Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się ponownie na ovufriend
Jestem mamą ponad 3,5 letniej Gabrysi (ur.24.07.2015), i chyba właśnie nadszedł ten moment,żeby postarać się o rodzeństwo dla Gabi.
Byłam dość długo na tabletkach antykoncepcyjnych. Jest to mój pierwszy cykl bez tabletek (ostatnia wzięta 20 lutego), i uwaga, narazie brak miesiączki.... a co najlepsze 10.03 test owulacyjny pokazal piękne dwie kreski. Los chciał,że akurat doszło do zbliżenia. No i co... i mam cichą nadzieję,że może coś z tego będzie. Pamiętam jak moja ginekolog przed pierwsza ciąza tłumaczyła mi,że największe szanse na ciaze sa wlasnie zaraz po odstawieniu tabletek.
Dziś jest 10 dzień po owulacji. No i moje pytanie...kiedy najwcześniej mogę iść na betę? Bo zwykły test ciążowy raczej jeszcze nic nie pokaze... -
Hej ostatnio jakoś mało się odzywałam 😜 dzisiaj 7 dzień cyklu i 4 dzień z clo 🙂 jutro ostatnia tabletka i w piątek idę podglądnąć, co tam urosło
Hugo87, AdelaX, gibonek lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
AdelaX wrote:Iza a Ty znasz jakieś sposoby na poprawę morfologii? Na razie bym sie u Ciebie tym nie martwiła.
Do stomatologa można chodzić a nawet trzeba w ciąży ale szczerze mówiąc nie wiem jak z wyrywaniem.
-
Dziewczyny kciuki za pozytywy. Widzę że większość z Nas tutaj jeszcze w pierwszej fazie 😉😊
Oby kurniki były pełne dobrych jajek 🙈 ja jutro dam znać po wizycie.
Mój M ma już wyniki chlamydii. Jest okej chocia miało być Iga i igg a ja mu kupiłam igm i igg ale Ginka powiedziała że okej 😂AdelaX lubi tę wiadomość
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
pap86 wrote:Pola a jak samopoczucie na clo? Mnie glowa bolala i klipoty ze wzrokiem mialam. I czestomocz
byłam) , ale nie wiem czy to przez clo, czy może przesilenie wiosenne mnie dopadło. Dzisiaj już w miarę ok ale ból głowy też mnie prześladuje i jadę codziennie na tabletkach popołudniu Widzę, że to Twój drugi cykl z clo...brałaś coś na pękanie pęcherzyków? Bo zastanawiam się czy kupować ovitrelle skoro nigdy nie miałam problemów z pękaniem. A z drugiej strony może to zwiększy szanse?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 20:39
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Iza na pewno jakieś domowe sposoby, herbata z sokiem malinowym z miodem, imbirem. Jeśli złapie Cię gardło to płucz woda z solą. Możesz psikac tantum verde. Kurczę na kaszel to nie wiem jaki syrop. Ale na pewno są takie specjalne dla kobiet w ciąży. Życzę duuuuzo zdrowka. Uważaj na siebie bo kaszel faktycznie jest niebezpieczny 😘
-
AdelaX a u Ciebie przyszła @??
Ja miałam mega infekcje na początku ciąży. Leczylam się z dwa tygodnie ale i tak chora do pracy chodziłam. Przeszło w końcu ale na imbir w herbacie nie mogę patrzeć do teraz 😎😉Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Hugo, nie przyszła jeszcze. Ale u mnie tak potrafi się przeciągnąć, zastanawiające było tylko to plamienie bo teraz nic. Dzis mam planowany dzień @. Ale poprzedni cykl mi się przesunął o 4 dni. Miałam robić dzisiaj test, mam nawet 2 w domu. Robic czy poczekać do pt np? 🙂
-
Iza herbatka z cytryną, imbirem, na gardło są te tabletki prenalen i syrop chyba też jakiś jest na kaszel. Syrop z cebuli też dobra rzecz. Wyleżeć pod kocykiem. Może maseczkę noś w domu, żeby nic od młodej nie złapać, ale w sumie teraz to może być już za późno
Adelax czekamy na wynik testu. Ale to będzie z pierwszego sikania? U mnie plamienie wczoraj było tylko kropelka krwi na papierze, na razie dalej nic, ale termin na jutro, a nawet i może na pn jak się przesunie jak ostatnio, więc zapewne przylezie gnidaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 07:57
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyAle nerwy z rana. Corka drze sie ze nie chce isc do szkoly, uparla sie, mąż od 7 w pracy, ja mam jechać na bete i problem jak cholera. A ona w niedziele z kuzynami wyszperala tablet i ona musi grac i dlatego nue chce do szkoly. Jak ona tak to i ja, tablet schowalam bo to nie powód nie pójścia do szkoly. A szarpac sie z nia nie będę bo sobie zaszkodze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 08:29
-
Iza tylko spokój Cię uratuje, pamiętaj
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️