Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
pap86 wrote:Dzialają !😃 hugo a tą chlamydie robisz z krwi? Bo na ovu wszedzie przewija sie,ze chlamydie to jakąs metodą pcr czy jakos tak a ja nigdy nie widzialam na str www diagnostyki czy cos takiej opcji. Ja porozmawiam nastepnym razem o tej histeroskopii z ginem. Od samego poczatku staran mam gdzies z tylu glowy (tak intuicyjnie),ze to kwestia endometrium i ze trzeba mnie tam "dziabnac" zeby ono zlapalo zarodek. A jak sobie pomysle,ze byc moze przez te 15cykli jakies zarodki byly, ze sie komorki polaczyly ale nie wszczepily i ze to mogly byc piekne dzieci to mi slabo i smutno...
Tu jest wymaz:
https://www.alablaboratoria.pl/badanie/8942/wykrywanie_dna_chlamydia_trachomatis_mycoplasma_hominis_mycoplasma_genitalium_ureaplasma_sp_metoda_multipleks_real_time-pcr
Najlepiej zrobić od razu na całą MUCHę, nie tylko na Chlamydię. Ja to robiłam przed laparo.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
evs6 wrote:Dzięki dziewczyny, najgorzej że nie należę do osób cierpliwych, ale chyba będę musiała wrzucić na luz, bo nic tylko więcej szkody niż dobrego mi ten stres uczyni
Pytanie mam do Was czy monitorujecie cykl za pomocą temp? Zastanawiam się właśnie bo nie ufam mojemu termometrowi na podczerwień i chyba musiałabym mierzyć zwykłym rtęciowym 🤔
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Robię próbę emotek haha 😛😂😘😏😉
Oooo faktycznie działają😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 19:10
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
evs6 wrote:Cześć dziewczyny,
Od kilku dni podczytuje wątek, ale niestety przy moim dwulatku nie dam rady całego ogarnąć
Z chęcią dołączę do Was i mam nadzieje ze historia każdej z Nas znajdzie happy end
Jeśli chodzi o mnie mamy 4cs, z pierwszym dzieckiem nie było problemów wyszło za pierwszym raZem. Aktualnie przeżywam lekkie rozczarowanie, bo sądziłam ze skoro raz się udało za pierwszym to dlaczego z drugim miałyby być jakieś kłopoty? Wiem, ze 4 cykle to nic w porównaniu do niektórych z Was, ale i tak rozczarowanie jest... szczególnie, ze @ tuż za rogiem...
Ja mierze temperaturę normalnym termometrem, ale mam w cały świat i chyba zrezygnuje. To mój pierwszy cykl z termometrem -
Eva
Na podczerwień na pewno się nie nadaje, bo to trzeba mierzyć w ustach, pochwie, albo odbycie. Zwykłe mierzenia pod pachą, czy na czole, to zupełnie co innego ja mierzę w ustach termometrem elektronicznym, który pokazuje wynik z dokładnością do 2 miejsc po przecinku. Taka dokładność jest dość ważna, ale na początek możesz spróbować i rtęciowym, tylko będzie mniejsza dokładnośćAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
nick nieaktualny
-
Hej podglądam, nie mam kiedy napisać u mnie 360° wszystko się zmieniło jestem po hsg ale 4 dni w śpiączcce siedzę na l4 w domu. Badania DNA nasienia wyszło ok będę miała chwilę to napisze. Hsg wyszko oba jajowody drozne. Neurolog pozwolił na ciążę ale mam odpocząć przez najbliższe miesiące ponieważ mózg musi się zregenerować.
-
O matko to u nas najpóźniej 20sta i śpi z czego nie ukrywam bardzo się cieszę, bo mamy wtedy czas na jakiś film i inne rzeczy😎
AdelaX, pola89, Paula_071 lubią tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyGibonek to nie mogli cie wybudzic?
Paula moja córcia "czasowo" tez wytrzymala, wczoraj padlam na kanapie a ona biegala po calym domu. Dzis znow zostala w domu, narazie lecze ją sama bo jak pojde z takim katarem do lekarza to znow mi wcisna antybiotyk, i pediatra i internista uwazaja ze jakiekolwiek sterydy czy to wziewne czy do nosa są gorsze niz antybiotyk. Ja jak ostatnio bylam taka chora i akurat mialam wizyte u kardiolog to ta od razu (i juz po raz drugi) dala mi porzadny steryd do nosa uwazajac ze antybiotyk nie da rady, i przechodzilo. A ci tylko antybiotyki. -
nick nieaktualnymother84 wrote:O matko to u nas najpóźniej 20sta i śpi z czego nie ukrywam bardzo się cieszę, bo mamy wtedy czas na jakiś film i inne rzeczy😎
Film? U nas to nierealne. Nic dziwnego ze sil nam brakuje na ♥️. Pewnie slyszalyscie- dzieci nie spia, dzieci laduja baterie. Zebym ja miala w polowie tyle energii co moja corka. A ja co- zostawilam wczoraj corke z tesciowa i poszlam na pole, po 2 godz.wrocilam cala mokra, wlosyn ubrania mokre, rowno mnie przewialo, sily na wiecej pracy to jeszcze mialam ale boje sie ze sie rozchoruje, jak bylam mokra to przez ten wiatr juz zimno mi bylo. I tyle moge. A dzis to juz wogole wieje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 09:36
-
Noooo właśnie kazałam mężowi samochód przestawić, bo pod drzewem był zaparkowany 😉 wieje strasznie, aż się zastanawiam jak z małym z przedszkola wrócę. I głowa mnie dziś boli.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny