X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj widze ze "state twarze" sie pokazaly. Dzieciaczki szybko wam rosna.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka powodzenia w nowym cyklu.
    Ja coś spać nie mogę, może dlatego, że wczoraj zasnęłam o 21😂

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeziebilam sie. Tego mi tylko w ciąży brakowalo.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Iza to pod kocyk z herbatką z cytryną, syrop z cebuli sobie zrób 😘

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypilam mleko z miodem i czosnkiem. Jak szalwia ostygnie to gardlo wyplucze.

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki mam pytanie, takie z innej beczki- czytałam o tym, ale- żeby dostać becikowe to kobieta musi zostać objęta opieka lekarską nie później niż od 10 tygodnia ciąży, a ja chciałam umówić się na wizytę 06.06 i według om to by było 9 tygodni i 5dni, czy to jeszcze będzie się lapalo? Bo to w sumie 10tydzień, ale już końcówka. Wiem że pytanie głupie, ale ja już sama zglupialam 😵🤔

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Kup sobie imbir bo to też pomaga a nawet podobno na nudności w ciąży jest dobry :). Albo taki eliksir z mlekiem czosnkiem i miodem :) i pod koluderka

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Ignissa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Kobietki mam pytanie, takie z innej beczki- czytałam o tym, ale- żeby dostać becikowe to kobieta musi zostać objęta opieka lekarską nie później niż od 10 tygodnia ciąży, a ja chciałam umówić się na wizytę 06.06 i według om to by było 9 tygodni i 5dni, czy to jeszcze będzie się lapalo? Bo to w sumie 10tydzień, ale już końcówka. Wiem że pytanie głupie, ale ja już sama zglupialam 😵🤔
    To chyba zależy od interpretacji lekarza, bo to on podpisuje druk do becikowego i oswiadcza, ze bylaś pod opieką. Tak przynajmniej bylo kilka lat temu, gdy pracowałam w przychodni.

Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 i 5 to jeszcze przed 10, łapiesz się. W poprzedniej ciąży tak byłam u lekarza i zaświadczenie dostałam. To tylko na forach jest ta dziwna moda, żeby liczyć zaczęte miesiące, tak jakby miało to przyspieszyć ciążę.

Kasia 1805, Girl25 lubią tę wiadomość

w9sdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miodunka jak tam twoj mlody z jelitowka, lepiej? A ty jak? Bo ja sie przyznam ze jak nigdy nie ruszalo mnie jak corka wymiotowala tak teraz bylo to bardzo trudne.

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie właśnie zalal śluz plodny :). Troszeczkę się rozciąga ale minimum i test owulacyjny jeszcze negatywny. Dziś mam 12 dc także może owu będę miała tak jak ostatnio ok 15 dc

Dzastina lubi tę wiadomość

dxomanli5dlutv4a.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Mnie właśnie zalal śluz plodny :). Troszeczkę się rozciąga ale minimum i test owulacyjny jeszcze negatywny. Dziś mam 12 dc także może owu będę miała tak jak ostatnio ok 15 dc
    To zrób jeszcze raz test ovu tylko wieczorem. Bo ja zazwyczaj mam ovu ok 17dc, a w tym cyklu coś mnie tknęło i zaczęłam wcześniej robić testy i całe szczęście bo ovu tym razem miałam ok 13dc. Tylko że ja testy robię zawsze wieczorem lub po południu.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dopiero pierwszy dzień śluzu plodnego takto był wodnisty. Ostatnio jak miałam taką druga kreskę jak dziś to na następny dzień była ciemniejsza od kontrolnej więc może nawet jutro albo pojutrze będzie owu. Działać będziemy dziś :p i we wtorek

dxomanli5dlutv4a.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    To dopiero pierwszy dzień śluzu plodnego takto był wodnisty. Ostatnio jak miałam taką druga kreskę jak dziś to na następny dzień była ciemniejsza od kontrolnej więc może nawet jutro albo pojutrze będzie owu. Działać będziemy dziś :p i we wtorek
    U mnie w te cykle kiedy zaszlam to jednego dnia test ewidentnie negatywny- kreska słaba, następny dzień ewidentnie pozytywny- kreska taka jak kontrolna, a już kolejny- absolutny negatyw- kreska już ledwo widoczna. I tak było w te szczęśliwe cykle bo w innych to czasami przez kilka dni wychodziły w miarę ciemne kreski(które można by wziąć za pozytywne), a okazuje się że jednak takie nie były. Przynajmniej w moim przypadku 😉

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję mother84, próbować będę jak co miesiąc zobaczymy ci z tego wyjdzie.
    Dziś drugi dzień miesiączki, i już jestem taka obolała, ale tak dziwnie bo oprócz bólu brzucha i kręgosłupa to jeszcze mnie bolą nogi aż promieniuje mi ból do kolan do tego głowa, mdłości ogólnie cała rozbita jestem nic mi się nie chce, a tu pora obiadowa ... ehh pogoda się zkićkała może to też daje w kość, właśnie za oknem szaleje pierwsza burza w sezonie

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Miodunka jak tam twoj mlody z jelitowka, lepiej? A ty jak? Bo ja sie przyznam ze jak nigdy nie ruszalo mnie jak corka wymiotowala tak teraz bylo to bardzo trudne.

Dziś już nie wymiotuje, ale pojawiła się biegunka. Za to teraz wymiotuje mąż... Ja na szczęście nie mam żadnych dolegliwości ciążowych, więc ani zapachy, ani widoki mnie nie ruszają. Szkoda tylko takiej ładnej pogody - no ale przynajmniej te sterty prania szybko schną.

w9sdp1.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    U mnie w te cykle kiedy zaszlam to jednego dnia test ewidentnie negatywny- kreska słaba, następny dzień ewidentnie pozytywny- kreska taka jak kontrolna, a już kolejny- absolutny negatyw- kreska już ledwo widoczna. I tak było w te szczęśliwe cykle bo w innych to czasami przez kilka dni wychodziły w miarę ciemne kreski(które można by wziąć za pozytywne), a okazuje się że jednak takie nie były. Przynajmniej w moim przypadku 😉
    To u mnie w tamtym cyklu było podobnie jak u ciebie. Jednego dnia wyrazna kreska ale jednak negatywna (mniej więcej taka jak dziś)
    następnego mocniejsza niż kontrolna a dzień później słabsza niż dzień wcześniej ale taka jak kontrolna więc zakładam że owu byla wtedy jak była taka strasznie mocna. Potem parę dni przed okresem zrobiłam bo słyszałam że czasami pokazuje druga kreskę nawet do miesiączki tzn słaba ale jednak i mnie nie pokazało nawet słabej był ewidentnie ujemny. Chociaż w sumie zawsze popołudniu robię ale dziś mamy komunie w rodzinie

dxomanli5dlutv4a.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miodunka wrote:
    Dziś już nie wymiotuje, ale pojawiła się biegunka. Za to teraz wymiotuje mąż... Ja na szczęście nie mam żadnych dolegliwości ciążowych, więc ani zapachy, ani widoki mnie nie ruszają. Szkoda tylko takiej ładnej pogody - no ale przynajmniej te sterty prania szybko schną.
    My też dzisiaj umieramy - wirus. Dzieci wozilam na zastrzyk przeciwwymiotny, ja co prawda jeszcze nie wymiotowalam, ale tak mnie muli że najmniejsza zmiana pozycji pogarsza sprawę 😰😖

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wspolczuje. Ja mecze sie z bólem gardla i kaszlem i martwie sie czy ten kaszel nie zaszkodzi. Z drugiej strony kobiety wymiotuja i dzidzi nie szkodza wiec taki kaszel pewnie tez nie zaszkodzi.

A u nas to nie jelitowka tylko mocno ruszajacy sie ząb. Corka tak panicznie bala się ze wypadnie i go polknie ze nie chciala nic jesc, jsk jadła obiad tak później nic, wczesnie poszla spać bez kolacji a w nocy z glodu ja zmulilo (niczym u mnie w ciąży). Wczoraj wciskalsm jej jedzenie po okruszku, wode łyżeczką. A ząb wypadł dzisiaj, uderzyla buzia o koldre, ja lezalam a ona sie wyglupiala obok. I nagle krzyk ze ząb wypadl, ja -wrednie paskudna niewspolczujaca matka "hurra, nareszcie" a corka w placz. Cale zycie te zęby męczą czlowieka.

Boje sie ze za wczesnie to napisze ale mi nudnosci zelzaly, nie sa juz tak silne. Tylko po godz. 20 padam.

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Kasia wspolczuje. Ja mecze sie z bólem gardla i kaszlem i martwie sie czy ten kaszel nie zaszkodzi. Z drugiej strony kobiety wymiotuja i dzidzi nie szkodza wiec taki kaszel pewnie tez nie zaszkodzi.

A u nas to nie jelitowka tylko mocno ruszajacy sie ząb. Corka tak panicznie bala się ze wypadnie i go polknie ze nie chciala nic jesc, jsk jadła obiad tak później nic, wczesnie poszla spać bez kolacji a w nocy z glodu ja zmulilo (niczym u mnie w ciąży). Wczoraj wciskalsm jej jedzenie po okruszku, wode łyżeczką. A ząb wypadł dzisiaj, uderzyla buzia o koldre, ja lezalam a ona sie wyglupiala obok. I nagle krzyk ze ząb wypadl, ja -wrednie paskudna niewspolczujaca matka "hurra, nareszcie" a corka w placz. Cale zycie te zęby męczą czlowieka.

Boje sie ze za wczesnie to napisze ale mi nudnosci zelzaly, nie sa juz tak silne. Tylko po godz. 20 padam.
    Iza dobre z tym zębem, aż mi się łzy zakrecily ze śmiechu , ale się uśmiałam 😂
    Zazwyczaj nie choruje na tego typu wirusy, ale teraz masakra i z jednej strony mam nadzieję że to to, a nie objaw ciąży bo jeśli to dłużej potrwa to ja zejde 😖 wiem, miałam nie marudzic, ale we wcześniejszych przypadkach było całkiem dobrze więc teraz to spore zaskoczenie( już wiem jak się czuła moja siostra).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 18:56

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
‹‹ 1427 1428 1429 1430 1431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ