X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • NIKA833 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ..jeden dzien mnie nie bylo a tyle sie tu dzialo
    Hugo ciesze sie że jestes :)
    Mother trzymaj sie kochana oszczedzaj i dbaj o siebie dawaj znac co i jak

Hugo87 lubi tę wiadomość

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za zyczenia ;) rocznica była bardzo udana szkoda tylko,że @ się rozkręciła na maxa :( ale już nowy cykl więc kolejne nadzieję będą :P

Andii lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie swietujemy rocznicy, ostatnio nawet o niej zapomnieliśmy przez nawal pracy. Chyba przestalo to miec znaczenie dla nas. Zle sie dzieje.

• Andii Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother odpoczywaj dużo i dbaj o siebie.
    Ja dzisiaj mam dwójkę dzieci siostry i moja córka co łącznie daje troje dzieci, wiecie marzenia o trójce powoli mi przechodzą hehe :) jeszcze 9:00 nie ma a ja dostaje świra :P

Starania o drugie dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii to ja w wakacje mialam 2 -swoja corke i synka siostry, dwa szatany. Dobrze ze to bylo lato i bylo cieplo, lataly te dzieciaki dom-ogrodek-podworko-dom, nadazyc nie mozna bylo ale jeszcze ogórki kiszone tego dnia zrobilam.

• Andii Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Andii to ja w wakacje mialam 2 -swoja corke i synka siostry, dwa szatany. Dobrze ze to bylo lato i bylo cieplo, lataly te dzieciaki dom-ogrodek-podworko-dom, nadazyc nie mozna bylo ale jeszcze ogórki kiszone tego dnia zrobilam.

Podziwiam :) Nie wiem czy będe w stanie przy nich cokolwiek ugotować

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo ja jak patrzę na koleżanki które mają 2 dzieci to czasem się zastanawiam.czy chce hehe ale szybko mi te myśli przechodzą :P jako to by było ;) choć fakt,że żałujemy z mezem,że za jadenym ciosem nie było 2 lub chociaż po roku,dwóch..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Nooo ja jak patrzę na koleżanki które mają 2 dzieci to czasem się zastanawiam.czy chce hehe ale szybko mi te myśli przechodzą :P jako to by było ;) choć fakt,że żałujemy z mezem,że za jadenym ciosem nie było 2 lub chociaż po roku,dwóch..

Czasu nie cofniemy :( :(
    Ja to żałuje, że od razu bliźniaków nie miałam ale z drugiej strony to byłby chyba hardcore :D

• mother84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś napisałam do mojej ginekolog, stwierzilam, że nie wytrzymam do jutra by do niej zadzwonic.
    Oddzwoniła do mnie. Starała się uspokoić, oczywiście mówiła, że ten drugi pęcherzyk może się rozwinac, wchłonąć albo się poroni i wtedy zawsze jest ryzyko poronienia tego prawidłowego. Tak samo ten krwiak, że zawsze jest ryzyko, ale żeby być dobrej myśli, brać leki i nie tyle non stop leżeć co oszczędzać się. Mówiła żeby nie przyspieszać wizyty o te parę dni i przyjść tego 30.10. bo do tego czasu wiele się powinno zmienić, a ona sama nic innego niż odpoczynek i te leki które mam nie wymyśli. Jutro tylko mam podejść po L4. No nic, muszę być dobrej myśli i koniec. Czekam i za te 9 dni będę wiedziała więcej. Wiem dalej, że jest duże ryzyko, ale trochę mnie uspokoiła, w zasadzie nic moje zamartwianie nie pomoże

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie tak jak napisalas mother. Ginka jutro nic wiecej by nie wymyslila.leki, ie dzwigac i byc dobrej mysli.

mother84 lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • NIKA833 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mother musisz cierpliwie poczekac do tego 30 i uwazac na siebie i duzo odpoczywac Mocno trzymam kciuki zeby bylo dobrze wszystko

Andi i Adel dziewczyny tez załuje ze wczesniej sie nie zdecydowalam na 2 dziecko teraz nawet jak sie uda to bedzie tak duza roznica wieku jak przepasc :(

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najbardziej wkurza,że nie wiem gdzie jest problem...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele przemysl z mezem klinike nieplodnosci. Chyba ze cos z naprotechnologią. Mowie o klinice pod kątem dokladnego sprawdzenia a nie invitro. Tam pracują lekarze ktorzy muszą (a przynajmniej powinni) wiedziec jakie badania zrobic i co oznaczają,gdzie szukac. Niech poszukają. Jak beda rozkladac rece se nie wiedza i proponują in vitro to wtedy sie pomartwisz. Sama fdzies wyzej pisalas,ze jiz nie ma w twoim miescie wiecej ginow. 2,5roku staran to jednak za dlugo.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma niestety... Tylko kiedy ja znajdę czas na jeżdżenie po klinikach.. ehh kiepsko

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez nie ma lekarzy godnych zaufania ald ja przynajmniej wiem gdzie lezy problem i znam rozwiązanie tylko finanse nie pozwalaja. W totka grac czy jak, bank obrabowac?

• NIKA833 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele mysle ze pap ma racje z tą kliniką tam jest duze zaplecze medyczne i dostep do wielu badac i specjalistow
    A najwazniejsze jest znaleźć jaka jest przyczyna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 21:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap powidzenia na dzisiejszej wizycie. Niech ten lekarz okaze sie tym konkretnym bo teraz trudno o takiego.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 - mocno trzymam kciuki za Ciebie! Musi być dobrze :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

Mother o kurde, koniecznie bierz L4 dopoki krwiak sie nie wchłonie, mnie tez na poczatku brzuch czesto bolał i brałam dupka i no-spę i jest ok, trzymam za was kciuki !!

Adele zrob koniecznie to krzywą, jak wyjdzie nie tak, to nawet zwykly rodzinny ci zapisze metformine,nie marnuj wiecej czasu, niedlugo 3 lata staran ci pyknie, a Ty wciaz w tym samym miejscu!!
    i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy !!

Izka
    mozesz zrobic chociaz sama glukoze i insuline na czczo.

pap
    powodzenia na wizycie !

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz jestem po. Są dobre wiadomosci i gorsze hehe.gin obejrzal dotychczasowe moje hormony,zrobil wywiad i krotkie usg i powiedzial,ze dzis na 12dc mam 7mm endometrium i ze to dobrze bo 7i wiecej to norma szczegolnie,ze ono jeszcze troszke podrosnie.pecherzyk z lewego jajnika 16mm,owu powinna byc we czwartek/piatek wiec mamy sie starac. Plamienia przed okresem nie sa raczej wg niego problemem, co innego jak by mi sie zaczynaly tydzien przed @. Dwudniowe okresy jesli to endo ma teeaz 7mm to tez nie problem. Powiedzial,ze wg hormonow i jsg wygladam na zdrowa osobe. Badanie ogolne meza jest dobre ale poniewaz on jest andrologiem to powiedzual,ze teraz bardzo mezczyznom spada plodnosc i to ze ma dobre ogolnie badanie nie znaczy ze jest z nim ok.i tu jest ta gorsza wiadomosc-kazal nam zrobic dwa badania nasienia-na laczenie sie z hialuronem i hba(cos z dna) w jakiejs klinice in vitro(on nie pracuje w zadnej wiec to nie jwst dla niego korzysc finansowa).i jak zrobimy te dwa badania(bodaj po600zl kazde) to przyjsc razem na wizyte przed 12dc bo jak badania meza beda ok to mi zrobi hycosy(to co miala chyba Izka z ta pianą-droznosc).

f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 1135 1136 1137 1138 1139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ