X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee strzelilam z tymi kosztami badan dla meza... sprawdzilam teraz i oba beda kosztowac razem jakies 500zl to nie taka tragedia.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap slyszałam o tym badaniu, to ponoc pokazuje czy genetycznie ok z plemnikami,
    a Tobie nic nie przepisał ?

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mi nie dal bo najpierw trzeba zrobic badanie meza. Ten hba to wiazanie z kwasem hialuronowym czyli czy plemnik jest na tyle silny zeby sie przebic przez otoczke. A ta fragmentacja czy jakos tak to czy w srodku plemnika jest prawidlowe dna a nie np.polamane.i dopiero jesli te dwa badania meza beda ok to ja mam zrobic sonohsg(droznosc z tą pianą). Powiedzial,ze są dalej pomysly co robic ale najpierw te dwa badania meza i wtedy idziemy dalej.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopytywalam czy nie mozna ruszyc wczesniej przed tymi badaniami ale wyjasnil ze to wg niego bez sensu bo wg badan i usg ja jestem tez ok. Wiecie zawsze moge poszukac gina ktory od razu zrobi tą droznosc bo za kase to nawet nie trzeba miec skierowania przeciez. No nie wiem..tak sobie mysle,ze chyba jeszcze sprobujemy ze 2czy3razy naturalnie a potem zrobimy te badania. No zobaczymy co moj maz powie.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HSG mozna tez bez problemu na NFZ załatwić, w niektorych szpitalach nie trzeba wcale czekac,

ja bym poszła od razu zalatwic skierowanie, a meza w miedzyczasie wyslala na badania,

ale ja to narwana jestem :P gina 3 razy zmienialam podczas staran, po roku juz mialam histero z biopsja, po 2 latach laparo + mocne leki

i drugi raz zrobiłabym to samo !!

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • zaprogramowana Ekspertka

Wysłany: 22 października 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojra1983 - In Vitro nie wchodzi w grę, mąż nie chce próbować żadnych metod które są wg. niego związane ze sztucznym zapłodnieniem. Wyznaje zasadę że co ma przyjść to przyjdzie, a skoro nie przychodzi to ma tak być. Nie chce żeby ktoś majstrował przy zapłodnieniu, wybierał konkretnego plemnika itd. Trochę go rozumiem, ja bym miała znowu problem etyczny dotyczący zarodków które by zostały np. bo nie chciałabym ich oddać np. do adopcji i takie tam wywody ;) No ogółem pewnie gdybyśmy nie mieli dziecka wcale to może byśmy brali to pod uwagę, ale teraz co ma być to będzie

Andii lubi tę wiadomość

02.2014 - Jestem w ciąży (Pierwszy Złoty Strzał)
    11.2014 - Nasz synek :)
    10.2015 - Starania o drugie dziecko
    12.2018 - Kierunek Ośrodek Adopcyjny
    Wiem że gdzieś na Nas czekasz - Znajdziemy Cię....
    >>>Lukas Graham - Love Someone <<<

Wysłany: 22 października 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś 9dc w środę idę na wizytę do kliniki ogląd jajeczek ;) Sama jestem ciekawa ile w tym miesiącu po tym AROMKU urosło bo w tamtym tylko jedno, więc jak w tym znowu jedno to śmiem twierdzić że taka moja natura bo czytałam że niektórym dziewczynom nawet 3 jajeczka na owulacji się zdarzają. Mam też już żel Conceive Plus w aplikatorach aż 8 szt. także zamierzam ich użyć w tym tygodniu żeby zwiększyć szansę.

Mother - Gratulację, bądź dobrej myśli, moje dwie koleżanki w ciąży miały krwiaki i udało się mają zdrowe dzieci, ale fakt ciąża przeleżana ale czego się nie robi dla dzidziusia - Ściskam !!!

mother84 lubi tę wiadomość

• mother84 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP no to zróbcie te badania dla męża, słyszałam o nich. A hsg można na NFZ. Ja tak miałam, skierowanie normalnie miałam od mojego ginekologa która przyjmuje tylko prywatnie, ale bez problemu mialam na NFZ robione w szpitalu.
    Zaprogramowana my podczas starań o pierwsze dziecko też stosowaliśmy ten żel, teraz o drugie tylko przez jakiś czas, po kilku miesiącach jak nie wychodziło to przestaliśmy go używać. Powodzenia na środowej wizycie

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap to tylko moje zdanie -nie kombinuj tylko słuchaj lekarza. Mąż na badania, jak piszesz to 500zl, a ty w drugiej kolejności, sono hsg w stolicy z 1000zl kosztuje, chyba ze chcesz namiary do Radomia za 500zl. I chyba nie ma sensu zebyscie probowali bez pomocy. Sama piszesz ze lekarz ma jakis pomysl to idz ta droga. Zrobisz jak zechcesz, to tylko moje zdanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis w haszczach gdzie dziki potrafia bytowac, szczegolnie zima i nazbierałam 5-litrowe wiaderko opienkow.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice wczoraj byli ja grzybach i wrócili z kilkoma wiaderkami :) ale trafili na dobre miejsce ;)

Andii lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Andii Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaprogramowana wrote:
    Mojra1983 - In Vitro nie wchodzi w grę, mąż nie chce próbować żadnych metod które są wg. niego związane ze sztucznym zapłodnieniem. Wyznaje zasadę że co ma przyjść to przyjdzie, a skoro nie przychodzi to ma tak być. Nie chce żeby ktoś majstrował przy zapłodnieniu, wybierał konkretnego plemnika itd. Trochę go rozumiem, ja bym miała znowu problem etyczny dotyczący zarodków które by zostały np. bo nie chciałabym ich oddać np. do adopcji i takie tam wywody ;) No ogółem pewnie gdybyśmy nie mieli dziecka wcale to może byśmy brali to pod uwagę, ale teraz co ma być to będzie

Powiem szczerze, że ja bym się też nie zdecydowała na in vitro... Ja jeszcze daleka od tych mysli, jeszcze mamy co badac i jeszcze jestesmy na takim etapie że spokojnie naturalnie możemy próbować ale jesli kiedyś los zdecyduje że córka będzie jedynakiem to tak będzie

Starania o drugie dziecko
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci wiem,ze hsg mozna tez na nfz. Pomysle. Jakos podbudowalam sie troche. Musze dobrze przemyslec i pogadac z mezem. Ciesze sie,ze nie mam tego cienkiego endo :p pilam w weekend wino i jadlam orsechy i pestki(migdalow nie moge bo mam uczulenie :/ ) chyba jeszcze ten conceive dzis w aptefe poszukam

f2wl9vvjamwjvsgw.png

Wysłany: 22 października 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii - no mamy podobnie. My to obawialibyśmy się że los kusimy i nie daj Boże jakieś chore dziecko. Ja i tak jestem pełna obaw o tą stymulacje hormonalną którą mam i przyznam szczerze że zawsze obawiam się że będę miała 2 jajeczka i np. bliźniaki, a wszystkie w rodzinie i od znajomych coś. Jedno zdrowe drugie chore, a to mnie też przeraża więc tak jak piszesz co będzie to będzie najwyżej synek sam będzie.

• NIKA833 Koleżanka

Wysłany: 22 października 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap ale fajnie ze ten twój lekarz chce robić badania chce leczyć i działac bo co niektóry to ręce spuści i nie wiem albo nie ma pomysłu
    Wiec kochana zróbcie badania najpierw męża później Ty ;)

Zaprogramowana jest dużo par które nie chcą sie zdecydować na in vitro, jedni sie boja ze cos bedzie nie tak inni ze względu etycznych lub innych przekonan
    Tka czy inaczej kazdy ma prawo decydować o sobie ;)

Iza bedziesz miała pewnie teraz grzyby na kolacje ...mniam ;)

• Andii Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaprogramowana wrote:
    Andii - no mamy podobnie. My to obawialibyśmy się że los kusimy i nie daj Boże jakieś chore dziecko. Ja i tak jestem pełna obaw o tą stymulacje hormonalną którą mam i przyznam szczerze że zawsze obawiam się że będę miała 2 jajeczka i np. bliźniaki, a wszystkie w rodzinie i od znajomych coś. Jedno zdrowe drugie chore, a to mnie też przeraża więc tak jak piszesz co będzie to będzie najwyżej synek sam będzie.

Jak pierwszy cykl byłam na stymulacji to ciągle miałam myśli że 2 jajeczka wyhoduję i bliźniaki :) Ale póki co 4cykl na stymulacji a tu nawet jednego dzidziusia nie ma więc trochę się ogarnęłam :)

Starania o drugie dziecko
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam i juzr myślałam że wszytskie wnie ciąży ;) i puste forum. Iza jak u ciebie? Hugolina dajesz rade? I adele my stałe wieloletnie staraczki? :)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Zaglądam i juzr myślałam że wszytskie wnie ciąży ;) i puste forum. Iza jak u ciebie? Hugolina dajesz rade? I adele my stałe wieloletnie staraczki? :)

Dzieki ze pytasz. Niestety in vitro nie bedzie, przynajmniej nie w tym roku.

• Hugo87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:

Daje rade. Myślę czy iść na monit teraz czy nie. Ja się nie nastawiam na ciążę już. Teraz szukam. Domu :p

Ewi28 lubi tę wiadomość

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi tak strasznie szkoda męża bo bidulek ledwo juz chodzi tak nie ma sily, niemalże spi gdzie popadnie, teraz takie drobne te jablka, do poludnia mokro, leje sie z drzew niczym po deszczu, cos trafia jak to sie rwie, teraz wszyscy grzeją tylki a on jeszcze w robocie i pewnie znów wroci o 23 i jeszcze matka mu dopieka ze usiadzie pare minut po obiedzie odpocząć zamiast isc na pole.

‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ