Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Aleksandra83 wrote:A u mnie @ się zaczęła dziś!Jakiś mega krótki ten cykl byl bo 25 dni!W 3dc moja pani doktor bierze mnie na diagnostykę hormonalną do szpitala!Zobaczymy cóż ciekawego wyjdzie
Girl ta z 14 DC jest ciemniejsza od tej z 13 dc
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Tak robi się ciemniejsza czyli pewnie jutro będzie już pozytyw, zważając na to że robisz testy w środku dnia, bo zalecane jest wieczorem. A jeśli masz sporo tych testów to zrób dzisiaj wieczorem ok 20:00 i już wtedy może być pozytywny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 14:58
-
Ostatnio robiłam koło 16 i 15 dc była ciemniejsza niż kontrolna. Także jutro też zrobię po 16 ew koło 17. No tak bo podobno owulacje są głównie wieczorami a nawet w nocy.
A mam jeszcze tylko 2Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 16:59
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Lauren wrote:Witam dziewczynki musze wam coś ważnego napisać. Ostatni okres miałam 20.04 przytulanki z mężem ostatnie 26.04. W niedziele byłam na komunii syna mojej siostry i tak przytłoczyła mnie ilość tych ludzi ze prawie zasłabłam, mama moja stwierdziła ze powinnam zrobić test. Zrobiłam w poniedziałek 2 słaba ale była odrazu wczoraj byłam na becie odebrałam dzis rano wynik i beta = 55. Diagnosta stwierdził ze prawdopodobnie jestem w ciąży i owulacja wystąpiła odrazu po okresie, ale jest tez możliwość ciąży poza macicznej z kwietniowej owulacji. Za tydzień mam wizytę u gina. Szczerze to nie wiem jak mam do tego podejść 😐
Taka normalna zdrowa owulacja może wystąpić już w 9dc a jeśli sex był w 6dc to może te plemniki przetrwały aczkolwiek w długą żywotnośc plemników nie dowierzam natomiast wierzę, że może miałaś owulkę juz w 7dc i sie udalo Mam nadzieję, że to nie żadna ciąża pozamacicznaStarania o drugie dziecko -
Dobra zrobiłam test, jest coś wyraźniejsza ale też to nie jest taki mocny pozytywny. Pewnie jutro będzie taki, zrobię go przed 17 :p.
Andii uwierz mi ze plemniki mogą przetrwać 5 dni moja ciocia jest tego najlepszym przykładem.... Tzn jej ostatnie dziecko. Wszystko zależy od stylu życia i odżywiania.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Girl25 wrote:Dobra zrobiłam test, jest coś wyraźniejsza ale też to nie jest taki mocny pozytywny. Pewnie jutro będzie taki, zrobię go przed 17 :p.
Andii uwierz mi ze plemniki mogą przetrwać 5 dni moja ciocia jest tego najlepszym przykładem.... Tzn jej ostatnie dziecko. Wszystko zależy od stylu życia i odżywiania.
-
Kasia 1805 wrote:Jutro już na bank powinna być bardzo pozytywna. Szkoda że nie masz więcej testów, ja kupuję większy pakiet na allegro i od razu jest kilka ciazowych.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Girl25 wrote:Oo a po ile są i jakie? Jak teraz dostanę okres to może zamówię
-
Ewi28 wrote:Dziewczyny coś zaczyna mnie rozkladac. Gardlo boli itd. Czym moge sie naturalnie leczyć?
Kasia 1805 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyGardlo jak Mothet pisze, mozna tez szalwia, na fiolecie pisza ze mozna tantum verde, teraz stosowalam. Dozwolone wszystko co naturalne, dobrze dziala mleko z miodem i czosnkiem. Na kaszel wczoraj od lekarza dostalam tabletki-sol emska, do tego rutinoscorbin (tylko moja ciaza duzo starsza), no i nie kazal bac sie paracetamolu w ciąży tylko brac jak boli. No i pisza ze lepiej samemu zrobic syrop z cebuli czy to mleko z czosnkiem niz kupowac syrop Prenalen (taki dla kobiet w ciąży) bo on niewiele daje.
Kasia 1805 lubi tę wiadomość
-
Girl25 wrote:Patrzyłam są nawet za 20 zł, 50 testów owu i 5 ciążowych. Ale one faktycznie są dobre?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 08:15
-
Ewi28 wrote:Cudownie że wszytsko ok. Trzymam mocno kciuki za ciebie.
Hugolina co u ciebie? Adele?
U mnie dobrze. Odpuscilam 😎 czekam na papiery z budowy, żeby ruszyć może jeszcze w tym roku albo na wiosnę 😁
Ewi bardzo mocno trzymam kciuki i gratuluję 😁
PS. Jako steryd miałaś i w jakiej dawce?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 08:31
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Kasia 1805 wrote:U mnie zawsze się sprawdzaly, także ja polecam. I też wcześniej kupiłam 50, teraz wzięłam 30 bo stwierdziłam że szybciej się uda no i się nie pomyliłam 😉[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Girl25 wrote:OK to może się skuszę. U mnie jakieś dziwy się dzieja... Temp dziś to 36,57 teoretycznie to znaczy że owu już mogła być wczoraj.... Bo temp w niższych mam do 36,5 a dwa dni temu miałam 36,48 a wczoraj 36,38..... Ciekawe co test pokaże.... Może to tylko zaburzenie bo po 4 byłam się wysikac ale zaś wstałam po 7 więc 3 h były z tym że zasnac przez chwilę nie mogłam. Normalnie mierze o 6;30 ale pomniejszylam temp bo wyszła 36,68 tylko godzinę później niż zwykle