Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy od tego Msc przestajemy się zabezpieczać.
Nie stosuje testów owu - bo przy staraniach o I ciąże nigdy się nie sprawdziły.. 🤔 Spontanicznie. Heh bez spiny na razie.
A jak wśród znajomych pytałam o różnice wieku między maluchami to zdania są podzielone.
Zależy co komu pasuje tak naprawdę.. ☺️ Sielanki na pewno przy żadnym rozwiązaniu nie ma.Miśśka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa na wątku z miesiąca Hani mam dziewczynę która ma 3 cory: 14 lat, 8 lat, 9msc.
I twierdzi że to praktycznie trzy jedynaczki. 🤦🏻♀️
Wiadomo że to się dopasowuje do życia.. Ja choć chciałam małą różnice to pewnie nici z tego przy kp. Okresu nie widać na horyzoncie.
A nie planuje na razie przerwać kp. Bo inaczej mój czort by już chyba nic nie jadł 😲 -
Iza34 wrote:Ja juz na roznice wieku przestalam patrzec. Szwagierce sie zachcialo po 14 latach, na fiolecie tez jest dziewcxyna ktora ma 14-letniego syna i mu o ciazy boi sie mu powiedziec. Wszystko jakos sie ulozy, bedzie dobrze.
-
Evs6 dobrze, że już lepiej😘
Ja chciałam różnicę tak 3-4 lata. A tu dupa blada. Teraz już mi wszystko jedno, bo i tak każdy będzie chodził już swoim ścieżkami, chce po prostu rodzeństwo dla syna. Ja z siostrą mam 9 lat i jak w dzieciństwie się rozmijalysmy z racji wieku, tak teraz naprawdę mamy super relacje. Fajnie mieć kogoś bliskiego na kogo można liczyćevs6 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTeraz to bym chciała zająć w drugą ciążę zanim wrócę do pracy.. Pewnie potem moje plany dostosuja się do życia 😅
Edit. Jeszcze planuje się wybrać do gin. Ale co mąż ma mieć wolne to coś wypada i klops.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 13:59
-
mother84 wrote:Evs6 dobrze, że już lepiej😘
Ja chciałam różnicę tak 3-4 lata. A tu dupa blada. Teraz już mi wszystko jedno, bo i tak każdy będzie chodził już swoim ścieżkami, chce po prostu rodzeństwo dla syna. Ja z siostrą mam 9 lat i jak w dzieciństwie się rozmijalysmy z racji wieku, tak teraz naprawdę mamy super relacje. Fajnie mieć kogoś bliskiego na kogo można liczyć
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
UlaFalka wrote:Przed pierwszą ciążą robiłam badania AMH i wyszło mi 0,57. Lekarz nie dawał szans na naturalną ciążę, a ja w jakiś magiczny sposób zaszłam w pierwszym cyklu po wizycie w klinice leczenia niepłodności. Na wynik AMH ma też wpływ to czy badanie zostanie zrobione od razu, czy z opóźnieniem. Moja ginekolog się ze mnie śmiała i mi powiedziała, że AMH nie powinno być brane jako jednoznaczny wynik. Potrzebujesz tak naprawdę jednej dobrej komórki jajowej, a nie całego mnóstwa, żeby zajść w ciążę.Hiperprolaktynemia czynnościowa
Niedoczynność tarczycy
Wole guzowate -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny mam pytanie do Was bo chyba zaczynam swirowac:(od 1,5 roku staramy się o dzidzie. W poprzednim cyklu miałam robione hsg i jajowody drozne, wyniki nasienia w miarę ok.15 maja miałam owulacjje lekarz stwierdził na usg że jajeczko pęka. Staraliśmy się na kilka dni przed i w dniu owulacji. Dziś mam 17 dzień cyklu i od 3 dni czuje generalnie ból, rozpieranie w jajniku. Nigdy tak nie miałam i zastanawiam się co to może oznaczać?? Dziekuje za pomoc
-
U nas różnica jest 7 lat i jak dla mnie bardzo dużo. Chciałam mieć 3-4 lata, niestety życie pisze inne scenariusze. Dla mnie taki powrót do pieluch i nocnego wstawania oraz mniejszej niezależności był chyba najgorszy. Ale teraz już jest coraz lepiej.
-
jangwa_maua wrote:Je też podziwiam te co mają dużą przerwę (z własnego wyboru oczywiście) . Ja cieszę się , że wyszło u mnie te 2,5 roku.
Co do okresu. Dowiedziałam się ostatnio że koleżanka co urodziła jakoś w styczniu jest w 3 ciąży. Mąż ja bzyknął 3 tyg po porodzie i bach - ciąża. Będę dzieci z tego samego rocznika . Ale chyba nie karmiła piersią. Jednak to jeszcze okres połogu więc raczej okresu nie miała.
My wczoraj świętowaliśmy roczek. Jak ten czas szybko zleciał 😔
Spóźnione 100 lat dla solenizantki :*jangwa_maua lubi tę wiadomość
-
Hejka. U mnie juz od dzis dupek bo jestem po owu i mam dzis 16dc. Za 10dni mam wizyte w klinice nieplodnosci.
Bylam na Jasnej Gorzej pomodlic sie same wiecie o co.. i potem jadąv dalej na Slask do znajomych taka piekna tecza.. normalnie jak by znak dla mnie,ze prosba zostanie wysluchana.. (tak tak-my staraczki we wszystkim znajdziemy wytlumaczenie 😂)evs6, Aleksandra83, Kasia 1805, PLPaulina, jangwa_maua, pola89, Emrica, Emrica, Emrica, mother84 lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
pap86 wrote:Hejka. U mnie juz od dzis dupek bo jestem po owu i mam dzis 16dc. Za 10dni mam wizyte w klinice nieplodnosci.
Bylam na Jasnej Gorzej pomodlic sie same wiecie o co.. i potem jadąv dalej na Slask do znajomych taka piekna tecza.. normalnie jak by znak dla mnie,ze prosba zostanie wysluchana.. (tak tak-my staraczki we wszystkim znajdziemy wytlumaczenie 😂)
-
Hej dziewczyny mam pytanie do Was bo chyba zaczynam swirowac:(od 1,5 roku staramy się o dzidzie. W poprzednim cyklu miałam robione hsg i jajowody drozne, wyniki nasienia w miarę ok.15 maja miałam owulacjje lekarz stwierdził na usg że jajeczko pęka. Staraliśmy się na kilka dni przed i w dniu owulacji. Dziś mam 17 dzień cyklu i od 3 dni czuje generalnie ból, rozpieranie w jajniku. Nigdy tak nie miałam i zastanawiam się co to może oznaczać?? Dziekuje za pomoc.
-
Karolcia34 wrote:Hej dziewczyny mam pytanie do Was bo chyba zaczynam swirowac:(od 1,5 roku staramy się o dzidzie. W poprzednim cyklu miałam robione hsg i jajowody drozne, wyniki nasienia w miarę ok.15 maja miałam owulacjje lekarz stwierdził na usg że jajeczko pęka. Staraliśmy się na kilka dni przed i w dniu owulacji. Dziś mam 17 dzień cyklu i od 3 dni czuje generalnie ból, rozpieranie w jajniku. Nigdy tak nie miałam i zastanawiam się co to może oznaczać?? Dziekuje za pomoc.