Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza34 wrote:A mi ten gin.do którego teraz chodze z przypadku zaczal sie śmiać z tej nieplodnosci wtórnej, dla niego to nie nieplodnosc bo nieplodni to są ci co dziecka nie mają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 20:47
-
Iza34 wrote:A mi ten gin.do którego teraz chodze z przypadku zaczal sie śmiać z tej nieplodnosci wtórnej, dla niego to nie nieplodnosc bo nieplodni to są ci co dziecka nie mają.
A ci co nie mają dzieci to przypadkiem nie są bezplodni? 😜
Nie bez powodu mówi się o nieplodnisci wtórne. No bo jak to określić. Ni ma drugiego bo nie? Masz pecha to nie masz 😉🤦♀️
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Hugo87 wrote:A ci co nie mają dzieci to przypadkiem nie są bezplodni? 😜
Nie bez powodu mówi się o nieplodnisci wtórne. No bo jak to określić. Ni ma drugiego bo nie? Masz pecha to nie masz 😉🤦♀️ -
Póki ja się nie zaczęłam starać nie miałam pojęcia o problemach, że w ogóle są na taką skalę. Jak czytam Tu na forum ile kobiet się stara to.jestem przerażona i cieszę się że to jedno kochane dziecko już mamy ❤️Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Hugo87 wrote:Póki ja się nie zaczęłam starać nie miałam pojęcia o problemach, że w ogóle są na taką skalę. Jak czytam Tu na forum ile kobiet się stara to.jestem przerażona i cieszę się że to jedno kochane dziecko już mamy ❤️
-
Dziewczynki, dziś mam 10 dc, owulacja teoretycznie przypada na weekend. Tak się zastanawiam czy w sobotę nie wybrać się na tą ocenę owulacji (usg). Czy jednorazowo coś mi to da? To jest mój pierwszy cykl starań po odstawieniu tabletek. Ale chciałabym chociaż wiedzieć czy ta moja owulacja w ogóle wróciła. Co Wy na to? Ja akurat kompletnie się nie znam na tej ocenie owu...
-
zania1313 wrote:Myślicie że 14 dzień to już może być po?? robię testy owu i negatywne. Mierze też temp. Narazie z tych niskich. A np. Lekarz w sobotę będzie w stanie określić kiedy pęcherzyk pęknie? Jak to jest,?
Zależy jakie masz cykle. Kazda ma inaczej owu. Może być wcześniej a może później. Ja przeważnie mam 13-17dc więc dość duza rozbieżność. Po wielkości pecherzyka lekarz powinien Ci powiedziec kiedy może pęknąć ale to też u każdej przy różnych wielkościach pęka -
zania1313 wrote:Myślicie że 14 dzień to już może być po?? robię testy owu i negatywne. Mierze też temp. Narazie z tych niskich. A np. Lekarz w sobotę będzie w stanie określić kiedy pęcherzyk pęknie? Jak to jest,?
-
Iza to co Twój lekarz mówi to jest bezpłodność. Dziwne w sumie, że niektórzy ginekolodzy w dzisiejszych czasach nie odróżniają bezpłodności od niepłodności
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja do tej pory miałam cykle 28 dniowe (przed tabletkami). Owulacja około 16 dnia.
No nic, zobaczę co pokażą testy owulacyjne i temperatura. Najwyżej odmowie wizytę.
A czy skok temperatury oznacza że owulacja już wystąpiła? Czy że właśnie jest? Czy że będzie?
-
nick nieaktualnyAdelaX wrote:A mi ten dzisiejszy mówił coś w stylu żebym nikomu nie chwaliła się inseminacja bo ludzie roznie reagują, zaczął mi coś o diabłach, kościołach i szatanach mówić, nie był przeciwny ale mówił żebym uważała jeśli uda się z iui
Pewnie jakiś mocno wierzący i praktykujący. Przecież znacie podejscie kosciola do wspomagania rozrodu. Inseminacja tez wg.kosciola jest grzechem, moze nieco inne argumenty niz przeciw in vitro ale jest. Ja przeszlam swoje przez te lata staran i nawet jak jakiś czas temu nie dopuszczalna mysli o in vitro tak pozniej zmienilam zdanie i nigdy w zyciu nie potępie osob ktore sie na to zdecydowały. A mówienie o diablach itp. przez lekarza to troche nie na miejscu, jak pomylił się z powołaniem to trudno.AdelaX lubi tę wiadomość
-
Hugo - u mnie wczoraj w Rossmannie też nie było żadnych testów - ani ciążowych ani owulacyjnych i też się zastanawiałam o co chodzi, przecież zawsze były...starania od 2009
2010 - pierwszy aniołek 10tc
2011 - drugi aniołek 5 tc
2013 - dwa aniołki 7tc
2014 - starania wspomagane
2016 - największe szczęście 3000g, 56cm
2017 - kolejne starania, oj nie będzie łatwo -
Pap a jak u Ciebie?@ się rozkręciła? Któraś teraz planuje testować? Hugo?😎
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Ja nie testuje. Nie ma sensu 😂🙈 haha
Dziś mnie turbo ból głowy obudził. Ten co zazwyczaj przed @ 😉 wszytsko jest jak zwykle. Nie ma co duchy wydawać na test
Właśnie PAP jak u Ciebie? I jak przy dupku było? Były plamienia?Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
zania1313 wrote:Ja do tej pory miałam cykle 28 dniowe (przed tabletkami). Owulacja około 16 dnia.
No nic, zobaczę co pokażą testy owulacyjne i temperatura. Najwyżej odmowie wizytę.
A czy skok temperatury oznacza że owulacja już wystąpiła? Czy że właśnie jest? Czy że będzie?
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Śmiejemy się z tego, niby należy rozgraniczyć bezpłodność od niepłodności ale fakt faktem, mając dziecko oznacza to, że teoretycznie jesteśmy osobami płodnymi tak tez nas traktują inni ludzie bo przecież to, że nie mamy drugiego dziecka to nasz wymysł i egoizm a nikt nie bierze pod uwagę, że go mieć nie możemy.Starania o drugie dziecko