Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
A co ja mam powiedzieć, ja mam ochotę i moc, żeby ogarnąć dom i obiad na jutro, ale syn po przedszkolu wyciągnął mnie na dwór i nie chce wrócić do domu 😂😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 16:41
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Iza w ciąży nie powinno się na początku latać z podniesionymi rękoma do góry ponoć 🤔 to. Ma jakiś wpływ na wiązadla. Więc weź Ty kobieto zostaw te okna..Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
nick nieaktualnyHugo87 wrote:Iza w ciąży nie powinno się na początku latać z podniesionymi rękoma do góry ponoć 🤔 to. Ma jakiś wpływ na wiązadla. Więc weź Ty kobieto zostaw te okna..
Naprawdę? O to nie wiedzialam. Slyszalam tylko ze to niebezpieczne pod koniec ciąży bo moze dojść do odklejenia łożyska. No to juz siadam na dupke i będę nudzić. Dzięki Hugo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 18:12
-
Hugo wierze Ci,zr wiesz ze @ nadciagnie napewno. Ja pisalam wczoraj,ze @ mi sie szybciej rozkreci ale dupa dalej zaliczam to do plamienia.grunt,ze rozpoczelo sie w27- 28dc to przynajmniej ta faza lutealna sie wydluzyla. Ja w rozpiczynającym sie cyklu nie bzykam sie na zawolanie bo trzeba. Jak dni plodne nie zgraja sie z ochotą to trudno. Tak jak wam pisalam-potrzebuje przestac o tym myslec.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Właśnie wróciłam z monitoringu. To mój pierwszy naturalny cykl (po tabletkach). Dziś 12 dc a więc tak: pęcherzyk dominujący z lewego jajnika 15mm,w prawym dojrzewające. No tylko martwi mnie endometrium 7,1mm. Lekarz powiedział że to ewidentnie endometrium wzrostowe i jest dobre. Mam jednak wątpliwości... Czy jednak nie za małe jak na ten dzień cyklu? Nie określił kiedy dokładnie nastąpi owulacja. Powiedział tylko że pęcherzyk rośnie około 2mm na dobe... Więc kiedy pęknie? Nie mam doświadczenia z tym monitoringiem.
-
AdelaX wrote:Już byłam ale wiecie co może Wy wiedzialyscie ale na NFZ nie robią monitoringu cyklu bo jak to lekarz stwierdził wg NFZ niepłodność to nie choroba i on do mnie co mi wpisze w karcie.. ale ze chodzę do niego czasem to mnie kojarzył i powiedział ze grzecznościowo mi zrobi usg. A wiec w jednym jajniku mam pęcherzyk 14 mm czyli jestem jeszcze przed Owu jak już. Tak wiec na monitoring tylko prywatnie.
-
Zania piekne endo jak na 12dc! Ja takie mam w owulacje..i to wtedy tez jest dobrze choc wolala bym grubsze. Twoje do owulacji urosnie! Obo tez rosnie 1-2mm na dobe. Owulacja zazwyczaj przy pecherzykach ok 22mm ale to roznice osobnicze bo są pekajace mniejsze i wieksze. Ja bym ci radzila od jutra przez kilka dni codzienne staranka.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
zania1313 wrote:Właśnie wróciłam z monitoringu. To mój pierwszy naturalny cykl (po tabletkach). Dziś 12 dc a więc tak: pęcherzyk dominujący z lewego jajnika 15mm,w prawym dojrzewające. No tylko martwi mnie endometrium 7,1mm. Lekarz powiedział że to ewidentnie endometrium wzrostowe i jest dobre. Mam jednak wątpliwości... Czy jednak nie za małe jak na ten dzień cyklu? Nie określił kiedy dokładnie nastąpi owulacja. Powiedział tylko że pęcherzyk rośnie około 2mm na dobe... Więc kiedy pęknie? Nie mam doświadczenia z tym monitoringiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 20:06
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
zania1313 wrote:Właśnie wróciłam z monitoringu. To mój pierwszy naturalny cykl (po tabletkach). Dziś 12 dc a więc tak: pęcherzyk dominujący z lewego jajnika 15mm,w prawym dojrzewające. No tylko martwi mnie endometrium 7,1mm. Lekarz powiedział że to ewidentnie endometrium wzrostowe i jest dobre. Mam jednak wątpliwości... Czy jednak nie za małe jak na ten dzień cyklu? Nie określił kiedy dokładnie nastąpi owulacja. Powiedział tylko że pęcherzyk rośnie około 2mm na dobe... Więc kiedy pęknie? Nie mam doświadczenia z tym monitoringiem.
Endometrium uważam jest ok. A owu to zależy może być za 2-6 dni nawet to zależy kiedy pęknie przy jakiej wielkości. Obserwuj może inne objawy np.sluz -
W sobotę mam jeszcze jeden monitoring. Co dzień robię też testy. Także mam nadzieję, że nie przeocze. Słuchajcie a jak skoczy nagle temperatura to znaczy, że nie jest za późno prawda? Lekarz powiedział, że pęcherzyki pękają przy max 21mm mówi że większe to rzadkość
-
Zania endometrium jest ok, proszę się teraz ładnie kokosić i może się uda a tempka jak nagle skoczy to wcale nie jest za późno na baraszkowanie, ale to wtedy już ostatni dzwonek zatem do robotyyyy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 21:44
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
zania1313 wrote:W sobotę mam jeszcze jeden monitoring. Co dzień robię też testy. Także mam nadzieję, że nie przeocze. Słuchajcie a jak skoczy nagle temperatura to znaczy, że nie jest za późno prawda? Lekarz powiedział, że pęcherzyki pękają przy max 21mm mówi że większe to rzadkość
Moje to chyba pekaly jak miały nawet z 27mm...