Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNie wiem co zrobic. Doradzcie. Chodze teraz do lekarza na nfz, lekarz z przypadku bo poszlam z tymi plamienia i i tak zostałam. Nie znam tego lekarza, w Internecie ma skrajne opinie-albo zle albo bardzo dobre. Na nfz jest dobrze bo za nic nie płacę, nawet za grupę krwi z przeciwcialami. A jutro jestem zapisana na wizyte prywatna. I nie wiem co robic - czy isc czy zrezygnować. To byłby 3 lekarz i 3 ust w ciągu tyg. Radzcie w kłopocie.
-
AdelaX wrote:Adele a Ty testujesz?
Ja w sumie nie wiem co mam robić. Mam dziś 24dc plamien nie ma od 2 dni i mam nadzieję,że nie będzie.. nie wiem kiedy była owu.. wg mnie jestem raczej z 9dpo albo mogę też być już 11dpo poczekam chyba na spokojnie na rozwój wydarzeń. Nie chce oglądać białych testow...
Zawsze przed @ bez luteiny mam plamienie więc pewnie na dniach powinno niestety się znów pojawić.. teoretycznie termin @ chyba za 4 dni -
Adele27 wrote:Ja w sumie nie wiem co mam robić. Mam dziś 24dc plamien nie ma od 2 dni i mam nadzieję,że nie będzie.. nie wiem kiedy była owu.. wg mnie jestem raczej z 9dpo albo mogę też być już 11dpo poczekam chyba na spokojnie na rozwój wydarzeń. Nie chce oglądać białych testow...
Zawsze przed @ bez luteiny mam plamienie więc pewnie na dniach powinno niestety się znów pojawić.. teoretycznie termin @ chyba za 4 dni -
Iza34 wrote:Nie wiem co zrobic. Doradzcie. Chodze teraz do lekarza na nfz, lekarz z przypadku bo poszlam z tymi plamienia i i tak zostałam. Nie znam tego lekarza, w Internecie ma skrajne opinie-albo zle albo bardzo dobre. Na nfz jest dobrze bo za nic nie płacę, nawet za grupę krwi z przeciwcialami. A jutro jestem zapisana na wizyte prywatna. I nie wiem co robic - czy isc czy zrezygnować. To byłby 3 lekarz i 3 ust w ciągu tyg. Radzcie w kłopocie.
-
Iza34 wrote:Nie wiem co zrobic. Doradzcie. Chodze teraz do lekarza na nfz, lekarz z przypadku bo poszlam z tymi plamienia i i tak zostałam. Nie znam tego lekarza, w Internecie ma skrajne opinie-albo zle albo bardzo dobre. Na nfz jest dobrze bo za nic nie płacę, nawet za grupę krwi z przeciwcialami. A jutro jestem zapisana na wizyte prywatna. I nie wiem co robic - czy isc czy zrezygnować. To byłby 3 lekarz i 3 ust w ciągu tyg. Radzcie w kłopocie.
Ja chodze i tak i tak. Na nfz mam darmowe badania ale usg trwa tyle ze nie wiem jak wielka musialabyc wada zeby zdarzyli wylapac cokolwiek. Jesli ciaza bedzie ksiazkowa to nie wazne jaki lekarz ale jak dla mnie uag prywatnie to podstawa. Ja chodze pryw bo jestem po cc a chce sprovowac sn. Chodze do ordynatora wiec nie da mnie pokroic bo im sie chce sorrki ze sie wcinam ale zaglada co jakis czas spr czy adele i hugo juz testowaly:-)
-
Adele to poczekaj przez te 4 dni na rozwój wydarzeń
Co do lekarza do ja mam swoją ginekolog i w pierwszej i drugiej ciąży chodzilam do niej, w trzeciej też bym do niej chodziła. Przyjmuje prywatnie. To jest kwestia zaufania i dobrego sprzętu. Ale jak nie chcesz kasy na badania wydawać to chodź na NFZ tylko żeby robić badania, a tak raz na jakiś czas prywatnie
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Hugo dzis dostalam @. 3dni po ostatnim dupku i owszem zaczela sie tak jak by delikatnie od plamienia ale przynajmniej jest juz wiadomo,ze to @. W sensie,ze nie rozkreca sie 5dnintylko to plamienie to juz takie wieksze i byc moze wieczorem juz sie rozkrwawie na maxa wiec dupek ladnie to zrobil. Czyli byl mi potrzebny.mam jeszcze na dwa cykle.czytalam w ulotce ze wlasnie 3miechy to taka jak by kuracja wiec mam nadzieje,ze w 4cyklu juz bez dupka tez nie bede miala plamien. Zobaczy sie.
Iza a co do Ciebie to rob sobie wizyty na NFZ i prywatnie co 2tyg
Wtedy bedziesz zadowolona i spokojna.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnyTa wizyte jutro to odwolam a zapisze się na 25 kwietnia po świętach, bedzie 10 tydz. A na NFZ ide 18 kwietnia. Bo nawet nie mam ochoty isc jutro.
Ale mnie muli i mi zimno, na nic nie mam sily i ochoty. Najlepiej isc spac. A corka mnie meczy zeby sie bawic, robic stroik na swieta i jajka. -
Iza34 wrote:Ta wizyte jutro to odwolam a zapisze się na 25 kwietnia po świętach, bedzie 10 tydz. A na NFZ ide 18 kwietnia. Bo nawet nie mam ochoty isc jutro.
Ale mnie muli i mi zimno, na nic nie mam sily i ochoty. Najlepiej isc spac. A corka mnie meczy zeby sie bawic, robic stroik na swieta i jajka.Iza34 lubi tę wiadomość
-
Adele27 wrote:Ja w sumie nie wiem co mam robić. Mam dziś 24dc plamien nie ma od 2 dni i mam nadzieję,że nie będzie.. nie wiem kiedy była owu.. wg mnie jestem raczej z 9dpo albo mogę też być już 11dpo poczekam chyba na spokojnie na rozwój wydarzeń. Nie chce oglądać białych testow...
Zawsze przed @ bez luteiny mam plamienie więc pewnie na dniach powinno niestety się znów pojawić.. teoretycznie termin @ chyba za 4 dni
Mam nadzieję, że jednak plamień przed @ nie będziesz miała a tak w ogóle to jesteśmy na podobnym etapie bo ja mam 26dc, i też nie wiem kiedy była owulka ale jestem jakieś 10dni po i też mnie cycki napierniczają
pap86 a brzuch Cie na okres nie boli?Starania o drugie dziecko -
Mnie te plamienia tak wybily trochę z rytmu i nie wiem już o co chodzi. Dlatego czekam spokojnie ma @... Już tyle razy myślałam,że jestem w ciąży i dupa 😛
AdelaX lubi tę wiadomość
-
Adele27 wrote:Mnie te plamienia tak wybily trochę z rytmu i nie wiem już o co chodzi. Dlatego czekam spokojnie ma @... Już tyle razy myślałam,że jestem w ciąży i dupa 😛
Jak każda z nas Zobaczymy czy ta @ przyjdzie- oby nie. Twój syn z końcówki roku 2011? Bo ja mam córę ze stycznia 2012Starania o drugie dziecko -
Andii wrote:Jak każda z nas Zobaczymy czy ta @ przyjdzie- oby nie. Twój syn z końcówki roku 2011? Bo ja mam córę ze stycznia 2012
No prawie z końcówki - październik 2011 😊 -
To my w trzy podobnie. U mnie 25 dc dziś 😉 ostatni dupek wieczorem. W nocy miałam ból brzucha @, dziś ta glowa pół dnia mnie bolała. Nerw minął na szczęście te kolana mnie bolały znowu jak zwykle. Wszytsko jak zwykle niestety.
Ale u Was może dziewczyny coś będzie. Trzymam kciuki & & &Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana