Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZachcialo mi sie piernikow. Taka zneczona jestem, ledwo co stoje a musze ogarnąć kuchnie (ciasto do lodowki do jutra) i wlasnie z empiku ksiazki zamowic, siostra zanawiala w nuedziele to jeszcze nie ma zamowienia a ja bede w miescie w czw.i dobrze by bylo odebrac.
Ja tez nie planuje nic na sylwestra. W tamtym roku mialam szykowac, zakupy zrobione, tylko przygotować, w piatek chodzilismy za garniturem na chrzciny a wieczorem w łóżku z gorączką i w sylwka tez.
Ale mi mąż zrobil doznania-tortury, ja nie wiem czemu takich plastrów uzywaja do opatrunkow, odklejal opatrunek na plecach a ja sie darlam bo zrywal z plastrem naskorek i depilowal, koszmar. -
nick nieaktualnyMam wyniki morfologii męża. Nie wiem czy sie cieszyc czy nie bo bez suplementow koncentracja prawie sie nie zmienila (co nie zmienia faktu ze malutko tego wszystkiego) i poprawil sie ruch ale nietety morfologia spadla do 2% (zmienil sie % nieprawidlowosci w budowie plemnika) i znaczaco wzrosl czas uplynnienia z 20 na 50min.
-
Iza a ile ma plemniorów w ml? Bo mój też miał 2%, ale plemników było więcej niż za pierwszym razem więc ogólnie tych zdrowych,prawidłowych nie było mało, może szału nie było z ilością, ale zawsze mogło być gorzej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 20:44
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMam momenty ze chce sie juz poddac, sa i takie ze chce walczyc. Teraz w tej chwili nie wiem co robic dalej. Poczekamy na wynik posiewu. I wyśle meza do urologa. Wiecej pomyslu nie mam. Albo nie kombinowac tylko czekac na lepszy rok i kase ale czy sie doczekam? Czytalam teraz o przebytym w dziecinstwie wnetrostwie, u meza obylo sie bez zabiegu.
-
Ja na sylwka jakieś tam plany mam, ale ostatnimi czasy co roku ktoś z nas choruje w sylwestra. Zobaczymy
Ja myślę że u nas kobietki tak z 80%to głowa robi psikusa.
Morfologie do niedawna każdy facet miał na poziomie 9%. Gin mówił że się strasznie u facetów pozmieniało.straszne czasy. Czytałam trochę na wątku z kliniki u mnie co piszą dziewczyny. Jaka walkę toczą o pierwsze dziecko. Trzeba się cieszyć że jedno mamy już
mother84, Paula_071 lubią tę wiadomość
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
nick nieaktualnyJa juz nie mam sily dalej walczyc. Nie mam sily szukac. Z reszta szukac to juz nie mam gdzie, wiem w czym problem. I cholera mnie bierze ze tej kasy nie mamy zeby isc na in vitro. Moj maz nie chce pozyczac, ja mam chec spytac siostry czy by z 10tys.nie miala pozyczyc. Moi rodzice z checia by pozyczyli jakby mieli. Tesciowa ma ale ona chce zrobic remont a my od niej nie chcemy pozyczac, z reszta dzis nas nie bylo a ona nie chciala oplacic prenumeraty czasopisma fachowego bo sie boi ze nie oddamy. Tylko przyjdzie wiosna to bede robic jak bury osiol a z moich truskawek zlotowki nie puszcze tylko to co wezme przeznacze na in vitro. Moze na 2 podejscia by starczylo.
-
My in vitro póki co nie bierzemy pod uwagę ze względu na kasę. Ewentualnie inseminacja. U nas niestety żadnej refundacji nie ma
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja robilam dwie ivf bez refundacji raz za raZem i cięŻko teraz jest. W kaDyme miesciee powinno byc jedno ivf za darmo. Niby chcą żeby wiecej dzieci było to zamiast to bzdurne 500+ to kase na ivf by dawali. Ile par pragnie mieć to jedno chociAżby dziecko.
Hugolina i co z tym twoim nieprawidłowym pai1? -
nick nieaktualny
-
Wczoraj sie dowiedzialam, ze moja kolezanka po 3 latach staran o drugie dziecko, stracila je w 20 tygodniu. Nawet nie potrafie sobie wyobrazic jak moze byc jej ciezko.
My nie mamy planow sylwestrowych. 31.12 mam home office, przedszkole zamkniete wiec mlody w domu. Znajomi i rodzenstwo ida do knajpy, mi sie nie usmiecha placic 200zl/os gdy ja nie jem miesa, ryby, alko nie pije, a ciagle wymiotuje.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ewi nie byłam u nikogo z tym wynikiem. W pon idę na wizytę.
mam. Nadzieję że mi coś przepisze
Paula serce się kraje. Ja cała swoją ciążę zylam jak w bance. W ogóle w tedy. Nie myślałam o poronienia h. Dopiero tu na forum do. Mnie dotarło jak wiele jest poronien
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 08:03
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Podpytalam na ovu o wyniki to hba 78% to dobry wynik a na ta fragmentacje podobno sa jakies suple(ale w necie tez poczytalam,ze nie udowodniono ze napewno pomagają,niektorym facetom sie poprawia a innym nie). Jeszcze to sono zrobie a jak sie okaze ze np.mam lewy jajowod niedrozny(ten z ktorego mam w 90% pwulacje) to pozamiatame hahahaha.
Co do poronien to ja poronilam na mega wczesnym etapie a wiem ile wtedy mnie to kosztowalo zdrowia psychicznego to co dopiero w polowie ciazy jak juz czlowiek poczul ruchu i przyzwyczail sie do mysli,ze dzidzius sie urodzi.. straszne.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
PAP ja. Liczę że u mojego M te 70%hba to też nie jest tragiczny wynik
wiadomo po coś te normy są ale gin SMS mi napisal niby że jest całkiem dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 08:42
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Hej dziewczyny.
Jestem tu nowa przynajmniej na tym forub.
Mam coreczke ktora ma 2 latka i 7 miesiecy.W pierwsza ciaze zaszlam w pierwszym cyklu idealnue zaplanowane tak jak chcialam po 4 tyg pojawily sie plamuenia i bralam dupgaston do polowy ciazy .Corcia urodzila sie przez cc w 39 tygodniu w zwiazku z zagrozeniem ciazy brak/problemy z tetnem na ktg.Coreczka zdrowa.
Teraz od maja staramy sie o 2 dziecko niestety bezskutecznie.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualny
-
A co w necie pisza o uplynnieniu? Iza ja mysle,ze skoro u Twojego meza parametry sa i tak znaczaco obnizone to i tak czy takie czy takie uplynnienie to nie ma znaxzenia. Z wiekiem parametry naszym panom spadają a Twoj dodatkowo ma trudna wymagającą prace-duzo w samochodzie pewnie, opryski trujace tez na niego wplywają. Idzcie do androloga jeszxze jednego ale mysle ze nie da sie na tyle poprawic nasienia zeby Ci lekarz powiedzial -Pani Izo tak sie poprawilo,ze BEDZIE ciaza naturalna. Zdrowa para ma iles tam procent szans e kazdym miesiacu a przy obnizonych parametrach nasienia i kobiecych problemach procent jest duuuzo nizszy. I tak samo mysle teraz o swoim przypadku. I Hugo i Adele itd.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt