X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarina zależy kiedy miałaś owulkę. Mi w pierwszej ciąży pozytywny test wyszedł 10 dpo. Potem beta potwierdziła. Test robiłam 2 dni przed spodziewanym terminem @. Ale ja już różne historie czytałam, że podczas pierwszej ciąży test wychodził komuś szybko, a w drugiej o wiele, wiele później, więc póki nie ma @ zawsze jest nadzieja, ale z doświadczenia wiem, że te wszystkie objawy są o kant...ja miałam już wiele różnych, a kończyło się zawsze tak samo...na nie już nie patrzę nawet...

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina u mnie w dwoch najblizszych szpitalach kroluje Diagnostyka. Mąż jak trafił na IP tez Diag robila badania. Teraz liczylsm ile bym zapłaciła w Nowum- majatek. Jeszcze te kwoty przy punkcji i transferze jakos sa do zaakceptowania sle kosztdm badan jestem przerazona. Pani dr troche cena nas podbudowala ale szybko wylądowaliśmy na ziemi bo okazuje sie ze to co podala to cena tego co u nich zostawimy bez badan i leków. Ewi dobrze napisala ze to koszt do 15tys.zl. zalamka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jezzcze tesciowej kase wisze i to duzo.

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARINA90 wrote:
    Dziewczynki powiedzcie mi robiłam dziś test czułość 25 wyszedl negatywny dziś 28 dzień cyklu czy jest jeszcze szansa? Temp wciąż powyżej 37 piersi bolą okropnie w głowie się kręci śpiąca jestem mimo że wstalam po 8...
    Nigdy nie wiadomo. Zrób w terminie @ test i najlepiej o czułosci 10. Objawami bym się nie sugerowała bo ja w każdym cyklu miałam podobne objawy i @ przychodziła. Ten cykl nie różnił się niczym od poprzednich w kwestii objawów, a były dwie kreski :-D Mi przed terminem @ temperatura spadała a w dzień @ poszła do góry i to mi dało do myślenia i zmobilizowało do pójścia po test.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi sie glupoty cala noc snily, az się budzilam spocona. Nic a nic nie odpoczelam. A teraz trzeba wstawac szykowac sie na rozpoczęcie roku szkolnego. Bardziej sie boje niż gdybym sama miala isc do tej zerowki, bo moja córka uparta mowi ze nie bedzie tam chodzic.

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a może wykup sobie jakiś pakiet w Luxmed z albo innym takim ubezpieczeniu medycznym. Z czasem chyba i tak wyjdzie duża oszczędność co przy takiej ilości badań które w najbliższym czasie będziesz robiła?

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Karolka32 Debiutantka

Wysłany: 3 września 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a orientujecie się czy pakiet "luxmed" pełny obejmuje badania hormonalne?
    Za miesiąc 1 cykl z CLO....nowe nadzieje
    Staram się 14 miesięcy....a synek 5 lat.

P.S. Jak ustawić stopkę pod wpisem przedstawiającą?

Dzięki:-)

Karolka32
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Iza a może wykup sobie jakiś pakiet w Luxmed z albo innym takim ubezpieczeniu medycznym. Z czasem chyba i tak wyjdzie duża oszczędność co przy takiej ilości badań które w najbliższym czasie będziesz robiła?

Dzieki za podpowiedz, musze o tym poczytać.

Ale nas wymeczyli na tym rozpoczeciu, od 10 w kosciele a wrocilysmy przed 13 do domu. Te biedne dzieciny malo po jaju juz tam nie zniosly, jak dla mnie to bylo przegięcie.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakas masakra znowu :/
    @ mi wypada jutro, dzisiaj po poludniu minimalne plamionko. Za to wczoraj z rana dopadlam meza na szybki numerek. Doslownie szybki, bo po 2 minutach oboje wygladalismy jak indianie :/ Myslalam, ze przyszla @ ale nie. 2 dni przed terminem sie nie moge bzykac najwyrazniej :(

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka32 wrote:
    Dziewczynki a orientujecie się czy pakiet "luxmed" pełny obejmuje badania hormonalne?
    Za miesiąc 1 cykl z CLO....nowe nadzieje
    Staram się 14 miesięcy....a synek 5 lat.

P.S. Jak ustawić stopkę pod wpisem przedstawiającą?

Dzięki:-)

Ja mam w pakiecie badania hormonalne, ale nie wiem o jakie dpkladnie pytasz. Generalnie Luxmed mowi o sobie, ze nie leczy nieplodnosci.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza gratuluję decyzji i trzymam mocno kciuki zeby sie udalo ze pierwszym podejściem !

Kat
    mnie sie tez tak zdarzało, to tego plamienia przed @

miałam na szyjce nadżerkę (jeden gin twierdził, ze to endometrioza szyjki), ktora krwawiła po seksie, przed @ itp..

byłas ostatnio badana, ogladana przez gina ? bo to na gołe oko widać

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita dziekuje. Mam nadzieję ze wytrfam i osiągnę cel. Narazie jestem przerażona. I mam taki mętlik w głowie jak to wszystko ogarnac.

A teraz jeszcze stres z ta zerowka bo nowe miejsce, dzis bylo super z szykowaniem ale ilez ja sie nasluchalam ze ona tam nie chce i nie bedzie chodzila. Z dzieci to zna tylko dwoje, w tym dziewczynke ktorej nie lubi. Ale ranga jej urosla bo chodzi juz do szkoly, zachwycona ze duzo ludzi i duzo samochodow, ale jakie zdziwienie jak dzwonek zadzwonił. Wogole inne warunki niz w poprzednim przedszkolu. Wiecie rodzic zawsze przezywa a jeszcze przy moim uparciuszku to juz wogole.

Tak mam napie... w tej głowie tym wszystkim ze juz druga noc glupoty mi sie snia, tak reaguje na to wszystko. I martwie się jeszcze o babcie meza bo taka słaba. I roboty od cholery w polu i w domu. No jest tego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Mam na imię Anka, mam już jedną córeczkę- dwuletnią. Udało się dzięki IVF. Rozstaliśmy się z wielu powodów i w końcu jestem szczęsliwą żoną :) Od nowego roku będziemy chcieli starać się z mężem o drugie dziecko ( pierwszy partner mial problemy z nasieniem). Dwa razy z ciekawosci zrobilam test i byla jasna druga kreseczka ale zaraz potem bledla - podejrzewam ze mam problem z 2 faza i musze suplementowac sie luteina- faza lutealna trwa 9-10 dni.

1 ciaza skonczyla sie CC, za waska miednica jak sie potem okazalo i brak postwpu porodu. Druga ciaze tez chce rozwiazac przez CC i teraz moje pytanie ...

Czy ktoras z Was miala planowane CC przez swojego lekarza, ktory NIE PRACUJE w szpitalu, w ktorym mialyscie CC? Mam super lekarke, ale nie pracuje w zadnym szpitalu i boje sie ze ona wystawi mi skierowanie na CC ale w szpitalu nie beda go respektowac ... a nie wyobrazam sobie kolejny raz koszmaru jaki przezylam przy probie sn.

Milego wieczoru dziewczyny!
    PS... milo tu wrocic :)))

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wife_of_trucker wrote:
    Cześć dziewczyny! Mam na imię Anka, mam już jedną córeczkę- dwuletnią. Udało się dzięki IVF. Rozstaliśmy się z wielu powodów i w końcu jestem szczęsliwą żoną :) Od nowego roku będziemy chcieli starać się z mężem o drugie dziecko ( pierwszy partner mial problemy z nasieniem). Dwa razy z ciekawosci zrobilam test i byla jasna druga kreseczka ale zaraz potem bledla - podejrzewam ze mam problem z 2 faza i musze suplementowac sie luteina- faza lutealna trwa 9-10 dni.

1 ciaza skonczyla sie CC, za waska miednica jak sie potem okazalo i brak postwpu porodu. Druga ciaze tez chce rozwiazac przez CC i teraz moje pytanie ...

Czy ktoras z Was miala planowane CC przez swojego lekarza, ktory NIE PRACUJE w szpitalu, w ktorym mialyscie CC? Mam super lekarke, ale nie pracuje w zadnym szpitalu i boje sie ze ona wystawi mi skierowanie na CC ale w szpitalu nie beda go respektowac ... a nie wyobrazam sobie kolejny raz koszmaru jaki przezylam przy probie sn.

Cześć ;) ja miałam planową cc u siebie w szpitalu gdzie mieszkam a chodziłam do lekarki która nigdzie nie pracowała - tzn ma prywatną praktykę. U nas jak masz skierowanie do cc to zazwyczaj nie robią problemu tylko Cię wpisują na dany dzień. Albo jeszcze ordynator Cię kwalifikuje do cc jesli "nie widzi" wskazań do cc. Ale to rzadko się zdarza.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy AMH 3,11 to dobry wynik?

• Emrica Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Czy AMH 3,11 to dobry wynik?
    Dobry

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Dobry

Dzieki. Dobra wiadomisc to taka ze bede miala refundacje lekow.

DoveLove lubi tę wiadomość

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wife_of_trucker wrote:

Ja co prawda miałam cc w szpitalu gdzie pracuje mój gin, ale ze skierowaniem umawiałam się na kwalifikacje w przychodni przyszpitalnej i tam lekarz wyznaczał termin operacji. Tam to standardowa praktyka (Inflancka, Warszawa).

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove rodzilam mojego synka na Inflanckiej :) porod sn wspominam nawet ok ale opieka poporodowa slaba. Ale jakie jedzenie pyyyyszne hehehe

DoveLove lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Dzieki. Dobra wiadomisc to taka ze bede miala refundacje lekow.
    a jak taką refundację można uzyskać? :) tak na przyszłość pytam ;)

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
‹‹ 1089 1090 1091 1092 1093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ