym miałam prawidłowy śluz płodny ( cykl po zabiegu histero) tak to susza. Jaka może być przyczyna? Będę wdzięczna za podpowiedzi
Cześć
Moja gin tak samo jak endo twierdzą, że przy staraniach tsh nie powinno przekraczać 2. Także wybierz się do dobrego endo. I zrób jeszcze ft4. Poza tym robiłaś badania takie jak np prolaktyna i progesteron?
-
Hey wita się z Wami nowa śnieżynka, ale od września 2017 staramy się o drugie dziecko. Mamy cudowną córeczkę która w czerwcu skończyła 2 latka. W maju br. poroniłam w 6 tc teraz mam 3 cykl po poronieniu i cisza a zaczęłam starania od razu po poronieniu gdyż wyniki wszystkie miałam w porządku i dostałam zielone światło od gin.
Nie wiem czemu teraz mam takie problemy bo pierwsza ciąża zaskoczyła w pierwszym cyklu starań trosze przebiegała z komplikacjami na samym początku toksoplazmoza, dwurożność macicy w 2 trymestrze brak szyjki rozwarcie założony krążek pasera oszczędny tryb życia, macica przodująca złe przypływy. Poród wywoływany z powodu niskiej masy dziecka koniec końców urodziłam zdrową córeczkę w 2h od przebicia wód płodowych w 39tc.21.06.2016 Córeczka
14.05.2018 Aniołek (6tc)
8.07.2018 ostatnia miesiączka ( ciąża) -
Urszulka, jak sytuacja u Ciebie? Czy to jutro wielki dzień?
My przez weekend mieliśmy akcję przeprowadzka i szczerze mówiąc padam na twarz ze zmęczenia, bo gdzie rąk nie włożę tam coś do zrobienia, ułożenia, posparzątania. Mąż na mnie krzyczy, że za bardzo sie forsuję, ale ja muszę zrobić po swojemu bo inaczej uznam, że nie jest zrobione
Z dobrych wieści-łóżeczko już czeka na Niunię, brzuch mi sie opuścił a cc wyznaczone na 27sierpnia
-
nick nieaktualnyJa mam tsh teraz jakoś na poziomie 2. Endo mówiła że idealne na ciążę.
Dwie koleżanki z podwyższonym tsh i hashimoto zaszły w drugim cyklu starań. Nie ma reguły. TSH MOŻE wpływać na jajeczjowanie i mieszać ale jeśli jest owulacja normalnie to chyba nie ma to aż takiego wpływu. Ja swoje tsh obniżyłam dla lepszego samopoczucia.
A mam pytanie czy długosc,i obfitosc@swiadczy o endometrium? Bo u mnie 5 dzień już. Po owu było cienkie i tak myślam że będzie lipna @ a tu jednak się ciągnie. -
nick nieaktualnyHugolina wiem czy to sie laczy, nie wuem jak kiedyś endo ale miesiączki mialam dosc obfite, 5-6 dni krwawienia. Teraz wiem ze mam endo ok.8mm a miesiaczek prawie nie czuje, 1dc plamienie, 2dc krwawienie dosc obfite a dalej gdyby nie higiena to starczylaby 1 podpaska, w sumie raczej plamienie niz krwawienie.
A tam, glupi zawsze znajdzie sobie robote. Leje sie ze mnie, z wlosow az kapie. -
nick nieaktualny
-
DoveLove wrote:Urszulka, jak sytuacja u Ciebie? Czy to jutro wielki dzień?
My przez weekend mieliśmy akcję przeprowadzka i szczerze mówiąc padam na twarz ze zmęczenia, bo gdzie rąk nie włożę tam coś do zrobienia, ułożenia, posparzątania. Mąż na mnie krzyczy, że za bardzo sie forsuję, ale ja muszę zrobić po swojemu bo inaczej uznam, że nie jest zrobione
Z dobrych wieści-łóżeczko już czeka na Niunię, brzuch mi sie opuścił a cc wyznaczone na 27sierpnia
Hejno tak, jutro mam mieć cc. Strasznie się boję ale brzuch nawet mi się nie obniżył, małej dobrze u mnie i bardzo mnie zastanawia dlaczego ona tak właściwie nie chce wyjść. No i tak waga - czy się sprawdzi
Ogólnie czuję się dobrze, dziś jeszcze wanienkę kupiliśmy i sukienkę Lilci bo mamy wesele 25.08 i nie wiem czy będę miała czas i siłę chodzić po sklepach z nią. A jest druhną więc musi mieć białą sukienkę :p
-
Iza34 wrote:A co do tsh-jak mialzm na poziomie 4,5 to endo kazala sid starac bo moze juz sie udac. Teraz nie wiem jakie mam, po wakacjach mam wizyte.
Masakra, takie tsh i się starać?nie wiem co to za endo ale zmień... Ja byłam u bardzo dobrej endo w Krakowie i na moje tsh 2.05 kręciła nosem. Ale się udało. Mówiła że przy staraniach max to 2 bo potem przy wyższych często są poronienia.
-
Pap86 zaskoczę Cię, ale właśnie mam gina który też jest endo i to podobno dobrym. Urszulka89 tak prolaktyna pod górna granicą, jednak martwi mnie bo potrafię sobie wycisnąć z obu piersi po kropelce wydzieliny przypominającej siarę. progesteron ok zgodny z fazą cyklu. Jutro idę ponownie na badania i zmieniam lekarza, chyba na daną chwilę tylko tyle mogę zrobić. Dziewczyny ale przyznam się Wam, że to tsh sama zaczęłam sobie powoli zabijać niewielka dawka euthyroxu. Może źle robię, zobaczymy po wynikach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 20:41
Mamaszyma -
Urszulka89 wrote:Hej
no tak, jutro mam mieć cc. Strasznie się boję ale brzuch nawet mi się nie obniżył, małej dobrze u mnie i bardzo mnie zastanawia dlaczego ona tak właściwie nie chce wyjść. No i tak waga - czy się sprawdzi
Ogólnie czuję się dobrze, dziś jeszcze wanienkę kupiliśmy i sukienkę Lilci bo mamy wesele 25.08 i nie wiem czy będę miała czas i siłę chodzić po sklepach z nią. A jest druhną więc musi mieć białą sukienkę :p
wiem, że się boisz, ale lekarz wie co robi ,jeśli uznał, że cc będzie najlepszym rozwiązaniem to musisz mu zaufać. Poza tym już jutro będziesz tulić Majeczkę, czy może być lepsza nagroda?
Jestem z Tobą myślami, dasz radę bo jesteś dzielna!
-
nick nieaktualnyUrszulka89 wrote:Masakra, takie tsh i się starać?
nie wiem co to za endo ale zmień... Ja byłam u bardzo dobrej endo w Krakowie i na moje tsh 2.05 kręciła nosem. Ale się udało. Mówiła że przy staraniach max to 2 bo potem przy wyższych często są poronienia.
Do tej endo nie chodze juz od wrzesnia bo poszła na zwolnienie a jak w listopadzie trafilsm do innej to z miejsca odstawila mi leki i do teraz nie biore. Ostatnie tsh z maja 1,35. A tamta niby gin.-endo.ale dla nuej nawet tsh 8 nie stanowily przeszkody w staraniachn powiedziala ze mozna. Z kolei jsk poszlam do gina. ktory wyslal mnie na histero to on kazal wrocic jsk ureguluje tsh bo moge sobie biedy napykac. Urszulka ale tak szczerze to czy te nasze starania mimo niewielkiej szansy byly nieodpowiedzialne przy tak wydokim tsh?
Urszulka powodzenia jutro. -
nick nieaktualny