X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zle zapytalam Hugo - czy jakis pomysl co jeszcze mozna zrobic bo przeciez napisalas,ze nie wiesz co dalej.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09513fa49cff.jpg

To plus z tej firmy ubichinon czyli koenzym q10.
    Byłam u tego gina już i mam zaufanie. Prowadził mi pierwsza ciążę. Jego plan był taki ze najpierw meta. Później stymulacja i ewentualnie histeroskopie chętnie zrobi w szpitalu. Najgorsze jest to że u mnie nie wiadomo w czym tkwi problem.

To clo wzięłam. Od innego lekarza bo chciałam na już. Powiem temu na wizycie że brałam już clo i niestety bez rezultatu. Może da coś innego. I zostanę u niego. Drogi jest no ale może pomoże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 18:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na iui nie chce iść bo boję się że o tak nie będzie nic z tego. W sumie nie znam póki co żadnej osoby która by zaszła przez inseminacje. Więc to strata kasy. Tak myślę czy nie mam zrosyow na jajowodach jakiś. Ale w tedy przy hsg by tego nie było widać skoro wszystko super poleciało.

Może mojego M plemniory jednak słabe. I jak za czrsto są ❤️to te 4% to za mało mimo dużej ilości przy badaniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi 28 jak po wizycie?

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mam już siły. Małżonek wyjeżdża na 10 dni z pracy akurat w dni płodne. Miesiąc stracony. Nigdy nie zajdę. Ciągle coś :-/

Mam pytanko. Jeśli chciałabym zbadać hormony żeby sprawdzić czy jest ok to jakie i w jakie dni cyklu? Jakie hormony zalecają badać lekarze?

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende w 3dc lh fsh prolaktyna i estradiol.potem np na 2dni przed planowaną owulką lh i estradiol. A 7dni po owulacji progesteron. Z tych badan mozna wywnuoskowac czy zapowiada sie na owu i czy sie odbyla

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Lavende w 3dc lh fsh prolaktyna i estradiol.potem np na 2dni przed planowaną owulką lh i estradiol. A 7dni po owulacji progesteron. Z tych badan mozna wywnuoskowac czy zapowiada sie na owu i czy sie odbyla

Jeszcze tsh i ft4. Obojętnie w którym dniu cyklu.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ewi 28 jak po wizycie?
    We wtorek napisze

Iza34, Hugolina87 lubią tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka a jak tsh mam dobre (bodaj 1,2) to trzeba badac to ft4?

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Urszulka a jak tsh mam dobre (bodaj 1,2) to trzeba badac to ft4?
    Tak, pasowałoby. Możesz mieć tsh ok a ft4 nieprawidłowe.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Na iui nie chce iść bo boję się że o tak nie będzie nic z tego. W sumie nie znam póki co żadnej osoby która by zaszła przez inseminacje. Więc to strata kasy. Tak myślę czy nie mam zrosyow na jajowodach jakiś. Ale w tedy przy hsg by tego nie było widać skoro wszystko super poleciało.

Może mojego M plemniory jednak słabe. I jak za czrsto są ❤️to te 4% to za mało mimo dużej ilości przy badaniu.

Hugolina jak na hsg wszystko super polecialo to jajowody masz drozne i o to chodzilo w tym badaniu.

A co do tych %. Mi 1 gin tlumaczyl ze co to za roznica 3% czy 4%, ze to tylko 1 plemnik na 100, ze to moze byc blad pomiaru. Ale realnie liczac na takie ilosci plemnikow ten 1% roznicy to bardzo duzo, nawet jak moj mąż mial w calosci 37 mln to ten 1% to jest sporo. A co do czestosci ❤ to roznie pisza i mowia. My w tym miesiacu wrzucilismy na totalny luz, wiemy ze owulacja bedzie przy niedroznym jajowodzie to po co sie gimnastykowac, hamowac, liczyc dni i odstepy. I jest naprawde super. Tylko ze mi cholernie szkoda tego cyklu bo wiele znakow na ziemi i niebie wskazuje na pomyslnosc poza tym jajowodem a w bajki z przechwytywaniem jajeczka przez drozny jajowod nie wierze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza gin mówił mi że mogą być mikro zrosty i mimo tego że kontrast poszedł to komórka może mieć problem ponoć .
    Kawę chyba odstawie albo ogranicze do min . No i biegać zacznę teraz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesciowa wciska sie i chcę jechać z nami na wakacje, juz nawet kostium kąpielowy dobie kupila, przyszla jak mnie nie było, i ze jedziemy prawie pustym samochodem to mamy miejsce, żebyśmy zabrali i ją i moją mamę, ze na wiecej osób to bedzie tansza podroz. I na sile że jedzie. A my nie chcemy i się nie zgadzamy. Jeden dzien wspolnego wyjazdu wystarczy nam na kilka lat a co dopiero na tyle dni. Podroz z tesciowa jest nie do zniesienia, w piatek pojechali do Warszawy a ja zostałam bo mam dosc, tak samo dzis nie zabrałam do kosciola bo wiecznie coś nie pasuje. Jak mam zabierac dom na wakacje to wole zostac w domun bedzie taniej. Moze jeszcze bedzie chciala spac z moja corka w jednym wspolnym pokoju. O nie, nie pojedzie, co to to nie. Ale kaze się powaznie zastanowić.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza bron Cie Panie Boze ją brac. Niech maz jej powie,ze jedziecie sami i basta. Wykonczyla bys sie. Strasznie masz w dom z tymi tesciami.. masakra

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap brac moja tesciowa na wakacje to strzał w kolano. W tamtym roku zabralismy na 1 dzien do Magicznych Ogrodow-parku rozrywki. Juz na podworku bo mąż nie taka koszulke zalozyl bo mu nie wygodnie, pozniej ciezka droga, pod parkiem wylal niechcacy kawe na spodenki, plamy prawie nie bylo widac a ona przezywala jakbysmy szli na audiencje do papieze, zmienil koszulke-bo pognieciona (nie widac tego bylo na nim), zar z nieba a caly dzien narzekala ze sie spocil (mąż jest taki ze byle gorac a z niego sie leje i jest mokry, z reszta ze mnie tez ostatnio tak sie leje), narzekala ze duzo ludzi, malo cienia, ze Mordol roztrzepaj jej wlosy, ze córka za krótko taplala sie w jeziorku, a juz szczytem wszystkiego byla klotnia pod wielka zjezdzalnia bo tesciowa uwazala ze jest niebezpieczna i niezdrowa na kregoslup i niedawala Zuzi zjezdzac (sama nie zjezdzala tylko z tatusiem z 15 razy a tesciowa az cos brało). A ile sie nakur... jak pod Radomiem droga byla zamknieta bo byl wypadek i bladzilismy objazdami. Nigdy tego dnia nie zapomne. Wystarczy. Nic mnie nie przekona zeby ja zabierac. Bo co, bo dziecka przypilnuje? Na randki na plazy to my sie nie szykujemy, w domu nic nie robi to i tsm ani nie umyje ani spac nie polozy a w sytuscjach kryzysowych tylko pogarsza sprawe. Nie, dziekuje, postoje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka mialas racje z tymi bolami. Dziś napitala mnie lewa strona choc pecherzyk byl po prawej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w szoku bo nie mam kompletnie doswiadczenia w tym temacie. Mojej corce 2 tyg.temu wypadł pierwszy ząbek, drugi obok tytlko tylko się trzyma, dzis zagladam do buzi a tam stala jedynke juz widac. To tak szybko sie to dzieje? Myslalam ze dluzej pochodzi z ta dziurą. A jaki problem z myciem zebow przez ten ruszajacy sie.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza tak,zab staly wypycha mleczaka wiec git. A ze teraz nie barsO chce myc zeby to minie. Ale musisz jwj tlumaczyc,ze to juz stale zeby i ze trzeba bardzo o nie dbac.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka wogole nie chce myc zębów. Ciezki temat. Jak pierwszy sie ruszal to jesc nie chciała, pic tez nie bo bala sie ze polknie. Ja nie pamietam jak mi wypadaly i rosły zęby ale patrzac okiem rodzica to jest to straszne, dziecko sie meczy z tym ruszajacym a moja taka wrazliwa to tym bardziej.

‹‹ 1052 1053 1054 1055 1056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ