Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny,
Od kilku dni podczytuje wątek, ale niestety przy moim dwulatku nie dam rady całego ogarnąć
Z chęcią dołączę do Was i mam nadzieje ze historia każdej z Nas znajdzie happy end
Jeśli chodzi o mnie mamy 4cs, z pierwszym dzieckiem nie było problemów wyszło za pierwszym raZem. Aktualnie przeżywam lekkie rozczarowanie, bo sądziłam ze skoro raz się udało za pierwszym to dlaczego z drugim miałyby być jakieś kłopoty? Wiem, ze 4 cykle to nic w porównaniu do niektórych z Was, ale i tak rozczarowanie jest... szczególnie, ze @ tuż za rogiem... -
Mojra1983 wrote:Pierszy okres byl po 20 dniachAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
evs6 wrote:Cześć dziewczyny,
Od kilku dni podczytuje wątek, ale niestety przy moim dwulatku nie dam rady całego ogarnąć
Z chęcią dołączę do Was i mam nadzieje ze historia każdej z Nas znajdzie happy end
Jeśli chodzi o mnie mamy 4cs, z pierwszym dzieckiem nie było problemów wyszło za pierwszym raZem. Aktualnie przeżywam lekkie rozczarowanie, bo sądziłam ze skoro raz się udało za pierwszym to dlaczego z drugim miałyby być jakieś kłopoty? Wiem, ze 4 cykle to nic w porównaniu do niektórych z Was, ale i tak rozczarowanie jest... szczególnie, ze @ tuż za rogiem...Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Evs6 witaj i powodzenia w staraniach
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
evs6 wrote:Cześć dziewczyny,
Jeśli chodzi o mnie mamy 4cs, z pierwszym dzieckiem nie było problemów wyszło za pierwszym raZem. Aktualnie przeżywam lekkie rozczarowanie, bo sądziłam ze skoro raz się udało za pierwszym to dlaczego z drugim miałyby być jakieś kłopoty? Wiem, ze 4 cykle to nic w porównaniu do niektórych z Was, ale i tak rozczarowanie jest... szczególnie, ze @ tuż za rogiem...
Witamy tak to właśnie jest zawsze się myśli,że pyknie odrazu jak przy 1 a tu klops.. trzeba dłużej poczekać na szczęście na pewno niedługo zaskoczy -
Musimy z M jeszxze zrobić badania przed. Iui na chlamydie ale to wynik pewnie jest szybko. Jak. Nie teraz to w kwietniu już napewno będzie iuiSyn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Dzialają !😃 hugo a tą chlamydie robisz z krwi? Bo na ovu wszedzie przewija sie,ze chlamydie to jakąs metodą pcr czy jakos tak a ja nigdy nie widzialam na str www diagnostyki czy cos takiej opcji. Ja porozmawiam nastepnym razem o tej histeroskopii z ginem. Od samego poczatku staran mam gdzies z tylu glowy (tak intuicyjnie),ze to kwestia endometrium i ze trzeba mnie tam "dziabnac" zeby ono zlapalo zarodek. A jak sobie pomysle,ze byc moze przez te 15cykli jakies zarodki byly, ze sie komorki polaczyly ale nie wszczepily i ze to mogly byc piekne dzieci to mi slabo i smutno...Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny, najgorzej że nie należę do osób cierpliwych, ale chyba będę musiała wrzucić na luz, bo nic tylko więcej szkody niż dobrego mi ten stres uczyni
Pytanie mam do Was czy monitorujecie cykl za pomocą temp? Zastanawiam się właśnie bo nie ufam mojemu termometrowi na podczerwień i chyba musiałabym mierzyć zwykłym rtęciowym 🤔 -
Tak chlamydia z krwi. 🙂igg i igm? Tak mi się zdaje ale muszę czekać na wizytę. Bo ma mi powiedzieć dokładnie które badanie. No i ta prolaktyne choć ja mysle że jest okej.Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana