X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Izka86Ss Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale badanie bylo wczoraj o 18:00... i do dzis do 19:00 nie bylo az tu nagle ;(

2014 Ł<3 Aniołek
    2015Adaś 3 latka <3
    starania o kolejną ciąże rok i nic :(
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka masz duphaston na podtrzymanie to nic więcej na chwilę obecną nie można zrobić. Trzymam kciuki żeby to było coś chwilowego. Może to po badaniu albo przez tą cystę. Cysty w ciąży mogą powodować plamienia itp. jeśli się martwisz i krwawisz to możesz pojechać na IP ale tam nic nowego Ci nie dadzą, bo masz już duphaston. Ewentualnie zrobią i USG, które może Cię uspokoić

Weronika poki co wszystko jest dobrze, ale rozumien, że się martwisz i boisz się po ostatnich wydarzeniach... trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 20:33

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na iP nic nie zrobia z tak wczesna ciąża :( ale nie martw się! Ja też Krwawilam na początku ciąży (tzn w sumie przez całą Ale na początku też) i też za pierwszy razem był placz ale okazało się że jest ok. Masz leki, lez, odpoczywaj i staraj się nie denerwować. Robisz wszystko co możesz na inne rzeczy nie masz wpływu

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka86 wiem co czujesz...myśl tylko o tym, że ty ze swojej strony zrobiłaś wszystko co mogłaś. Plamienie może oznaczać wszystko i nic. Ja w strsconej ciąży plamiłam i niestety, a teraz plamiłam o wiele więcej i w 12 tyg, dzień przed prenatalnymi wręcz pochowałam moja córkę bo bylo sporo krwi. Ale następnego dnia było wszystko ok i lekarz zwiększył mi duphaston. Przy porodzie okazało się, że nie mogę urodzić łożyska, wyszło w strzępkach. Lekarka pytała czy plamiłam i wyjaśniła, że zrobił się w łożysku krwiaczek i to z tego.
    Trzymaj się jakoś, wiem że to strasznie trudne. Ciąża po doświadczeniach jest bardzo trudna.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika2018 wrote:
    Po prostu nie potrafię się jeszcze cieszyć , bardzo się boję, w styczniu mialam łyżeczkowanie po poronieniu , długo do siebie dochodziłam . Wiem , że muszę zacząć myśleć pozytywnej :) jeszcze raz dziękuje za wsparcie i cenne informacje

Ja mialam lyzeczkowanie pod koniec grudnia. Pozniej mialam biochemiczna. Teraz jestem w 16 tygodniu i wiem, ze nie ma sensu sie martwic, bo stres tylko moze pogorszyc sytuacje, nie pomoc.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Izka86Ss Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam wszytskim i kazdej mamusi z osobna za wsparcie i siły...

Tak macie racje ciąża po przejsciach jest jednym wielkim "?"

Biore GYNPRODYL to jakiś lek czeski - odpowiednik duphastonu. Boje się bardzo ale macie racje nic nie zrobie wiecej... nie mam wpływu...czasami mam milion mysli... a gdy juz mi bardzo ciezko i strach paraliżuje mi mysli to... zostaje poddanie sie losowi...
    Jestem na początku drogi, podejmując decyzje o ciąży wiedziałam ze pisze sie na taki stres...
    Gdy poroniłam 1 ciąże tez plamiłam...
    Z Adasiem nie było kropli plam ani krwi...
    wiec chyba wspomnienia biorą góre.
    Powiedzcie mi bedac w ciazy co ile chodziłyscie do ginekologa? co miesiac czy czesciej? Bo mój obecny gin gdy byłamw ciazy z Adasiem kazał mi chodzić co 2 tygodnie... i zlecał mnóstwo! badan czesto bardzo kosztownych. Czy macie jakies zdanie na temat chodzenia na NFZ a prywatnie?

2014 Ł<3 Aniołek
    2015Adaś 3 latka <3
    starania o kolejną ciąże rok i nic :(
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bylam w ciazy to na nfz mozna bylo co miesiac. Ale dla mnie to bylo zbyt dlugo szczegolnie ze mialam nielatwa ciaze i co dwa tyg mialam wizyty bo taz na nfz, po 2tyg prywatnie, po dwoch tyg znow nfz i tak w kolko.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku chodziłam co dwa tyg aż do badań prenatalnych. Dla mnie największym stresem było USG, tak strasznie się bałam, że znów usłyszę że serduszko nie bije. Nawet jak czułam ruchy, albo będąc już w szpitalu przed wywoływaniem poszłam do poloznej, że nie czuje ruchów a ona przyłożyła rękę i mówi ona sama czuję. Psychika robi swoje... Naprawdę ile kobiety muszą przejść wiemy my same. Szczególnie jak się długo staramy i doznajemy straty.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi sie nie chce...

• pap86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dzis ma badanie test z kwasem hialu i fragmentacje. Juz powienien byc po ale sie jeszcze nie odzywa hehe. No to musi byc dla faceta obciazajace ale z drugiej str my tez ciagle nogi przed obcymi otwieramy.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze :) mój M badala się dwa razy
    I. Za każdym. Razem szedł jak na badanie. W końcu nic co ludzkie nie jest nam obce.
    Ja czekam na swoje wyniki. Ale coś czuję ze skoro maja 14 dni roboczych to będą po weekendzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 08:55

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tylko wytrzymac do piatku zeby odebrac wyniki. Ale naprawde stawiam na mnie i moje endometrium.juz moze nie tak na grubosc jak na jego mozliwosc przyjecia zarodka. Ale to wyzsza szkola jazdy. W styczniu na sono tylko wczesniej w tym cyklu co sie zaraz rozpocznie musze zrobic jakas biocenoze zeby miec wynik chociaz szczerze to doktor powiedzial mi tyle zeby przyjsc do niego z wynikami meza i przed 12dc to mi zrobi sono. I badaniach nic nie wspominal.. ale to sama zrobie i potem tak czy siak poprosze o antybiotyk na wszelki wypadek.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj w piatek idzie. Az sie boje co tam mu wyjdzie. Ciekawe czy jak robi morfologie z posiewem to wyniki beda razem czy morgologie wczesniej bedzie mozna podejrzec. Ja jade z nim do warszawy, wyjde z domu, potrzebuje tego bo oszaleje, corke zawieziemy do szkoly a my do stolicy, akurat sie wyrobimy i odbierzemy ja ze szkoly. cos jest mojej corce, zmienila swoje zachowanie a my nie wiemy co, ciagle jej cos nie pasuje np.wpyszczam krople do nosa i dzis byl krzyk ze do prawej pierwszej dalam a nie do lewej, interesuje ja tylko zabawa, reszta nuewazna, udaje ze nie potrafi np.zalozyc spodni, umyc zebow, krzyczy. No nie wiem jak ja "ugryzc". Wiem ze pogorszyly się jej relacje z kolezanka w szkole, moze cos jeszcze jest na rzeczy. I wiem ze bardzo czeka na swieta i prezenty, szczegolnie na 1 bardzo drogi ktorego nie dostanie, za to dostanie inne wymarzone. Nawet wczoraj zaczelysmy sprzatac u niej zeby mogla choinke ubrac bo juz bedzie "blizej" do tych świąt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 09:21

• pap86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam plamienia w 28dc. No niczego innego sie nie spodziewalam :p
    Izka morfologie to dostaniecie moze nawet po godzinie ale posiew to pare dni na bank wiec druga wizyta po odbior was czeka.
    Od razu ja zobaczylam to plamienie to juz mam wkurwa. Bleh. Juz mam spadek nastroju jak co miesiac i brak ochoty na cokolwiek. Bleeeeee

Izka musisz od corki wyciagac przed snem co sie dzialo w szkole i w ogole zebys wiedziala co sie dzieje. A z tym,ze nic nie umie i placze itd to dalej bierze Cie pod wlos. Mususz wzruszyc ramionami powiedziec ze skoro nie umie to spowrotem do przedszkola lub zlobka bedziesz musiala ja przepisac i wyjdz z pokoju. Tylko spokoj i konsekwencja. Nie gadaj do niej za duzo bo to bez sensu. Olej sprawe. Jak cos bedzie nie tak z jej ubieraniem to powiedz pani w szkole ze macie teraz z tym duzy problem i zeby sie nie zdziwila jesli dziecko przyjdzie w samej pizamie raz czy dwa.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap wyniki morfologii beda po 2 godz.a posiew 3-4 dni i my wszystko sprawdzamy przez internet tylko czy osobno je zamieszcza czy razem z posiewem. Musze spytac. do tej 12 bedziemy miec czas "dla siebie" a potem do szkoly po córkę trzeba zdazyc.

Ja juz pytalam w szkole co sie dzieje bo corka nie chce nic mowic i pani tez nie wie o co chodzi a wie, widzi ze jest cos na rzeczy. O powrocie do przedszkola tez już corce mowilam. Taka sprytna zaradna a taka sierotke z siebie robi.

Pap mnie bardziej niz @ wkurzyla wczoraj bratowa meza, co za babsko, tylko wymaga dla swoich dzieci drogich prezentow i jeszcze oczekuje ze ja zaraz bede szperac i zamawiac przez internet co ona tylko chce. Ja w tym roku dluzna nie bede, tez wymyslilam drogi prezent dla mojdj corki, a co.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wyniki Waszych facetów.

Ja dziś od rana też siedze w necie i szukam info o teratozoospermii. Większa część andrologów uważa, że wadliwy plemnik nie zapłodni komórki jajowej, ale kurka przewijają się też informacje że wadliwy zapłodni i potem poronienia i bądź tu człowieku mądry. No i mam dylemat co robić...bo niby zaszliśmy, udało się, no po 17 cyklach ale jednak się udało, ale boję się powtórki z rozrywki, że znowu się okaże że poronienie przez słabe nasienie. Coś czuję, że jednak będziemy musieli udac się do androloga. Na razie czekam na wyniki histopatologiczne i za 2 tyg mam wizytę kontrolną i gina. Potem będę myśleć co dalej.
    Mąż na pewno zrobi powtórne badania nasienia.

Też od jakiegoś czasu kupuję prezenty, właściwie większość już mam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 11:19

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother ta teratozoospermia to co dokladnie, mala ilosc plemnikow i slaba morfologia ponizej tych 4%? Ja uwazam a lekarzem nie jestem ze plemnik z wadami nie zaplodni komorki, nie da rady. Wsrod wszystkich sa tez i zdrowe ktore moga zaplodnic. Jak juz to moim zdaniem plemnik moze miec uszkodzone dna i stad poronienie. No nie wiem. Moj maz nie zawsze mial kiepskie wyniki a jednak do zaplodnienia nie dochodzilo.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Iza to zbyt niski odsetek plemników o prawidłowej budowie w nasieniu, poniżej tych 4%. On miał raz 3%, a drugim razem 2%, ale za tym drugim miał ogólnie więcej plemników więc tak ilościowo tych dobrych było tyle samo co przy pierwszym badaniu.
    Też jestem podobnego zdania co Ty jeśli chodzi o te wadliwe plemniki...i tego się będę trzymać bo oszaleję...ale wiesz jak to jest, człowiek siedzi w tym necie i czyta i glupieje. Generalnie jak ktoś ma powyżej tych granicznych 4% to i tak moze mieć nawet 90% o budowie nieprawidłowej, a jednak do zapłodnienia i zdrowych ciąż u tych par dochodzi.
    No nic. Pożyjemy, zobaczymy

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak jak moj to ma te nieszczęsne 3% i mala ilosc w ml. To jak kopanie lezacego i co badanie to gorzej. Jak zaczniesz czytac to nawet i ci z 2% zachodza w ciaze, pytanie ile maja w 1ml, są i pary ktorym nie daja szans, szykuja sie do in vitro i tuz przed naturalnie zachodzą, przypadkow jest wiele i kazdy inny. Ja juz jestem zrezygnowana. Na ten cykl schowalam juz termometr, po co sobie robic zbedna nadzieje, skok juz byl, ale licho mnie pokusiło sprawdzic wczoraj szyjke i jest wysoko a po owu była juz nisko, chyba lubi podskoki.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza wiem...ja na samą myśl już mam dość kolejnych starań...u nas zaskoczyło 2 tyg przed pierwszą wizytą w klinice...no, ale co z tego...teraz czekam na @ i wizytę u gina. Potem znowu seks na zawołanie. Ekstra!

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
‹‹ 1188 1189 1190 1191 1192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ