Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hugo! No pomysł niezły
dobry ciuszek czy kosmetyk na poprawę humoru jak najbardziej
Hugo87 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Emrica a może
a nóż widelec
Może miałabyś świąteczna niespodziankę
Ja dziś jak rano miałam turbodoładowanie, tak potem siadłam, ziewałam przez pół dnia, ciśnienie chyba niskie, trzy kawy wypiłam i nic. Zasypiam już przed tvWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 20:55
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyA ja dzis narobilam sie jak bury osiol, gdyby mąż mi nie pomogl to bym nie sprzatnela wszystkiego, a jutro w gary. Ja w tym roku taki minimalizm, troche mieska na kanapke, troszke ciasta i sałatki, po co wiecej jak mąż na diecie, poza tym pierwszego dnia jedziemy do moich rodziców, drugiego w domu u tesciowej która jsk zwykle wpadla w szal pieczenia i gotowania-5 ciast i 2 kupione, 5 różnych mies, kotlety mielone, bigos, nozki, i ciort wie ile sałatek jeszcze umiesza. I to wszystko na jeden dxien dla kilku osób. To po co ja mam się wysilac. Moja córka jeszcze nie spi, nocny marek a ja ide sie myc z nadzieja ze starczy mi cieplej wody.
A wogole mam wyniki hist.pat. tych znamion z brzucha, musze poczytac co to dokladnie jest bo do tej pory byly zmiany skorne a teraz mi powiedział ze jakies łagodne zmiany z którymi nic nie trzeba robic. A jednak mnie to martwi. -
Hej kochane
Ja wpadłam w wir przedswiateczny.. czasu na nic.. ale też jak wy mam jakiś dołek.. wczoraj mój mąż mówi o chyba płodne już a ja nawet już na to nie zwracam uwagi.. mowie mu co z tego.. straciłam już wiarę. Upewniłam się,ze problem nie jest w głowie więc bez dobrego lekarza nie zajde.. po nowym roku na spokojnie usiade i pomyśle co dalej i do jakiego lekarza iść..
Mam dziś 10dc i od wczoraj śluz rozciągliwy.. znów szybko jak zawsze
Więc kochane bardzo dobrze was rozumiem...
I przy okazji bo jak stanę dziś w kuchni to koniec
Życzę Wam wszystkim spokojnych Świąt żebyście cieszyly się z dni i czasu spędzonego ze swoimi bliskimiabyście może chociaż na troszkę zapomniały o staraniach a po świętach wróciły z nowym powerem do działania
mother84, Iza34 lubią tę wiadomość
-
A ja z jedzenie w zasadzie nie robię nic. Tyle co sałatkę do rodzicow. Pierwsze dwa dni będziemy u rodziców, trzeci u teściowej, zapewne jeszcze każdy coś nam da do domu
mąż pracuje dwa dni to też coś weźmie od mamy i tyle
bardziej na sylwestra coś zrobię do lodówki żeby było
Nie wyspalam się. Synek w dzień nie kaszle, a wczoraj i dziś zbudził go rano kaszel i koniec spania. Kończę kawusię już.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Dziewczyny ja też już chciałam Wam złożyć życzenia! Życzę Wam wesołych, zdrowych Świąt! Niech to będzie taki magiczny czas, który mógłby być dla nas Wszystkich starających się przełomem, abyśmy w przyszłym roku mogły mieć piękne ciążowe brzuszki i mogły cieszyć się zdrowymi maleństwami. A dla naszych zaciążonych życzę szczęśliwego rozwiązania, no i dla tych, którym się już udało urodzić to drugie wyczekiwane dziecko samych szczęśliwych chwil! Dużo pozytywnej energii dla każdej! Buziaki
Iza34, Paula_071 lubią tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Adele tule i rozumiem doskonale :*
Ja się ludzilam że może zaskoczy na ten ostatni miesiąc tego roku ale kicha. Dziś 20dc. Próg już puszcza, śluz estrogenowy się już pojawił. Więc ten cykl Będzie krótki27 go mam wizytę u gina. Mam wyniki już nasze potrzebne do szpitala.
Humor mi się poprawił na szczęście, więc to był Pms poprostu.
Na święta nic nie robię.. Mamy dwie wigilie, a stołowac się będę u mamy późniejgorzej z moim synem. On wybredny i na święta nie je nic co jest na stole
kawkę też już kończę. Na sklepy dziś też pojadę po prezenty dla dziadków.
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
A propo IUI gin mi mówił że może u nas przyczyną być : słabej jakości śluz, śluz wrogi? Niesprzyjajace PH (za kwasno). Więc w tym ma pomóc ta Inseminacja. Spróbujemy i zobaczymy.
Dla Was też wszystkich zdrowych i wesołych świąt:) żadnych zmartwień.mother84, Iza34 lubią tę wiadomość
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
nick nieaktualnyDziewczyny ja tez chce Wam złożyć życzenia zdrowych, bialych Swiat Bozego Narodzenia spędzonych w gronie najblizszych. Cieszmy sie z naszych dzieci i z naszymi dziecmi, one daja największą radość i to niech nas prowadzi.
Hugo87, mother84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHugo my tez bywalismy na dwoch Wigiliach ale stwierdzilismy ze to nie ma sensu. W tym roku kolacja u mnie na dole ze wzg na babcie (przez prog przejdzie, po schodach na gore juz nie wejdzie) ale jedzenie szykuje tesciowa, której nic nie pasuje nawet to ze mamy 1m mala sztuczna choinke a nie duza zywa bo prezenty sie nie zmieszcza. A my w ramach oszczednosci i braku miejsca (tez ze wzg.na babcie bo zawsze zastawialismy choinka drzwi do babci) w tym roku nie kupilismy. Ide na 10 do kosciola i po powrocie w gary. Cos tam podrzuce na stol.
-
Dziewczyny wszystkiego dobrego na swieta i konczący sie rok. Oprocz zyczen zdrowia, milosci i wszystkiego dobrego moge Wam (wlasciwie nam) zyczyc tylko jednego.. ciązy a po9miesocach zdrowego dzidziusia...
Dla mnie to najwazniejsze marzenie..Iza34, mother84 lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Dziewczyny wpadłam żeby życzyć Wam zerowych i wesołych Świąt Narodzenia Pańskiego. Spełnienia marzeń. Żeby w końcu każda z Was mogła zobaczyć nie tylko dwie kreski ale przede wszystkim po 9 mosiacha przytulić swoje Maleństwo.
Ja jestem tydzień po drugiej stracie... Jakby ktoś film przewinął... 55dc krwawienie w nocy, szybka wizyta na izbie i wyrok. Ciąża obumarła... A dwa dni wcześniej słyszałam serduszko i słowa lekarza ciąża się rozwija książkowo...
Lekarze oczywiście twierdzą że no cóż bywa. Wszystko w porządku. Tak mam i tyle. "Na pociechę" usłyszałam że jeśli jeszcze raz poronie to badania będę miała na NFZ.
Zaraz po świętach mam wizytę u genetyka. Potem pewnie hematologa trzeba będzie poszukać. Marzenie o rodzeństwie dla córki porzuciłam bo nie dam rady unieść 3 straty... A nikt mi nie da pewności że nawet jeżeli znajdę powód tych tragedii to wszystko będzie dobrze.Iza34 lubi tę wiadomość
-
Wiecie jaka złośliwość losu? Po 3 latach starań musiałam mieć inseminacje. Zaszłam i urodziłam zdrowa córkę. Potem 2 lata starań i planowana kolejna inseminacja. W cyklu przed zaszłam naturalnie. Straciłam. Druga ciąża 1cs jest. Straciłam. Wcześniej nie mogłam zajść ale bez komplikacji donosiłam. Teraz z zajściem żadnych problemów a donosić nie mogę... To jest jak zły sen...
-
Equestria - współczuję bardzo
to takie niesprawiedliwe
.
Dziewczyny i ja chcę Wam życzyć wesołych świąt. Przede wszystkim zdrowych i radosnych.I oby na tym wątku w 2019 roku posypały się same plusy i na końcu abyście wszystkie tuliły swoje cudy o które tak dzielnie walczyciewszystkiego dobrego dziewczyny
Iza34, mother84, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNa mszy ksiadz ubolewal ze parafia umiera bo wiecej pogrzebow niz chrztow i zeby faceci pomyśleli, dostana w swieta dobre jedzenie to zeby dzialali. Ksiadz niedoświadczony nie wie ze to dobre jedzenie to nieraz bardziej szkodzi niz pomaga. Dla mojego męża to beda trudne swieta, zawzial się z tym odchudzaniem, postanowil zmniejszyc sobie porcje i wczesniej konczyc jedzenie a nie do pozna sie obrzerac a on straszny łasuch i wie ze przez takie obrzarstwo w swieta to mu wroci to co juz zgubil. Stara się chlopina. Tyle zrzucic to trudna sztuka.