Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hugo masz racje-jak sie pragnie to moze byc trudno przestac myslec. Ale chce sprobowac chwile. Ale kto wie..skoro maz o tej inseminacji wspomnial to pewnie bede myslec za chwile o tym..
Hugo87 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Też bym chciała zapomnieć o tym wszystkim...ale tak jak piszecie jak to zrobić skoro się tak tego pragnie.. pocieszam się tym,że Iza zaszła więc jest nadzieja... Ale równie dobrze może mi się taki cud nie trafić
-
nick nieaktualnyAlunia tez slyszalam o pozytywnym wplywie akupunktury. Ja takiej możliwości nie mialam. Jedynie co to igła w palec podczas szycia 😂. A o komorze normobarycznej slyszalyscie? Musialabym poczytać czy też wplywa na niepłodność bo podobno pomaga na wszystko. U mnie w sąsiedniej wsi jest, wejście 100zl i podobno zawalona przez warszawke bo atrakcyjna cena.
-
Ja teraz z ręką na sercu pisze i myślę że odpuszczam na jakiś czas. Będę do Was zaglądać i pozostałym kibicuje 🤗😎 ale póki nie będę czuć stabilizacji to te starania na marne idą.. Moja głowa naprawdę cierpi hehSyn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
nick nieaktualnyWitajcie jestem nową... mam pytanie odnośnie brania duphastonu... cykle mam 31 dniowe owulacja przypada na 16 dzień cyklu gin kazał mi brać od 14 dnia cyklu ale wyczytałam że przed owulacja może ja zahamować ... I teraz nie wiem co robić.. wzięłam wczoraj 2 tabletki i teraz przerwać i wziąść po owulacji czy brać jak gin kazał... proszę pomóżcie może któraś tak miała... dziękuję 😉
Założyłam nowy wątek ale nikt nie odpisuje przepraszam że tak się wtrącam
-
nick nieaktualnyNigdy nie bralam dupka w cyklu tylko teraz w ciąży. Ale to jest progesteron, jak zaczniesz to brac przed owu to ci ja zahamuje, poprostu jej nie będzie. A chyba nie na tym ci zależy? Dziewczyny biorą jakieś 2 dni po owu przez 10 dni. A co teraz masz zrobic to nie pomogę.
-
nick nieaktualny
-
Blanche wrote:Cześć Dziewczyny, chciałabym dołączyć do Waszego wątku jeśli można. Od stycznia odstawiłam tabletki i zaczęliśmy się z mężem starać o drugie dziecko, rodzeństwo dla naszego synka, który w tym roku skończy 5 lat. Sama nie wiem dlaczego tyle zwlekaliśmy, ale nigdy nie było dobrego momentu. Póki co cykle mam rozregulowane i ciężko mi ustalić dni płodne pomimo pomiaru temperatur i obserwacji. Ale mam nadzieję, że niedługo wszystko wróci do normy. Trzymam kciuki za Was wszystkie (i siebie też) 🙂
Witamy 🙂 mam nadzieję,że się nie zrazisz nie zawsze na wątku wieje pesymizmem jak dziś hehe 😉 -
Szarlotka wrote:Witajcie jestem nową... mam pytanie odnośnie brania duphastonu... cykle mam 31 dniowe owulacja przypada na 16 dzień cyklu gin kazał mi brać od 14 dnia cyklu ale wyczytałam że przed owulacja może ja zahamować ... I teraz nie wiem co robić.. wzięłam wczoraj 2 tabletki i teraz przerwać i wziąść po owulacji czy brać jak gin kazał... proszę pomóżcie może któraś tak miała... dziękuję 😉
Założyłam nowy wątek ale nikt nie odpisuje przepraszam że tak się wtrącam
Tak jak Iza napisała dupka bierze się z 2 dni po owu . Rozumiem,że w tym cyklu jeszcze nie miałaś owulacji ? Jak bierzesz progesteron to musisz widzieć kiedy była niestetyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 22:21
-
Hugo ja też dziś sobie piwko wypiłam, a co tam idę spać, bo padam coś na ryjek jutro planuję okna myć, ale co z tego wyjdzie to zobaczymy
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyPowinnam mieć w niedzielę albo w poniedziałek na testach owu wychodzą 2 kreski ale jedną troszkę słabsza to chyba jeszcze nie ma ... więc wezmę duphaston ok wtorku ... mam nadzieję tylko że sobie nie zaszkodzialam tymi 2 tabletkami wczoraj brzuch pobolewa śluz też jest ... nie wiem to drugi cykl na clo A teraz mam dołączyć duphaston ... dziękuję jeszcze raz za odpowiedźi
-
Adele27, wiem, że starania o dziecko są trudne i wyczerpujące psychicznie, szczególnie gdy kolejny miesiąc z rzędu widzimy jedną kreskę, a wszyscy dookoła są w ciąży. Dziewczyny, które już tak wiele przeszły podczas starań odczuwają to wszystko bardziej i to jest właśnie dobre, bezpieczne miejsce, aby wyrzucić to z siebie i porozmawiać z kimś, kto rozumie sytuację.
Będziemy tulić nasze maleństwa, już niedługo 🙂
28 lat, UK
Listopadowa mama 2014
Urodzę w 2020!🙂 - 5cs -
No to ja też się pożalę... Pierwszy cykl clo + ovitrelle + luteina nieudany... Właśnie zrobiłam test (11 dni po zastrzyku i 10-11 dpo) i nic... Pora pożegnać się z marzeniem o dzieciach z różnicą wieku 2 lata... 😭 Czekam na @...Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Pola przykro mi. Tulę...
pola89 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️