X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama nie wiem co robić dalej, czy zapsiac się znowu do novum, czy do innej klkniki, czy może na razie do jakiegoś zwykłego androloga gdzieś bliżej nas...mam dylemat

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, nie bylismy zadowoleni. Idziemy tu u nas blizej niz do warszawy do urologa, profesor urolog chirurg, zajmuje się tez nieplodniscia. A w piatek jak bede miala @ to ide do gina na usg piersi to jeszcze porozmawiam o nowych i starych wynikach meza. Jutro moze mąż zrobi badania na ten nieszczesny testosteron.

Jedziemy wlasnie do siostry do Pruszkowa. Troche odsapne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, czekamy jeszcze na wyniki posiewu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother decyzja jest trudna bo chodzi o nasze pieniadze, wizyty sa drogie i trzeba dobrze wybrac lekarza zeby nie wydawac na darmo. Ja czesto mam z tym pecha chociaz pani dr z Novum i ten gin na nfz wydaja się byc ok.

• Spirit Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro powinnam mieć mam nadzieję ostatni okres :P

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    A ja jutro powinnam mieć mam nadzieję ostatni okres :P

Jak to ostatni?

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza czemu Wolski wam nie podpasowal? My mieliśmy się zapisywać do niego? Długo sie cZeka na wizytę?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi spac nie mozesz czy do pracy o tej godz.? Pozniej ci odpisze.

Ja nie moge spac, budze sie po kilka razyn nad ranem to juz nie moge zasnac ale wstac tez sily nie mam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Iza czemu Wolski wam nie podpasowal? My mieliśmy się zapisywać do niego? Długo sie cZeka na wizytę?

Ewi nie chce Cię zniechecac do dr Wolskiego, poprostu jednym lekarz przypasuje, innym juz nie. Nie do konca bylismy zadowoleni z wizyt i zaproponowanego leczenia. Poza tym tekst "nie te pesele na naturalne starania" i odpowiedz na pytanie co jesli parametry nasienua sie poprawia "czy poprawia sie czy nie to i tak in vitro". U męża chodzi teraz glownie o podniesienie testosteronu bo jego niedobor ma powazne konsekwencje dla zdrowia a my dostaliśmy droga kuracje która pomaga w czasie stosowania, po odstawieniu testosteron w większości przypadkow spada jeszcze bardziej. Moze glupio zrobilismy ze nie posluchalismy lekarza. Teraz możemy gdybac. Po 3 mies.brania fertilman plus i buzdyganka wyniki byly jeszcze gorsze, teraz po 4 mies.bez supli tylko z buzdygankiem ilosciowo to samo ale morfologia spadła z 3 do 2%. Badz tu madry co pomaga a co szkodzi. Ostatnio na wizyte czekalismy ok.miesiaca.

• Weronika2018 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , moje radość chyba była zbyt wczesna .. wczoraj wieczorem dostałam okropnych boli , ból promieniował na cały brzuch , pośladki , plecy , wzięłam nospę forte , trochę się uspokoiło i zasnęłam. Obudziłam się po 2 godzinach , wszystkie bóle zniknęły , piereszy raz od wielu dni nie czułam po prostu nic , poczułam dziwna pustkę , zrobiło mi się zimno , zmierzyłam temperaturę , bardzo spadła . Dzisiaj rano dalej temperatura bardzo niska , zero jakiegokolwiek objawu ciąży , dzwoniłam do lekarza , kazał bete zrobić . Czuje ze to koniec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 08:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie grzecznie czekam na @, powinna byc najpozniej w piatek. Chociaz w tym cyklu moge normalnie funkcjonowac bez boli brzucha, coś tam cmi ale to tak przed @ a nie bo cos dzwignelam.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika przykro mi...napisz jeszcze co Ci beta pokazała...nie trać nadziei, może szybciutko zaskoczysz z kolejną ciążą jeśli ta faktycznie się nie udała...

My jeśli zdecydujemy się na Novum to właśnie do W. Byliśmy do niego zapisani ale nie zdażyliśmy się przekonać jaki jest bo ciąża. Ale jeśli kiedyś zdecydujemy się na klinikę to androloga chciałabym właśnie jego, ale tylko dlatego bo ma dobre opinie, sama nie przekonałam się jaki jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 11:17

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • MamaFlo Debiutantka

Wysłany: 10 grudnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, gdzies sie tam z wami witalam ale malo sie udzielam. Forum dziala na mnie tak, ze pragne dziecka jeszcze bardziej, a wiadomo, ze najwazniejsze opanowanie. Od maja staramy sie o drugiego dzidziusia. W pierwsza ciaze zaszlam po 7 miesiacach staran, ale jestem pewna, ze to moja glowa zablokowala wczesniej. Bylam w trakcie rozwodu- z mezem tyranem. Zaszlam w ciaze tuz po rozwodziec, doslownie kilka dni po :) teraz mija wlasnie ten „magiczny” 7 cykl staran. Oczywiscie co miesiac robie testy, bo na bank jestem w ciazy... hm
    Na codzien uzywam aplikacji P.C. I wedlug niej miesiaczka spoznia mi sie juz 4-ty dzien. W srode i czwartek mialam plamienie, ale nie zywoczerwone tylko brazowe. Testy w czwartek wieczorem i piatek rano wyszly negatywne... jak myslicie ?
    Dodam ze w pierwszej ciazy test zrobilam chyba w 6-ty dziej po terminie miesiaczki- WIECZOREM! :) i byl pozytywny.
    Wiem ze w kazdej ciazy inacZej, ale czy ktoras z was miala tak rozne ciaze ? Ze w pierwszej test wyszedl ladnie, a w drugiej byl problem ? Ze dlugo nie pokazywal nic ?
    Mieszkam w de, dlatego na bete nie mam jak isc..

f2wlj44jbc83vn57.png

ckaiqqmz79oxfytg.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaFlo moze w środę i czwartek to plamienie to było dopiero plamienie implantacyjne czyli zagniezdzenie, wówczas beta hcg wytwarzana jest dopiero jakieś 48h po zagnieżdżeniu, dlatego test mógł wyjść jeszcze negatywny. Powtorzylabym test np.jutro rano

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother dlatego ja nikomu nie chce narzucac mojego zdania, tez czytalam dobre opinie o dr Wolskim. Poprostu nas do siebie nie przekonal. Tu na forum jest temat dla bezplemnikowcow, on obiecal parze ze na 57% znajda sie plemniki u faceta i faktycznie znalezli tyle ze starczylo na in vitro i dziewczyna jest w ciazy. To o czyms swiadczy. Sama mam mieszane uczucia czy dobra decyzje podjelismy rezygnujac z proponowanej terapii. Teraz przepadlo. A wrocic nie wrocimy bo nie mamy pieniedzy w tej chwili na tak drogie leczenie.

mother84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie co-jest mi bardzo glupio ze pisze tu na forum publicznie o konkretnym znanym lekarzu. Nie chce nikomu zaszkodzic.

• Spirit Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Jak to ostatni?
    Przed staraniami - zaczynamy od nastepnego cyklu tak yyy"intensywniej" :)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza spokojnie :) to tylko jakaś opinia :) zawsze komuś pomocna ;) możemy zmienić nazwiska na pierwszą literkę haha. I tak wiemy o kogo chodzi :)

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mimo naszego zdania i tak bylismy zapisani do Wolskiego na wrzesien ale wizyte odwolalam bo mieliśmy taki zapie...w polu ze nie bylo czasu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glod za mna chodzi od wczoraj. Przed 7 sniadanie, przed 9 drugie sniadanie, o 10.30 juz bylam bardzo glodna, teraz zjadlam obiad i nie czuje się najedzona.

‹‹ 1195 1196 1197 1198 1199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ