Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza super gratulacje.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Super Iza ☺️Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Iza34 wrote:Mi fasol zrobil prima aprilis. Spodziewałam sie pecherzyka zoltkowego a tam dzidziol 7mm i serduszko 😍 Jaka ja jestem szczesliwa.
Rewelacja. I na kiedy termin?
Dziewczyny, przykro mi, że nie macie dwóch kresek13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyTermin z OM na 23 listopada. Ale wg.CRL ciąża jest starsza o 2-3 dni. I tu pojawia się pytanie dlaczego w piatek gin.powiedzial z usg ze ciąża jest mlodsza o jakiś tydz.a dzis taki duzy zarodek w niepelne 3 doby od tamtego usg. Wiem Paula co powiesz-blog mamaginekolog, z tamtego opisu wszystko to co u mnie sie dzialo od piątku do dzis jest mozliwe bo od pecherzyka ciazowego do zarodka z serduszkiem to kwestia 2-3 dni.
Dopiero wrocilam, głodna i zmeczona jestem a córka mnie meczy bo chce jajka robic. -
PAP pomysl o histero i iui ewentualnej.
Albo lepsza opcja nr 2. Olać i zająć się naprawdę tym co jest teraz większości pomaga opcja nr dwa 😉😜 tylko jak wybić z głowy te dwie kreski hahahSyn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Iza34 wrote:Termin z OM na 23 listopada. Ale wg.CRL ciąża jest starsza o 2-3 dni. I tu pojawia się pytanie dlaczego w piatek gin.powiedzial z usg ze ciąża jest mlodsza o jakiś tydz.a dzis taki duzy zarodek w niepelne 3 doby od tamtego usg. Wiem Paula co powiesz-blog mamaginekolog, z tamtego opisu wszystko to co u mnie sie dzialo od piątku do dzis jest mozliwe bo od pecherzyka ciazowego do zarodka z serduszkiem to kwestia 2-3 dni.
Dopiero wrocilam, głodna i zmeczona jestem a córka mnie meczy bo chce jajka robic.
Na takim etapie ciąży jeszcze różnie bywa. ja zawsze miałam ciążę wg zarodka młodszą o 2-3 dni a czasami starszą :p dlatego miałam termin z ostatniej @. Nie ma się czym martwić. Na koniec wyszło mi że ciąża jest starsza o 3-4 dni ze wzg na masę i długość :pHugo87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPap albo opcja nr 3 o ktora pytalas na priv. Co ci szkodzi? W porownaniu do cen wizyt u gina i lekow to moze warto? Ja nie twierdze że akurat to nam pomoglo bo od grudnia wiele zmienilismy ale te slowa "trzeba troche poczekac i bedzie" sporo nas podbudowaly i daly nowa nadzieje.
-
Hugo pytalam o histero.ten ginek nie widzi potrzeby.na iui jeszcze nie jestem mentalnie gotowa(finansowo zreszta tez nie).
Iza sklaniam sie ku twojej propozycji nr 3 ale tez nie,ze w tej chwili.
Teraz mowie szczerze-jestem bardzo zawiedziona i bez nadziei i musze teraz odpoczac... od myslenia i starań. Zaczelam tylko marzyc,ze kiedys sie jeszcze uda..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 17:51
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Aż dwa razy odświeżałam stronę, bo dziwiłam się, że taka cisza nastała od wczoraj 😂
Co tam u Was? Ja właśnie odstawiłam małego do przedszkola i do pracyyyy...po tym przestawieniu czasu strasznie ciężko mi się wstaje.
Brzuch mnie lekko boli, dziś 13 DC więc okolice owulki pewno. Ale śluzu jakoś szałowo nie ma.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
U mnie 12 dc idę dzis na ten monitoring ciekawe co tam zobaczę 😅
A mnie jakiś wirus dorwał, w nocy miałam goraczke ale teraz trochę lepiej tylko taka połamana się czuje. Domownicy tez przeziebieni czyli padło i na mnie. Tez mam jakieś dziwne bóle brzucha czyżby owu? -
Hej. Ja dziś w domu. Synek. W nocy miał 39.5 temp. Do Lekarza idziemy. Z dwa dni napewno musi posiedzieć. Zobaczę czy temp wróci. Póki co ibum działa jeszcze. Byłam wczoraj w rossmanie i wyobraźcie sobie ze nie mieli w ogóle testów ciążowych? Żadnych, owulacujnych też. Okrojony asortyment. To znak 😜 żeby nie tracić 10.zl 🤣Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
nick nieaktualnyOj Hugo, dobre z tymi testami. Zimno jest, ludzie oszczedzaja na ogrzewaniu to inaczej musza się ogrzewać i testy teraz potrzebne 🤣
A ja cos dziś w niehumorze. Pisalsm wam ze ja i tesciowa nie chodzimy w parze a teraz moja ciąża i zwolnienie, przykaz od lekarza zeby uwazac na siebie to juz wogole nie wspolgra. Teściową mierzi ze nie pracuje, ze leze w łóżku do 8, bo ona juz nie ma siły wybierac jabłek, bo ja powinnam to robic. Ja tez nie mam sily. Ogólnie czuje się dobrze ale do pracy się nie nadaje. I tak sie martwie kto za mnie bedzie robil w truskawkach i kto mi pomoze ogarnac dom na swieta, bo na tesciowa to nie mam co liczyc.