X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother tak jak by lekko obnizone parametry. Mysle ze dalej trzeba szukac u mnie bo wiecie-nieplodnosc to problem pary. Jego obnizone parametry+jakies moje klopoty=zaczyna sie 13cykl staran :/

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zachcialo mi sie piernikow. Taka zneczona jestem, ledwo co stoje a musze ogarnąć kuchnie (ciasto do lodowki do jutra) i wlasnie z empiku ksiazki zamowic, siostra zanawiala w nuedziele to jeszcze nie ma zamowienia a ja bede w miescie w czw.i dobrze by bylo odebrac.

Ja tez nie planuje nic na sylwestra. W tamtym roku mialam szykowac, zakupy zrobione, tylko przygotować, w piatek chodzilismy za garniturem na chrzciny a wieczorem w łóżku z gorączką i w sylwka tez.

Ale mi mąż zrobil doznania-tortury, ja nie wiem czemu takich plastrów uzywaja do opatrunkow, odklejal opatrunek na plecach a ja sie darlam bo zrywal z plastrem naskorek i depilowal, koszmar.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki morfologii męża. Nie wiem czy sie cieszyc czy nie bo bez suplementow koncentracja prawie sie nie zmienila (co nie zmienia faktu ze malutko tego wszystkiego) i poprawil sie ruch ale nietety morfologia spadla do 2% (zmienil sie % nieprawidlowosci w budowie plemnika) i znaczaco wzrosl czas uplynnienia z 20 na 50min.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a ile ma plemniorów w ml? Bo mój też miał 2%, ale plemników było więcej niż za pierwszym razem więc ogólnie tych zdrowych,prawidłowych nie było mało, może szału nie było z ilością, ale zawsze mogło być gorzej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 20:44

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tam jest, malutko 5,3 mln/ml.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam momenty ze chce sie juz poddac, sa i takie ze chce walczyc. Teraz w tej chwili nie wiem co robic dalej. Poczekamy na wynik posiewu. I wyśle meza do urologa. Wiecej pomyslu nie mam. Albo nie kombinowac tylko czekac na lepszy rok i kase ale czy sie doczekam? Czytalam teraz o przebytym w dziecinstwie wnetrostwie, u meza obylo sie bez zabiegu.

• Hugo87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na sylwka jakieś tam plany mam, ale ostatnimi czasy co roku ktoś z nas choruje w sylwestra. Zobaczymy :)

Ja myślę że u nas kobietki tak z 80%to głowa robi psikusa.

Morfologie do niedawna każdy facet miał na poziomie 9%. Gin mówił że się strasznie u facetów pozmieniało. :( straszne czasy. Czytałam trochę na wątku z kliniki u mnie co piszą dziewczyny. Jaka walkę toczą o pierwsze dziecko. Trzeba się cieszyć że jedno mamy już

mother84, Paula_071 lubią tę wiadomość

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie mam sily dalej walczyc. Nie mam sily szukac. Z reszta szukac to juz nie mam gdzie, wiem w czym problem. I cholera mnie bierze ze tej kasy nie mamy zeby isc na in vitro. Moj maz nie chce pozyczac, ja mam chec spytac siostry czy by z 10tys.nie miala pozyczyc. Moi rodzice z checia by pozyczyli jakby mieli. Tesciowa ma ale ona chce zrobic remont a my od niej nie chcemy pozyczac, z reszta dzis nas nie bylo a ona nie chciala oplacic prenumeraty czasopisma fachowego bo sie boi ze nie oddamy. Tylko przyjdzie wiosna to bede robic jak bury osiol a z moich truskawek zlotowki nie puszcze tylko to co wezme przeznacze na in vitro. Moze na 2 podejscia by starczylo.

• Hugo87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od stycznia rusza refundacja in vitro. Ale. Póki. Co nie widzę nas żeby startować do. Ifv

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My in vitro póki co nie bierzemy pod uwagę ze względu na kasę. Ewentualnie inseminacja. U nas niestety żadnej refundacji nie ma

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam dwie ivf bez refundacji raz za raZem i cięŻko teraz jest. W kaDyme miesciee powinno byc jedno ivf za darmo. Niby chcą żeby wiecej dzieci było to zamiast to bzdurne 500+ to kase na ivf by dawali. Ile par pragnie mieć to jedno chociAżby dziecko.
    Hugolina i co z tym twoim nieprawidłowym pai1?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstalam zrezygnowana.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj sie dowiedzialam, ze moja kolezanka po 3 latach staran o drugie dziecko, stracila je w 20 tygodniu. Nawet nie potrafie sobie wyobrazic jak moze byc jej ciezko.

My nie mamy planow sylwestrowych. 31.12 mam home office, przedszkole zamkniete wiec mlody w domu. Znajomi i rodzenstwo ida do knajpy, mi sie nie usmiecha placic 200zl/os gdy ja nie jem miesa, ryby, alko nie pije, a ciagle wymiotuje.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi nie byłam u nikogo z tym wynikiem. W pon idę na wizytę. :) mam. Nadzieję że mi coś przepisze :) :)

Paula serce się kraje. Ja cała swoją ciążę zylam jak w bance. W ogóle w tedy. Nie myślałam o poronienia h. Dopiero tu na forum do. Mnie dotarło jak wiele jest poronien :( :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 08:03

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpytalam na ovu o wyniki to hba 78% to dobry wynik a na ta fragmentacje podobno sa jakies suple(ale w necie tez poczytalam,ze nie udowodniono ze napewno pomagają,niektorym facetom sie poprawia a innym nie). Jeszcze to sono zrobie a jak sie okaze ze np.mam lewy jajowod niedrozny(ten z ktorego mam w 90% pwulacje) to pozamiatame hahahaha.
    Co do poronien to ja poronilam na mega wczesnym etapie a wiem ile wtedy mnie to kosztowalo zdrowia psychicznego to co dopiero w polowie ciazy jak juz czlowiek poczul ruchu i przyzwyczail sie do mysli,ze dzidzius sie urodzi.. straszne.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP ja. Liczę że u mojego M te 70%hba to też nie jest tragiczny wynik :P wiadomo po coś te normy są ale gin SMS mi napisal niby że jest całkiem dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 08:42

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Jestem tu nowa przynajmniej na tym forub.
    Mam coreczke ktora ma 2 latka i 7 miesiecy.W pierwsza ciaze zaszlam w pierwszym cyklu idealnue zaplanowane tak jak chcialam po 4 tyg pojawily sie plamuenia i bralam dupgaston do polowy ciazy .Corcia urodzila sie przez cc w 39 tygodniu w zwiazku z zagrozeniem ciazy brak/problemy z tetnem na ktg.Coreczka zdrowa.
    Teraz od maja staramy sie o 2 dziecko niestety bezskutecznie.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam wczoraj badania hotmonow tylko jie eiem.jak zdjecie wrzucic

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie jakis pomysl dkaczego u mojego męża tak zmienil sie czas uplynnienia? Wiem ze zalecaja na to flegamine.

Jutro jedziemy na obiad do siostry, ja mam chec spytać czy nie pozyczyliby kasy ale moj mąż stanowczo mi zabronil.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co w necie pisza o uplynnieniu? Iza ja mysle,ze skoro u Twojego meza parametry sa i tak znaczaco obnizone to i tak czy takie czy takie uplynnienie to nie ma znaxzenia. Z wiekiem parametry naszym panom spadają a Twoj dodatkowo ma trudna wymagającą prace-duzo w samochodzie pewnie, opryski trujace tez na niego wplywają. Idzcie do androloga jeszxze jednego ale mysle ze nie da sie na tyle poprawic nasienia zeby Ci lekarz powiedzial -Pani Izo tak sie poprawilo,ze BEDZIE ciaza naturalna. Zdrowa para ma iles tam procent szans e kazdym miesiacu a przy obnizonych parametrach nasienia i kobiecych problemach procent jest duuuzo nizszy. I tak samo mysle teraz o swoim przypadku. I Hugo i Adele itd.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 1193 1194 1195 1196 1197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ