Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAle wpadlam w nie-humor. Tesciowa na wiosne planuje remont, teraz byl facet od okien- 18tys.+3,5 tys.montaz. A tesciowa na oknach nie konczy. A mowilismy jej zeby wymieniala po trochu tak jak my. My w miare mozliwosci co roku robilismy jakas inwestycje i lzej na kieszeni, okna wymienione, jeszcze drzwi się proszą. A na gorze u tesciowej wszystko na raz. Jej, zebym ja miala taka kase to juz bym w klinice byla.
-
Hugo87 wrote:Mam wyniki. Paula pomożesz? Jeden wynik mam nieprawidłowy. Wklejam co https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4abc4fa29d21.jpg
Dobrze, ze hetero a nie homo. Ale to powazna mutacja. Niektorzy lekarze zalecaja heparyne od owulacji, bo inaczej moze sie nie udac zajsc w ciaze.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ewi robiłam pakiet na trombofilie ze strony testDNA. Cena 330 za te wszytskie mutacje.
Do jakiegoś lekarza się umówię z tym. Dziś mam dopplera na nogi. Może coś też zaleci Odrazu.
Paula dziękuję za odp.
Kiedyś czytałam że przed ciąża niekoniecznie mogły być te mutacje a po ciąży się uaktywniaja, ile w tym prawdy nie wiem.Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
nick nieaktualny
-
Hugo też planuję zrobić na mutacje badania. Właśnie z test dna. Ja z nimi gadałam teraz poporonieniu, że mam jedno dziecko itp czy jest sens robić, a oni właśnie to tłumaczyli że niektóre mutacje ujawniają się po ciąży, po jakimś wielkim stresie nawet itp.dlatego to, że się ma jedno dziecko o niczym nie świadczy. I właśnie niektóre mutacje mogą powodować długie starania, albo poronienia.
Zawsze masz już jakiś tropmoże to jest właśnie TO! Oby
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja raczej nic na to nie dostane. Wyczytałam że po 40 może grozić mi zawał itp. Mój tata na Zawał zmarł w Wieku 44 lat. Więc mam to w genach po nim widocznie. Ale będę chociaż wiedzieć że może coś takiego się stać bo mam. Skłonności i jakoś zapobiegać :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 20:10
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
nick nieaktualnyCiekawe rzeczy piszecie.
Ja juz wariuje. U nas nikt nie pali a ja dzis ciągle czuje zapach takiego suchego tytoniu, przed poludniem jak poszlam do babci to zartowalam ze palila papierosy bo czuc a nikt palący u nas w domu nie byl, malo-wyjęłam pranie z pralki a ja czuje tyton.