Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPAP u Ciebie jeszcze nawet rok nie minął więc wszystko możliwe żeby zajść tak o.
U mnie jakaś lipa. Naprawde.od.kiedy brałam to clo to śluz plodny zniknął i nie wrócił. Więc teraz nie wiem nic. Jajniki jakoś nie bolą śluzu brak. Owu wielka niewiadoma.. -
A u mnie śluz zawsze płodny w okolicy owu, jajniki bolą, wszystko ładnie pięknie, a zaraz skończy mi się 16 cs. Brzuch już powoli boli, więc za kilka dni przylezie małpiszon.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
jangwa_maua wrote:Gratuluję
samo się ruszyło czy jednak wywoływali ?
Niestety wywoływany i nie życzę nikomu.
Dziękuję bardzo za gratulacjeteraz czekam która przejmie brzuszek.
-
nick nieaktualnypap86 wrote:Iza haha dzieki ale przeciez dobrze obie wiemy,ze to bylby cud jak bysmy zaszly sobie tak po prostu hehe.
A czemu nie. U mnie w tym cykly tez wszystko pieknie, 4dpo i super temp., w owu tez wszystko ok, endo tez super tylko prawdopodobie owu po stronie niedroznego. Nie chce sie nakrecac bo to naprawde bylby cud ale od owu mam nadal śluz ale gesty i brzuch, jajniki pobolewaja. Ale slyszalam o parach ktore zupelnie odpuscily bo przygotowywali sie do in vitro i odwolywali bo udawalo sie naturalnie. -
nick nieaktualnyEwi mam jeszcze takie nieskromne pytanie odnośnie badan przed. Gdzie robiłaś, tam w klinice czy u siebie (chyba w Diagnistyce sa tańsze). I jeszcze czy nie probowalas wydebic od rodzinnego jakiegos skierowania na czesc badan czy wszystko sama robiłaś? Tak pytam bo jak córce usuwalismy 3 migdal prywatnie to pediatra bez problemu wypisala skierowanie na potrzebne badania. Tylko wtedy to byl zabieg majacy na celu poprawę zdrowia a tu tak nie ma.
-
nick nieaktualnyA wogole moj mąż jest strasznym optymista. Ja mówię ze maks.3 podejscia i koniec bo czytam ze dziewczyny podchodza 5 a nawet 8 razy. A on ze wierzy ze trzeciego razu juz nie bedzie, ze uda sie wczesniej. Oby tak bylo. No i oczywiscie plany i marzenia na przyszlosc, no i dzien porodu (a w ciąży jeszcze nie jestem) co to bedzie jak wypadnie w rwanie jabłek, bo jak bez niego ani rusz na polu to jak bedzie ze mna rodzil a on ze zamknie wszystko, da ludziom wolne a sam bedzie mial czas byc ze mna. On o nic się nie martwi, chyba ze tak dobrze udaje.
-
Iza34 wrote:Ewi mam jeszcze takie nieskromne pytanie odnośnie badan przed. Gdzie robiłaś, tam w klinice czy u siebie (chyba w Diagnistyce sa tańsze). I jeszcze czy nie probowalas wydebic od rodzinnego jakiegos skierowania na czesc badan czy wszystko sama robiłaś? Tak pytam bo jak córce usuwalismy 3 migdal prywatnie to pediatra bez problemu wypisala skierowanie na potrzebne badania. Tylko wtedy to byl zabieg majacy na celu poprawę zdrowia a tu tak nie ma.
Skierowanie mialam od lekarza z lux medu od gina. Poszłam, powiedziałam jaka sprawa i zawsze mi teraz juz wypisuje co mi trzeba i mam na lux med no chyba że nie mam w pakiecie czegos.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 13:11
-
Iza34 wrote:A wogole moj mąż jest strasznym optymista. Ja mówię ze maks.3 podejscia i koniec bo czytam ze dziewczyny podchodza 5 a nawet 8 razy. A on ze wierzy ze trzeciego razu juz nie bedzie, ze uda sie wczesniej. Oby tak bylo. No i oczywiscie plany i marzenia na przyszlosc, no i dzien porodu (a w ciąży jeszcze nie jestem) co to bedzie jak wypadnie w rwanie jabłek, bo jak bez niego ani rusz na polu to jak bedzie ze mna rodzil a on ze zamknie wszystko, da ludziom wolne a sam bedzie mial czas byc ze mna. On o nic się nie martwi, chyba ze tak dobrze udaje.
i tyle.
-
nick nieaktualnyEwi my niestety nie mamy zadnych takich pakietów, albo robimy prywatnie albo na nfz jak laskawie lekarz rodzinny wypisze skierowanie a z tym wiesz jak jest. Posiew sprobuje znow zrobic na nfz jak przed hsg a jak nie to chociaż wizyta bedzie na nfz. My mamy do wyboru Alab, Hartwig i Diagnostykę i zauwazylismy ze ceny w Diagnistyce sa rozne w zaleznosci od miejsca i wojewodztwa, w lodzkim w przychodni hormony- np. tsh, lh, progesteron sa po 20zl, te same w mazowieckim przy szlitalu po 30zl ale chyba bedziemy robić tam bo tam od razu idzie do laborstorium i nie woza tego "po świecie". I naszym zdaniem drozej ale pewniejsze wyniki. Z kolei przy klinice hormony sa chyba po 50zl, 40zl to na pewno.
-
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Ewi my niestety nie mamy zadnych takich pakietów, albo robimy prywatnie albo na nfz jak laskawie lekarz rodzinny wypisze skierowanie a z tym wiesz jak jest. Posiew sprobuje znow zrobic na nfz jak przed hsg a jak nie to chociaż wizyta bedzie na nfz. My mamy do wyboru Alab, Hartwig i Diagnostykę i zauwazylismy ze ceny w Diagnistyce sa rozne w zaleznosci od miejsca i wojewodztwa, w lodzkim w przychodni hormony- np. tsh, lh, progesteron sa po 20zl, te same w mazowieckim przy szlitalu po 30zl ale chyba bedziemy robić tam bo tam od razu idzie do laborstorium i nie woza tego "po świecie". I naszym zdaniem drozej ale pewniejsze wyniki. Z kolei przy klinice hormony sa chyba po 50zl, 40zl to na pewno.
Lux med to alab wiec ja tam robie badania. Ceny sa przyzwoite.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 14:53
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymother84 wrote:A u mnie śluz zawsze płodny w okolicy owu, jajniki bolą, wszystko ładnie pięknie, a zaraz skończy mi się 16 cs. Brzuch już powoli boli, więc za kilka dni przylezie małpiszon.
U mnie też tak było. Teraz mogłabym się sugerować temp jedynie bo naprawdę jakoś nie widać tych znaków owuli. No może na buzi jedynie się zrobiło gładko i się lepiej w lustro patrzy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak Iza. Takie w szpitalu. Nie żadna diagnostyka czy alab itp. Ja te androgeny i cukier krzywe obie robiłam i wyszło taniej o jakas stów nawet niż bym miałam robić gdzieś w tych prywatnych. Bo na każdym badaniu min 10 zł taniej było w szpitalu niż w innych. Jedyny minus że nie wszutsko jest
-
nick nieaktualnyKatarina wszystko zależy od tego kiedy była owulacja. Póki nie ma @ szansa jest zawsze.
Na wczesnym etapie beta jest wiarygodniejsza.
Choć niestety z doświadczenia tutaj dziewczyna 10dpo testy już wychodziły przy becie niskiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 18:42