Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Andii ile to ciaz jest z cyklow bezowulacyjmych 😂 lekarz mowi kobitce,ze owu nie bylo a ona potrm test robi i ciunza..ja mam juz jedzeniowego pmsa i pryszcze. Nie kupilam jeszxse testu na poniedzialek.mam jakis ale 25 a mysle,ze lepiej by bylo miec czulszy. Ale niedziela handlowa to skocze do rosska 😂Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnypap86 wrote:Martys ja sie na tarczycy nie znam.
Iza oj ty to dzis po prostu mialas zly dzien i dlatego musialas pojechac na IP. Alr widzisz- pecherzyl jest w macicy za pare dni bedzie zarodek
Pap na poczatku troche sie zaniepokoilam bo jak to dopiero pecherzyk ciazowy ale patrzac na mozliwosc pozniejszej owu, pozniejszego zagniezdzenie i na super opis wczesnego usg na mamaginekolog to wszystko by sie zgadzalo. Jestem spokojniejsza. Napatrzylsm sie na brzuchy, nasluchalam sie tk (czy ktg?) bo bylam na oddziale. I ogolnie pani w rejestracji ogarnieta bo pyta o co chodzi, dzwoni do lekarza na oddziale i albo rejestruje albo wysyła na oddzial na konsultacje albo do innych szpitali np.dzieci z urazami konczyn. Bo u nas w pobliskim szpitalu IP to istny koszmar, zadnej rejestracji, siedzisz kilka godz.i czekasz kilka godz. az racza cie poprosić, totalny brak organizacji i pospiechu.
Bede chyba musiała zmienic suwaczek.
Matys z takimi wynikami to do endokrynologa, ewidentnie nadczynność tarczycy, potrzebujesz lekow, ja bralam metizol, i czasu na ustabilizowanie tsh bo to nie latwa sprawa. Wiem cos o tym.
-
nick nieaktualny
-
pap86 wrote:Andii ile to ciaz jest z cyklow bezowulacyjmych 😂 lekarz mowi kobitce,ze owu nie bylo a ona potrm test robi i ciunza..ja mam juz jedzeniowego pmsa i pryszcze. Nie kupilam jeszxse testu na poniedzialek.mam jakis ale 25 a mysle,ze lepiej by bylo miec czulszy. Ale niedziela handlowa to skocze do rosska 😂
Ja akurat co miesiąc robiłam proga żeby wiedzieć czy owu była
-
Iza cieszę się że wszystko ok. Ja i w pierwszej i w drugiej ciąży miałam bóle...łapały mnie ok.6 tygodnia. W pierwszej trzymały cały pierwszy trymestr, nawet i pół drugiego. Cała pierwsza ciąża kojarzy mi się generalnie z bólem brzucha. Nie martw się. Db że pojechałaś to na pewno czujesz się trochę spokojniejsza
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Iza, gratuluję pęcherzyka, teraz przynajmniej będziesz spokojniejsza.
Ja robiłam w tym tygodniu trochę wyników i wyszedł mi spory niedobór witaminy D (8,7 przy normie od 30). Lekarz stwierdził że przy takim wyniku nie ma szans na ciążę. Więc może w końcu znalazłam przyczynę niepowodzeń?starania od 2009
2010 - pierwszy aniołek 10tc
2011 - drugi aniołek 5 tc
2013 - dwa aniołki 7tc
2014 - starania wspomagane
2016 - największe szczęście 3000g, 56cm
2017 - kolejne starania, oj nie będzie łatwo -
Iza
Najważniejsze, że jest pęcherzyk i wszystko wygląda dobrze 🙂 Ty jesteś spokojniejsza 😘
Dziewczyny, które miały stymulację: Czy brałyscie coś na drugą fazę? Mi lekarz przepisał duphaston, ale kazał brać od pozytywnego testu ciążowegoAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
nick nieaktualnyEffora ja tez robilam to badanie i tez mialam niedobor ale chyba nie taki. I teraz bralam 4000j. wit.D. A tobie ile lekarz zalecil brac?
No w koncu dotarlo do mnie ze jestem w ciazy. W poniedzialek na wizycie powinien byc juz pechezyk zoltkowy a moze i zarodek. Ale chyba musze zmienic tego poniedzialkowego gina.na kogos innego.pola89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWracajac jeszcze do moich boli brzucha. Zauwazylam ze bardziej bolal jak siedzialam i lezalam z podkulonymi nogami niz jak stalam. Tylko ze stac tez sily nie mam. No i przyszla mi do glowy taka myśl ze podczas @ najmniej bolal brzuch i najszybciej przechodzilo jak polozylam sie wyprostowana na brzuchu. Czyli cos z tym tylozgieciem jest na rzeczy. Pisze tak bo moze komus taka informacja kiedys sie przyda.
-
pola89 wrote:Iza
Najważniejsze, że jest pęcherzyk i wszystko wygląda dobrze 🙂 Ty jesteś spokojniejsza 😘
Dziewczyny, które miały stymulację: Czy brałyscie coś na drugą fazę? Mi lekarz przepisał duphaston, ale kazał brać od pozytywnego testu ciążowego
Pola mi gin powiedział że nie jest konieczne branie progesteronu w drugiej fazie,nawet jak miałam stymulacje.
Zaczynam myśleć że im więcej tych leków tym gorzej, jakoś organizm się" psuje".
Iza super że jest okej.
Pap ja nie mam żadnego testu. Nie kupuje nawet.pola89 lubi tę wiadomość
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Hugo87 wrote:Pola mi gin powiedział że nie jest konieczne branie progesteronu w drugiej fazie,nawet jak miałam stymulacje.
Zaczynam myśleć że im więcej tych leków tym gorzej, jakoś organizm się" psuje".
Iza super że jest okej.
Pap ja nie mam żadnego testu. Nie kupuje nawet.Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Hugo87 wrote:Bo wiem że w ciąży nie jestem. Jak w niej będę to będę wiedziec😅 i bez testu.Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
Pola ja co prawda nie mam stymulacji, ale mi moja ginekolog też mówiła, że mam brać dupka od pozytywnego testu ciążowego.
pola89 lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Iza34 wrote:Effora ja tez robilam to badanie i tez mialam niedobor ale chyba nie taki. I teraz bralam 4000j. wit.D. A tobie ile lekarz zalecil brac?starania od 2009
2010 - pierwszy aniołek 10tc
2011 - drugi aniołek 5 tc
2013 - dwa aniołki 7tc
2014 - starania wspomagane
2016 - największe szczęście 3000g, 56cm
2017 - kolejne starania, oj nie będzie łatwo -
Ja wczoraj pierwszy raz od męża usłyszałam, że mogliśmy o drugie dziecko starać się od razu, no ale człowiek zawsze mądry po szkodzie.
Generalnie ustaliliśmy, że do końca tego roku staramy się naturalnie, a potem zapisujemy się do kliniki i jesteśmy gotowi na trzy iui. In vitro każde z nas wyklucza. Jeśli się naturalnie czy po trzech iui nie wyjdzie to odpuszczamy. Trudno.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Hugo przybij piatke. Ja robiac w pon test strace tylko te pare zlotych na test 😒 mam wszystko tak samo jak zawsze. Sluz tez juz jest taki wiecie przed @ mega lepki, nie zadna wilgoc czy w ogole zeby cos bylo. Wszystko JAK ZAWSZE. Wiem ze i przy wczesnej ciazy moze byc wszystko tak samo jak zawsze ale mysle,ze jednak my wielomiesieczne staraczki znamy swoje organizmy jak swoja kieszen. Jutro biore ostatnie dupki. W pon jedna kreska i zamiast prima aprillis to wkurw.😥Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt