Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa już po raz kolejny nie chcę fiksowac na punkcie obserwacji objawów..
Przy staraniach o pierwszą ciążę... Ech.. Każdy cykl był inny i w każdym miałam milion objawów ciążowych.. 😑
A w tym szczęśliwym? Tak naprawdę żadnych. Cykl uznałam za stracony.. Więc najlepiej wrzucić na luz.Iza34 lubi tę wiadomość
-
U nas, tak jak u Urszulki, duża różnica-7 lat, ale ja widzę same plusy 😋 Miki jest na tyle duży, że umie się zająć sam sobą a ja w tym czasie mogę ogarnąć Młodą. Poza tym jest bardzo opiekuńczy, zabawi ją gdy jest potrzeba, rzuci okiem żebym mogła wyjść np. do łazienki.
Sama też dobrze znoszę urlop macierzyński, Młody jest dopilnowany w pierwszym roku szkoły, zdążyłam nabrać dystansu do pracy. No same korzyści 🤣
Jangwa, sto lat dla Niuni ❤️Emrica, Hugo87, jangwa_maua lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDoveLove wrote:U nas, tak jak u Urszulki, duża różnica-7 lat, ale ja widzę same plusy 😋 Miki jest na tyle duży, że umie się zająć sam sobą a ja w tym czasie mogę ogarnąć Młodą. Poza tym jest bardzo opiekuńczy, zabawi ją gdy jest potrzeba, rzuci okiem żebym mogła wyjść np. do łazienki.
Sama też dobrze znoszę urlop macierzyński, Młody jest dopilnowany w pierwszym roku szkoły, zdążyłam nabrać dystansu do pracy. No same korzyści 🤣
Jangwa, sto lat dla Niuni ❤️
Znam też przypadki zazdrości. Więc wszystko ma swoje plusy i minusy..
Mamą około 40 też być nie latwo potemWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 21:48
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:U mnie dylematów nie ma kto : macierzyński, l4, do lekarza.. Zawsze odpowiedź ja, ja i jeszcze raz ja😅😅😅
Choć i tak lada moment bezpłatny wychowawczy mnie czeka. 😑
Ale Ty jesteś na macierzyńskim, co innego jak oboje rodzice pracują normalnie na pełny etat.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyPaula_071 wrote:Ale Ty jesteś na macierzyńskim, co innego jak oboje rodzice pracują normalnie na pełny etat.
I ogólnie mówię, że nie ma / i nie będzie u mnie takich dylematów.. Zawsze to ja będę musiała..
Dlatego szkoda że ciaza to nie taka prosta sprawa.. Że chcę i oooo jest. ☺️ Bo mógłby człowiek sobie bardziej wszystko zaplanować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 05:15
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUlaFalka wrote:A dlaczego zdecydowałaś się na wychowawczy? Czy to życie za ciebie zdecydowało?
Złobki są od 18msc. Więc przez 6msc nie mam co zrobić z dzieckiem.
+ nawet jakby Złobki były od 12msc to nie wyobrażam sobie takie maleństwo oddać na 10h😑
A jak zmniejsze etat to finansowo się to nie kalkuluje.
Żłobek 1500zl + wyżywienie.. A ja niestety milionów nie zarabiam 😥Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 10:20
-
O matko z gdzie takie drogie zlobki? U mnie państwowy kosztuje ok. 500 z wyzywieniem a prywatny 700. I jest od 12 mcy. Z tym, że mi tez ciezko byloby oddac takiego malucha do żłobka. Ale z drugim raczej nie będę miala wyjścia, bo pol pensji męża zjadłyby kredyty plus czynsz, połowę z tego co by zostało koszt dojazdu a my chyba zęby w tynk. Choć zobaczmy jak to będzie, za 2 lata najwcześniej bede musiala o tym myslec a zmienić może sie dużoStarania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
nick nieaktualny
-
U nas żłobek prywatny 500 zł z jedzeniem itp. mały szedł jak miał 12 miesięcy i naprawdę byłam bardzo zadowolona, teraz chodzi do przedszkola w tym samym budynku. PlPaulina u Was ceny masakryczne.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyJa wśród znajomych zrobiłam rozeznanie i większość nie zbyt zadowolona z oddania 12msc dziecka. 🤔
Ponoć przy drugim jest więcej luzu.
Roczne dziecko nie potrzebuje kontaktów z rówieśnikami. I też czasami łatwo przeoczyć sygnały że coś jest nie tak.. 🤔
Ale ja dylematu nie mam... Złobki od 18msc więc jakoś nie zaglebialam się w temat☺️☺️
Dlatego też zależało by mi na ciąży w tym okresie.. Bo tak średnio za 3 lata znowu wypaść z obiegu zawodowego😑Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 12:13
-
nick nieaktualny
-
PL Paulina ja też że Szczecina 😉 a żłobki też nie slyszlama żeby byly od 18 M. Ż.
Od 6 miesiąca są nawet także dziwne że 1,5 roku musi mieć dziecko. Co to za gmina, w którą strone bo aż dziwnie 🙈Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
nick nieaktualnyW stronę Niemiec. Na pieszo dojdę. ☺️
Publicznego nie mamy. Same prywatne. W wielu gminach są od 18msc.
Z wątku Hani dużo osób ma właśnie żłobki od 18msc.
Niedaleko mnie gmina kolbaskowo ma nawet od 12msc publiczny.
Duze miasta to i z chęcią noworodki przyjmą. ☺️☺️
Taa w Szczecinie to widziałam. Ale dla mnie za daleko niestety.. Wtedy zamiast 10h by musiała być chyba z 12h.😅😅😅
I w Szczecinie jest to dofinansowanie do opieki? 500 zł.. Ale te limity dochodów.. W powiecie polickim też to chyba mamWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 14:31
-
nick nieaktualny
-
Moj syn w tamtym roku caly rok chodzil do prywatnego zlobka-1100zl.. wtedy polowa mojej pensji.. teraz chodzi do przedszkola panstwowego to placimy tylko ok.280zl. Szkoda tylko,ze jakos kasy wiecej w portfelu ni ma 😂😂😂
Hugo87 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt