Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No jakieś okropne wirusiska panują. Hugo zdrówka dla małego, duża ta temp może być to np angina.
Iza Twoja teściowa żyje w swoim dawnym świecie, gdzie dziewczyny w ciąży robiły wszystko. Myśle ze powinnaś z nią szczerze porozmawiać jak dużo kosztowało Cię zajście w ta ciaze i ze musisz bardzo uważać. -
nick nieaktualnyJa az sie boje isc z corka do lekarza zebym ja czegos nie zlapala. To z niedzieli przeszlo. Przed wyjściem przygotuje sobie zestaw ratunkowy- plukanka do buzi i gardla, woda do płukania nosa i olej do ssania, wroce to od razu wykurze wszystkie bakterie i wirusy. Ostatnio tez tak zrobilam.
Tak tesciowa jest starej daty. -
Iza teściową to bym olała...niech sobie myśli i gada co chce. Wcale się tym nie przejmuj, sama wiesz ile się staraliscie o tą ciążę. Tak samo nie przejmuj się świętami. Kolejne Bożego Narodzenia spędzicie fajnie, będą wymarzone bo już w większym gronie
Hugo haha no żeby testów nie było 😂dobre
Adelax napisz po wizycie co tam lekarz wygmera 😎
Teraz ten okres przejściowy to choroby znowu pewno będą. Zdrówka dla Wszystkich.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyA slyszalyscie o obowiązkowym zestawie pacjenta na nfz-kanapka, picie i ksiazka? 😂
Wczoraj lekarz wystawil zwolnienie a dzis juz babka z Krusu dzwonila i pytala o termin porodu i o konto czy bez zmian. I juz pieniazki dostane, kokosy takie 10zl za 1 dzień zwolnienia ale ziarnko do ziarnka i zawsze cos się uzbiera. -
Iza
Dbaj przede wszystkim o siebie i maleństwo, reszta jest nieważna.
Adelax
Daj znać
Mnie z kolei od soboty mdli... Wykluczam, że to objaw ciąży, bo pojawiło się to 3-4 dpo... Myślę, że to combo hormonów tak na mnie wpłynęło (clo, ovitrelle, a teraz luteina)Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
nick nieaktualnyAdelax ja dbam o siebie, corke i o meza zebysmy mieli co jesc i w co sie ubrac (tzn. mam na mysli pranie).
Wrocilam od lekarza z córka, dobrze gdyby zostala w domu do konca tyg. A od poniedzialku podobno strajk w szkole i dzieci do świąt nie beda chodzily. Musze sie dowiedziec. No to moja córka ma wlasnie pierwsze wakacje. I u nas to pol biedy, na wsi latwiej a co powiedza rodzice w miescie, co zrobic z dzieckiem? -
Z tego co wiem to dla rodzica dzieci do 8 lat w takiej sytuacji przysługują dni wolne i zasiłek opiekuńczy. Ja mam dziecko w przedszkolu prywatnym, ale domyślam się że dla rodziców jest to problem, bo niby wolne przysługuje, ale jak patrzy na to pracodawca to inna sprawa no i jak już dziecko starsze to jest naprawdę problem...
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Ja z synem do końca tyg też w domu. Mnie gardło drapie od wczoraj.
Co do strajku to u mnie przedszkole otwarte, zus nie wypłaca zasiłku bo nie zamykają przedszkola. Dyrektorzy nie strajkuja. Także ja będę wozić syna codziennie tak Jak do tej pory, tyle że będzie mniej Pan do pilnowania i mniej dzieci przyjmą.
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Nooo ja mam wlasnie trochę problem z synem przez strajk.. dziadkowie pracują my pracujemy i co zrobić ? Moze uda się mężowi wziąć wolne w pracy...
Adelax o której ta wizyta ? -
Już byłam ale wiecie co może Wy wiedzialyscie ale na NFZ nie robią monitoringu cyklu bo jak to lekarz stwierdził wg NFZ niepłodność to nie choroba i on do mnie co mi wpisze w karcie.. ale ze chodzę do niego czasem to mnie kojarzył i powiedział ze grzecznościowo mi zrobi usg. A wiec w jednym jajniku mam pęcherzyk 14 mm czyli jestem jeszcze przed Owu jak już. Tak wiec na monitoring tylko prywatnie.
-
Ja pracuje w p-lu panstwowym i moje tez nie strajkuje bo mamy ch*jowa panią dyrektor ktora nam najczycielkom "pozwolila"na strajk ale paniom z obslugi zakazala a zeby byl strajk to musi zaglosowac odpowiednia liczba osob.ale mysle ze do strajku generalnie nie dojdzie bo trwają rozmowy.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Adele27 wrote:Adelax serio...? Co to za lekarz.. mój przecież mnie na NFZ leczyl na bezpłodność.. u niego byłam na stymulacji i monitoringu kilka razy w miesiącu...
-
Adelax no to lipa. Ale grunt, że wiesz, że jesteś mnie przed owu, zatem do dzieła 😎
AdelaX lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
mother84 wrote:Adelax no to lipa. Ale grunt, że wiesz, że jesteś mnie przed owu, zatem do dzieła 😎
A co do przedszkoli to ja słyszałam ze normalnie nauczyciele przychodzą do pracy ale nie pełnia swoich obowiązków.. wiec nie wiem czy ten zasiłek przysługuje. No ale ja i tak nie mogę sobie pozwolić na wolne.. dobrze ze pracuje w domu to Jaś będzie ze mna siedział, już mi tak nie przeszkadza jak kiedyś.. ale co inni maja zrobić? Może jednak nie dojdzie do strajku..