Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ewi28 wrote:Zaglądam i juzr myślałam że wszytskie wnie ciąży
i puste forum. Iza jak u ciebie? Hugolina dajesz rade? I adele my stałe wieloletnie staraczki?
Hej ja się staram nie spinać dopiero 1 miesiąc starań po przerwie ale już z tyłu głowy myślę co muszę pobadac itp...ehh -
Ja dziewczyny byłam wczoraj u mojej gin po L4 i wiecie co? Miala okienko więc postanowiłam się do niej wbić na wizytę (miałam mieć dopiero 30 października). Dalej są dwa pęcherzyki - w jednym od SB wizyty w szpitalu pojawiło się serduszko, jest młodsze bo 5t3d a ja wg ostatniej @ miałam 6t0d, więc mam nadzieję że to nie robi, że taka różnica. Drugi pęcherzyk na razie pusty i młodszy od pierwszego o tydzień, gin mówiła że albo się rozwinie, albo i tu ona by obstawiała, zatrzymał się i z niego nic nie będzie. Jeśli chodzi o krwiak to wg niej ma 12mm średnicy i mówi że niewielki, ale ryzyko dalej jest. Kolejną wizytę kazała z tego 30 przełożyć na 7 listopada, żeby tak często tego USG nie robić i żeby coś więcej było wiadomo. Mam być dobrej myśli, oszczędzać się, L4. Do zrobienia mam pierwsze badania, założyli mi kartę ciąży. Szefowi pisałam że do 30.10 mnie nie będzie, teraz muszę powiedzieć, że jednak do 7.11. nie wiem czy mówić o ciąży czy na razie nie? boję się że nie wrócę i zostawię ich samych z tym wszystkim, chciałabym tak na tydzień wrócić żeby im tam wszystko przekazać co i jak z robotą, no ale jak będzie L4 do końca to trudno, za duże ryzyko póki co.
Wizyta na razie mnie uspokoiła, ale te 2 tyg do kolejnej to wieczność. Dalej boję się o ten krwiak i co z tym drugim pęcherzykiem. Póki co to więcej stresu niż radości, bo boimy się cieszyć.
Dziewczyny cały czas czytam Wasz wątek i kibicujęWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 01:25
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mother mam nadzieję, że będzie u ciebie wszystko dobrze. Ten początek ciąży to okropny stres, szczególnie w takiej sytuacji. Trzymam kciuki.
mother84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Adele Ty nie myśl, tylko rusz tyłek i działaj
Mother
trzeba sie cieszyc, ze jedno serduszko bije! a drugie, cóż, da rade to tez zabije. a krwiak sie wchłonie! moja kolezanka miala krwiaka wielkosci pecherzyka ciazowego !
Ewi a co u Was? na razie przerwa ?
Iza
ja tez nie moge spać, ale z innych powodów hehmother84 lubi tę wiadomość
córka- 2011
syn- 2019 -
Ja też nie spałam dziś dobrze. To chyba przez ten wiatr
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Mother trzymamy za Ciebie kochana kciuki ...musisz odpoczywac i postarac sie nie stresowac chociaż to na pewno trudne
I w żadnym wypadku nie wracaj do pracy ..mysle ze sobie poradzą bez Ciebie a szefowi moze powiedz o ciąży zeby wiedział w razie czego na czym stoimother84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Mi to ksiezyc i serce dokucza. W dzien jest ok, wieczorem zle się czuje a w nocy az sie budze i zasnac nie moge tak serce wali. Ide dzis znowu do lekarza, kazala przyjsc z wynikami z krwi ale one sa ok.
Iza to wyglada na nerwobole ...masz kochana zbyt duzo stresów , dobrze ze idziesz do lekarza
A jak z tesciowa sie uklada ? uspokoila sie troche czy nadal sie czepia o wszystko ?
-
Mother, to bardzo szybko, że 5t3d widać serduszko, zazwyczaj jest koło 6t.
Pamiętaj, że pozytywne myślenie dużo daje!
I ja też bym powiedziała pracodawcy o ciąży w takiej sytuacji.
Mi niestety wyszedł podwyższony cukier (92,5, a norma jest do 92) i siedzę teraz na krzywej masakra... W wakacje robiłam krzywą, a za 3 miesiące powtórka znowu. Ja się wykończę.mother84 lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyAle mnie egoizm wobec meza dopadl. Az mi teraz glupio.
Tesciowa teraz ma klapki na oczach, widzi tylko 2 rzeczy -truskawki i pieniadze, ona tym zyje a reszta nie jest wazna, znow zachowuje się jak widmo, zeby przypadkiem nikt nic od niej nie chcial. Nawet jak rzeczy corki przyniosła to bez słowa mimo ze mnie widziała weszla, polozyla i poszla sobie. Ale zeby przychodzic i wyganiac nas na pole to zawsze ma czas. -
Paula_071 wrote:Mother, to bardzo szybko, że 5t3d widać serduszko, zazwyczaj jest koło 6t.
Pamiętaj, że pozytywne myślenie dużo daje!
I ja też bym powiedziała pracodawcy o ciąży w takiej sytuacji.
Mi niestety wyszedł podwyższony cukier (92,5, a norma jest do 92) i siedzę teraz na krzywej masakra... W wakacje robiłam krzywą, a za 3 miesiące powtórka znowu. Ja się wykończę.
Dziękuję dziewczyny za wsparcie
Iza Ty to masz masakrę z tą teściową
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/
Niestety, powtórzyłam ostatnio jeszcze raz glukozę - wyszło 90, ale mój lekarz jest nadgorliwy, zaczął mnie straszyć śmiercią dziecka etc. Więc siedzę i się męczę.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
Paula_071 wrote:
Mi niestety wyszedł podwyższony cukier (92,5, a norma jest do 92) i siedzę teraz na krzywej masakra... W wakacje robiłam krzywą, a za 3 miesiące powtórka znowu. Ja się wykończę.córka- 2011
syn- 2019 -
Paula_071 wrote:https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/
Niestety, powtórzyłam ostatnio jeszcze raz glukozę - wyszło 90, ale mój lekarz jest nadgorliwy, zaczął mnie straszyć śmiercią dziecka etc. Więc siedzę i się męczę.
Jak lekarz może tak straszyśStarania o drugie dziecko -
nick nieaktualnyAndii wrote:Mi mąż zawsze mówi, że wariaty na pełni nie śpią
Zawsze mam problem ze spaniem tuż przed pełnia i w trakcie pełni a jutro ma być pełnia.
No, zawsze wiedzialam ze wariatka jestem. A corka twierdzi ze babcia to wilkolak i w pelnie się zmienia. -
Iza34 wrote:No, zawsze wiedzialam ze wariatka jestem. A corka twierdzi ze babcia to wilkolak i w pelnie się zmienia.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️