Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Eva
Przykro mi...
Mother
Dobrze, że macie plan na siebie A po szkodzie, to każdy jest mądry...
Pap
Ty też nie wierzysz...? Wg mnie nie ma co przed @ już się dołować, szanse są zawsze, a po co psuć sobie nastrójAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Evs przykro mi bardzo...
Pap łatwo mówić, że masz czekać do terminu @ i że nic nie jest przesądzone, ale wiem jak to jest, każdy objaw który zwykle zwiastuje zbliżającą się @ dobija,wkurza na maksa...nie wiadomo co gorsze - robić sobie niepotrzebne nadzieje czy z góry zakładać że się nie uda ja sama się denerwuję jak zbliża się termin @ a wszystkie objawy tylko utwierdzają mnie w tym, że na bank się nie udało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 10:46
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
U nas dziś piękna pogoda. Ale mieszkanie z teściową doprowadza mnie do skrajnej depresji i turbo nerwa w jednym 😎🤦♀️ nie ma tu warunków na stworzenie dziecka poprostu..dzis już mam apogeum.
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Hugo87 wrote:U nas dziś piękna pogoda. Ale mieszkanie z teściową doprowadza mnie do skrajnej depresji i turbo nerwa w jednym 😎🤦♀️ nie ma tu warunków na stworzenie dziecka poprostu..dzis już mam apogeum.
U nas tez za oknem dość ładnie, ja mam takiego lenia dzis ze hej a tyle roboty sobotniej przede mna 😱
Dziewczyny ja myśle ze jednak we wt testujecie co? Ja kupuje 10 testów w paczce na Allegro żeby ciagle gdzieś tam mieć pod ręka.
Mother coś już działacie?
✊✊✊ za wszystkie jak nie teraz to pozniej 😘😘
PS Iza cud cud cud ❤️❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 11:57
Iza34 lubi tę wiadomość
-
Adelax tak wczoraj pierwsze serducho jutro planuję kolejne haha. A Wy?
U nas też ładnie, mąż zaraz do pracy idzie, a ja z synkiem na dumbo do kina jutro mały idzie na urodziny do kolegi to 3 h wolnego będziemy mieć na baraszkowanie hahahaAdelaX lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyMi tez szkoda pogody i musze wyjsc ja z corka, nie mam z kim jej wysłać. Wczoraj myslalam ze to z nerwow, ze stresu, dzis jestem pewna-zaczely mi sie ciazowe nudności i ciągły głód, zjem i zaraz jestem głodna i mi nie dobrze. To samo co w pierwszej ciąży. Straszne to bylo i trzymalo do 15-16 tyg.
-
mother84 wrote:Adelax tak wczoraj pierwsze serducho jutro planuję kolejne haha. A Wy?
U nas też ładnie, mąż zaraz do pracy idzie, a ja z synkiem na dumbo do kina jutro mały idzie na urodziny do kolegi to 3 h wolnego będziemy mieć na baraszkowanie hahaha
We wt idę na monitoring to podejrze co nieco 😁 -
effora wrote:Iza, gratuluję pęcherzyka, teraz przynajmniej będziesz spokojniejsza.
Ja robiłam w tym tygodniu trochę wyników i wyszedł mi spory niedobór witaminy D (8,7 przy normie od 30). Lekarz stwierdził że przy takim wyniku nie ma szans na ciążę. Więc może w końcu znalazłam przyczynę niepowodzeń?
Miesiąc przed ciążą też robiłam wit D ale z innego powodu. Miałam coś poniżej 3. I gin mówiła mi że to raczej nie jest powód braku ciąży ale u Ciebie może akurat.
-
Ja miałam progesteron przepisany w każdym cyklu i brałam 5 dpo aż do dnia @. W dniu spodziewanej @ robiłam test, jak był negatywny to odstawiałam a jak pozytyw to miałam brać dalej. Proga miałam przepisanego ponieważ miałam cienkie endo i już raz zdarzył się cykl bezowulacyjny.
pola89 lubi tę wiadomość
-
Ja patrząc na naszą płodność to chyba jeśli kiedyś już urodzę drugie dziecko to nie będę nic zmieniać jeśli chodzi o zabezpieczenie, a właściwie jego brak😂😂😂a tak na serio to pewno pozostaniemy przy gumkach, bo tabletek nigdy nie brałam
Lucecita lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Luci duzo kobiet zaklada mirene. Ja powiem szczerze nie wiem.. chyba gumki pare razy w miesiacu ale to trzeba pilnowac dni cyklu.. wiele lat stosowalam plastry evra i je sobie chwalilam.
Lucecita lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Kal czekamy na wieści 😉
Płodność to chyba najpierw musi wrócić, nie każda jest płodna Odrazu po porodzie przez wysoki poziom prolaktynyWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 08:08
Paula_071 lubi tę wiadomość
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
My gumki w okolicach płodnych, a tak bez. Ja chyba bym chciała 3 no wiadomo nie teraz, ale jak pomyślę o staraniach to jestem chora. Więc albo mi się odwidzi albo wpadniemy. Takie jest moje życzenie