Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Girl25 - owulacja zwykle przychodzi do 2 dni po pokazaniu się najciemniejszej kreski na teście, oczywiście może być też wcześniej za 9 godzin , za jeden dzień ...
NADZIEJA...
Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia... -
nick nieaktualny
-
Dove - tak, mała zaraz rok. Ja nie wiem kiedy to zleciało 🤷♀️. Czas za szybko leci 😔. Przygotowania do roczku powoli ruszyły. Ale nie szaleję. Najbliższa rodzina kawa ciasto i wsio 😁.
W sumie tylko moja rodzina. Rodzina mojego faceta małej w ogóle nie poznała 😐. Także fajnie ... -
Jitka wrote:Girl25 - owulacja zwykle przychodzi do 2 dni po pokazaniu się najciemniejszej kreski na teście, oczywiście może być też wcześniej za 9 godzin , za jeden dzień ...[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Mam dzis prenatalne. Wiem juz ze dziecko jest zdrowe a mimo to bardzo sie denerwuje i spac nie mogłam. Ale ten leb jest glupi.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Mam dopiero na 18 ale musimy wyjechac o 13 bo zabieramy corke w jedno miejsce tak przy okazji, taka zawarlam z corka umowe i musze sie teraz wywiazac skoro ona sie wywiazala.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyGirl25 wrote:Dokładnie, musisz. To ją będzie uczylo tylko dobrego. Skoro ona sie wywiazala to ty też musisz. Skoro jest ok to nie martw się. Wiem że zawsze coś siedzi w naszej głównie i mimo że wiemy że jest ok to i tak się boimy ale postaraj się już dziś o tym nie myśleć.
To moj cel- spelniac to co wczesniej obiecalam. A np.moja tesciowa uwaza ze dziecko jest male i glupie i nie trzeba, mozna oszukac, udac, zapomniec. Tfu z taka postawa. Stad takie kiczowate relacje wnuczka-babcia. -
Girl25 wrote:No tak wiem ale jeśli była w jeden dzień bardzo ciemna a w drugi mniej to nie znaczy że owulacja już była? Mało kto w sumie też chyba dalej robi testy po tej najciemniejszej kresce
Girl25 z tego co wiem, jeżeli jednego dnia była ciemna to znaczy, że owulacja dopiero będzie, bo wyrzut LH jest właśnie przed owulacją tak jak pisałam i wtedy jest ta najciemniejsza krecha, później robi się bledsza, ale to nie znaczy, że już po, tylko przed.
https://28dni.pl/pomoc/owulacja_fakty_i_mity - tu masz co nieco o tym
NADZIEJA...
Iza34 wrote:Mam dzis prenatalne. Wiem juz ze dziecko jest zdrowe a mimo to bardzo sie denerwuje i spac nie mogłam. Ale ten leb jest glupi.
Normalna sprawa My matki tak już mamy ja też się za każdym razem denerwowałam - chyba taka nasza już naturaGirl25 lubi tę wiadomość
NADZIEJA...
Iza - powodzenia 😁. Ja na prenatalnych dowiedziałam się co będzie 😉 (chociaż brałam na to jeszcze poprawkę) . Ale najważniejsze aby zdrowe 😉.
P.s - dzieci rozumieją więcej niż dorosłym się wydaje. Stare pokolenie tak ma że dzieci i ryby głosu nie mają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 11:25
-
Dove - jego siostrę zapraszałam na każde urodziny starszej. Była tylko na roczku. Teraz stwierdziłam, że jej zapraszać nie będę. Już ręki i prosić się nie będę. Było tyle okazji więc jak by chciała to zadbałby o to aby małą zobaczyć.
-
Iza34 wrote:Mam dopiero na 18 ale musimy wyjechac o 13 bo zabieramy corke w jedno miejsce tak przy okazji, taka zawarlam z corka umowe i musze sie teraz wywiazac skoro ona sie wywiazala.
My dzisiaj już lepiej, starszy syn już chyba całkiem zdrowy bo od rana odstawia cyrki świata jak zwykle, młodszy bardziej marudny i głównie śpi, mnie muli nadal, ale już mniej na tyle że mogę się krzatac po kuchni i domu. Za to teść chyba się zarazil 😎 a i umowilam się na wizytę 04.05, 2 dni wcześniej niż zakladalam, ale w sumie to nie ma znaczenia, mam nadzieję tylko że będzie już serduszko 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 13:15
-
nick nieaktualny
-
Ja jak byłam w ciąży o płci dowiedziałam się w 12 tygodniu ciąży i się potwierdziło, ponoć można już określić zanim to wszystko się wykształci, na podstawie budowy jakieś tam kości - sory nie pamiętam , jeśli oczywiście dzidzia pokaże odpowiednie miejsce.
NADZIEJA...
nick nieaktualnyJa juz po usg, i wg tego badania na 80% dzidzia urodzi sie zdrowa, wszystko ma prawidlowe i na miejscu. Plci nie znam. I niestety pani dr nie zgodziła sie na obecność męża i corki na badaniu.
Kasia 1805, DoveLove, pola89, Urszulka89 lubią tę wiadomość