X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaprogramowana a moze warto zmienic lekarza? Skad jestes jesli to nie tajemnica?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tych mutacjach troche czytalam bo my tez mielismy robić kariotyp i tak myslalam po co, córka zdrowa, w rodzinie zdrowi. Ale dziewczyny pisaly ze czasami mimo takiego samego podejscia cis tam nie tak wychodzilo.

• Mojra1983 Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaprogramowana a moze wlasnie w tym cyklu się uda:) trzeba byc dobrej mysli. Jedziemy na tym samym wozku U mnie 2,5 roku staran i lekarzy ktorzy mowili ze jestem zdrowa i mam czas Zmienilam lekarza a i nowy zlecil mi badanie min. Amh I tu okazal sie problem a co za nim idzie brak czasu ;( W piatek ide zobaczyc co sie dzieje w moich jajnikach po nowych zastrzykach mensinorm A pozniej pewnie standard zastrzyk na pęknięcie i dupek. Ale co zrobic trzeba miec nadzieje. Choc czasami jest przykro jak wszystkie kolezanki zachodza bez problemow a pozniej o tym mowia "ze nie maja z tym problemu" ach szkoda gadac

zaprogramowana lubi tę wiadomość

Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • zaprogramowana Ekspertka

Wysłany: 25 października 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh przepraszam ja to właśnie mam takie falowe nastroje dziewczyny raz taki dół że nawet jakbyście spuściły linę to nie wyjdę ;) A drugiego dnia będę mieć taki power miała że będę rzucać hasła motywujące typu "Never Give Up " :) Już mi lepiej jak się wyryczałam - to chyba faktycznie pomaga taka terapia łez...

Hugo87 - jestem pewna że Nas po CC uszkodzili

Iza34 - Lekarza nie zmienię już 3 x to robiłam a teraz w klinice to w zasadzie często gęsto i dwóch mnie obsługuje np. wczoraj były 2 lekarki na wizycie. Jestem z Tychów a leczę się w K-ce w Gyncentrum

Lucecita - Laparoskopię miałam rok temu we wrześniu, a histeroskopię w styczniu. Wiem że od razu po takich zabiegach po przepłukaniu się zachodzi i tak też lekarz mi mówił niestety nie w moim przypadku. Dzięki za tą informację o AROMKU widzisz nawet nie wiedziałam, może i dobrze bo nigdy nie miałam torbieli także wolę już to jedno jajeczko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 11:02

02.2014 - Jestem w ciąży (Pierwszy Złoty Strzał)
    11.2014 - Nasz synek :)
    10.2015 - Starania o drugie dziecko
    12.2018 - Kierunek Ośrodek Adopcyjny
    Wiem że gdzieś na Nas czekasz - Znajdziemy Cię....
    >>>Lukas Graham - Love Someone <<<

Wysłany: 25 października 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojra1983 wrote:
    Zaprogramowana a moze wlasnie w tym cyklu się uda:) trzeba byc dobrej mysli. Jedziemy na tym samym wozku U mnie 2,5 roku staran i lekarzy ktorzy mowili ze jestem zdrowa i mam czas Zmienilam lekarza a i nowy zlecil mi badanie min. Amh I tu okazal sie problem a co za nim idzie brak czasu ;( W piatek ide zobaczyc co sie dzieje w moich jajnikach po nowych zastrzykach mensinorm A pozniej pewnie standard zastrzyk na pęknięcie i dupek. Ale co zrobic trzeba miec nadzieje. Choc czasami jest przykro jak wszystkie kolezanki zachodza bez problemow a pozniej o tym mowia "ze nie maja z tym problemu" ach szkoda gadac

Mojra1983 hehe co miesiąc to samo także faktycznie trzeba wierzyć. Walczę ile sił starczy w końcu jest o kogo nie ? AMH ważne ja nawet się zdziwiłam bo mam 3,0 także wyniki wzorcowe, a widać i takie dziewczyny tu są i dalej nic :) Mój synek za 2 tygodnie kończy 4 latka dobrze więc że organizacja imprezy jakoś mi czas zajmuje człowiek mniej myśli. Choć wiecie ten pies to wcale nie taka zła opcja przynajmniej by mnie polizał i mógłabym go tarmosić kiedy mi źle :) Trzymajcie się ciepło

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo
    od cukru moga też przerastać i nie pękać. metformina m.in zmiękcza otoczkę pęcherzyka - wtedy łatwiej pęka.

zaprogramowana
    no mnie sie udalo w 2 cyklu po laparo, a staralam sie 2,5 roku.

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaprogramowana wrote:
    Ale ja nie mam żadnych objawów które mogą sugerować choroby genetyczne, jestem zdrowa mam astmę oskrzelową co prawda ale normalnie ona nie powoduje tego żebym nie mogła zajść w ciążę.

Ja mam tromboflie, chociaz urodzilam zdrowe dziecko.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula i bierzesz teraz w ciazy heparyne czy cos ?

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaprogramowana ja mam AMH 3,1 i już tyle lat i nic. Ze teraz wyszlo szydło z worka o co chodzi to inna sprawa, ale na poczatku staran maz mial dobre wyniki nasienia, ja nie mialam problemow z tarczyca, co najwyżej ten jajowod niedrozny i tez nic.

• Mojra1983 Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam sie do dziewczyn po cc Moze faktycznie oni cos tam uszkodzili Ale w hcg nic nie wyszlo Mysle ze to w glowie jest :) Moja córka niedawno 5 ur świętowała

Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja mam tromboflie, chociaz urodzilam zdrowe dziecko.

Paula a masz jakieś objawy? Mnie nogi bola od jakiegoś czasu już. Nie wiem z czym to łączyć w ogóle.

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaprogramowana wrote:
    Ale ja nie mam żadnych objawów które mogą sugerować choroby genetyczne, jestem zdrowa mam astmę oskrzelową co prawda ale normalnie ona nie powoduje tego żebym nie mogła zajść w ciążę.
    mnie reumatolog powiedział, że astma oskrzelowa często związana jest z ANA i tadam mam ANA 1 i ANA 3 a astme oskrzelową mam od dziecka :P

Oczywiście to nie oznacza, że Ty też tak masz, ale różnie to jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 13:21

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Bergmotka85 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaprogramowana wrote:
    Ja dziś 9dc w środę idę na wizytę do kliniki ogląd jajeczek ;) Sama jestem ciekawa ile w tym miesiącu po tym AROMKU urosło bo w tamtym tylko jedno, więc jak w tym znowu jedno to śmiem twierdzić że taka moja natura bo czytałam że niektórym dziewczynom nawet 3 jajeczka na owulacji się zdarzają. Mam też już żel Conceive Plus w aplikatorach aż 8 szt. także zamierzam ich użyć w tym tygodniu żeby zwiększyć szansę.

Mother - Gratulację, bądź dobrej myśli, moje dwie koleżanki w ciąży miały krwiaki i udało się mają zdrowe dzieci, ale fakt ciąża przeleżana ale czego się nie robi dla dzidziusia - Ściskam !!!
    Ja przy stymulacji cyklu miałam info od lekarza że po Cło może być więcej pęcherzyków a po AROMKU raczej jeden ale akurat po AROMKU nam się udało bo ten jeden był konkretny..życzę powodzenia i trzymam kciuki..

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    Paula i bierzesz teraz w ciazy heparyne czy cos ?

Tak, biorę heparynę, całą ciążę i połóg czyli 300 zastrzyków. I Akard.
    Nie miałam żadnych objawów, nic mnie nie bolało. Generalnie cud, że żyję, bo po cc nie dali mi leków przeciwzakrzepowych i hematolog się przeraził, bo mam tak niski poziom biała S, że miałam dużo szczęścia, że nie dostałam zakrzepicy.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.

Wysłany: 25 października 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergmotka85 wrote:
    Ja przy stymulacji cyklu miałam info od lekarza że po Cło może być więcej pęcherzyków a po AROMKU raczej jeden ale akurat po AROMKU nam się udało bo ten jeden był konkretny..życzę powodzenia i trzymam kciuki..

Napawasz mnie nadzieją :) Nic tylko się bzykać hehe swoją drogą czytałam wątki o tym ile razy w ciągu okresu okołoowulacyjnego się kochać? No i wychodzi na to że wiele z Was na forum pisze kiedy ma się ochotę i że codzienne uprawianie sexu wcale nie przekreśla to że plemniki będą słabe itd. Ginekolog mówi o tym żeby co 2 dni, ale mąż ma super wyniki nasienia więc chyba warto zaryzykować częściej. A jak to u Was wyglądało ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 14:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jestem kompletnie zielona jesli chodzi o moja wiedze co do trombofilii. Ale przeciez przed kazda operacja czy zabiegiem wymagaja badan na krzepliwosc. Czy w tych badaniach moze wyjsc cos co wskazuje na trombofilie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaprogramowana my co 2 dni, czesciej nie bo moj mąż ma bardzo malo plemnikow. Ale jakby bylo ich duzo to mysle ze byloby bez ograniczen czasowych.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    To zapalenie moze dawac takie objawy?

Tak. Bakteryjne zapalenie

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Paula jestem kompletnie zielona jesli chodzi o moja wiedze co do trombofilii. Ale przeciez przed kazda operacja czy zabiegiem wymagaja badan na krzepliwosc. Czy w tych badaniach moze wyjsc cos co wskazuje na trombofilie?

Nic nie wyszło. Miał super tę zwykłą krzepliwość.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo87 wrote:
    Adele no szybko rosną. W ubiegłym. Cyklu w 11dc nie było już śladu owu. Teraz będzie tak jak. Zazwyczaj było czyli między 12/13 więc niby okej. Szkoda że rezultatów brak
    :P

A robiłaś monit od początku do pęknięcia? Może faktycznie masz za duże pęcherzyki i tu tkwi problem.
    Ja idę zrobić badania na mutacje. Ale to w przyszłym tyg jakoś.

Jak bylam na Clo to monitoringi miałam 4 w cyklu. Przed owu i po .. w 10dc już był taki do podania Pregnylu a mi podawał dopiero jak jajo miało ok 25mm..więc uważam,że za późno i w ten sposób 2 cykle na Clo byly stracone

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 1142 1143 1144 1145 1146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ