X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Andii Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana leje się ze mnie jak z kranu ale teraz zrobiło się jakby trochę bardziej sucho a za to od godziny jajnik napieprza i to tak dośc konkretnie. Ja już nie wiem czy ten ból jajnika to juz po owulce czy w trakcie czy przed ale mam trochę bardziej sucho więc pewnie już po a przytulaski dopiero za kilka godzin :( Nie zdążyłam pewnie

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Z pierwszą ciążą nie było lekko..
    Mam IO, niedoczynność tarczycy..

Udało się dopiero przy metformaxie, i progesteron od owulacji.

Ile czasu się starałaś?
    Podobno do pół roku od porodu łatwiej zajść w ciąże o ile owulacja wystepuje bo działają jeszcze hormony ciążowe :) Ty jesteś 9miesięcy więc może jeszcze coś tam z hormonów pozostało :)

Starania o drugie dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6msc z leczeniem. Wcześniej około roku bez spiny. ☺️

• Aleksandra83 Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz na oddziale!Dzis rano krew na wszystkie tarczycowe,lh,amh idt
    Jutro prolaktyna z obciazeniem,pojutrze glukoza i usg tarczycy badanie ginekologiczne,kortyzol,a we wtorek nie wiem jaki plan jutro moze ktos mnie oświeci

Hiperprolaktynemia czynnościowa
    Niedoczynność tarczycy
    Wole guzowate
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jakieś plamienie.... staram się nie panikować, ale jeśli się powtórzy to chyba pojade na IP ☹️

a5e703bbfa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra powodzenia. Z jednej strony zycze ci zeby cos znalezli bo moze to przyczyna niepowodzen a z drugiej zebys byla calkowicie zdrowa.

• Ignissa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    6msc z leczeniem. Wcześniej około roku bez spiny. ☺️
    A karmisz jeszcze piersią? To też moze trochę utrudniać w niektórych przypadkach

Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jesteśmy na cycusiu.. I przede wszystkim w sumie.. Ciężko idą nam stałe posiłki. 🤦🏻‍♀️

• Aleksandra83 Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Aleksandra powodzenia. Z jednej strony zycze ci zeby cos znalezli bo moze to przyczyna niepowodzen a z drugiej zebys byla calkowicie zdrowa.
    Iza najbardziej boje sie wyniku AMH

Niedoczynność tarczycy
    Wole guzowate
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs6 wrote:
    A u mnie jakieś plamienie.... staram się nie panikować, ale jeśli się powtórzy to chyba pojade na IP ☹️
    Jak tam sytuacja? Może to jakiś krwiaczek, albo nadżerka?

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Tak jesteśmy na cycusiu.. I przede wszystkim w sumie.. Ciężko idą nam stałe posiłki. 🤦🏻‍♀️
    Okres po porodzie to raczej sprawa indywidualna. Ja dostałam 3 miesiące po porodzie karmiąc tylko piersią. Moja szwagierka jeszcze wcześniej i też była tylko pierś (a karmienia u niej były baaardzo często). Czasem dziewczyny nie dostają okresu przez cały okres karmienia. Znam dziewczynę, którą karmiąc ponad półtora roku dostała okres miesiąc po skończeniu karmienia.

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra to trzymam kciuki za badania
    Evs6 mam nadzieję, że to nic poważnego, jak sytuacja na się teraz?

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdaję sobie sprawę że @ po porodzie to indywidualna sprawa..
    Ale... Jednak miałam plany na szybką drugą ciąże.. 😑 I nie będzie to proste

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to was kobietki podziwiam ze tak szybko chcecie drugie badz kolejne bobo. Ja dojrzalam do decyzji jak moja corka skonczyla 2 lata ale jeszcze troszke poczekalismy az remont skonczymy. Wczesniej nie bylam "dojrzala emocjonalnie" na drugie dziecko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra83 wrote:
    Iza najbardziej boje sie wyniku AMH

Ciekawe czy wynik AMH bedziesz miala od razu czy po jakims czasie. Bedzie dobrze. Ja tez sie obawialam bo moja mama przed 40-stka weszla w menopauze i zebym ja tego nie powtorzyla.

• Aleksandra83 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ciekawe czy wynik AMH bedziesz miala od razu czy po jakims czasie. Bedzie dobrze. Ja tez sie obawialam bo moja mama przed 40-stka weszla w menopauze i zebym ja tego nie powtorzyla.
    Podobno okolo dwóch tygodni czeka sie na ten wynik,a reszte poznam juz we wtorek!

Niedoczynność tarczycy
    Wole guzowate
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ja to was kobietki podziwiam ze tak szybko chcecie drugie badz kolejne bobo. Ja dojrzalam do decyzji jak moja corka skonczyla 2 lata ale jeszcze troszke poczekalismy az remont skonczymy. Wczesniej nie bylam "dojrzala emocjonalnie" na drugie dziecko.
    A ja za to podziwiam kobiety, które mają dzieci powyżej 5 lat i chcą się znowu pakować w pieluchy. Stagnacje zawodową .

• evs6 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Aleksandra to trzymam kciuki za badania
    Evs6 mam nadzieję, że to nic poważnego, jak sytuacja na się teraz?
    Dzięki dziewczyny, byłam na IP bo mi się nasiliło, miałam usg dzidzia jest i serduszko bije ❤️

Kasia 1805, Aleksandra83, jangwa_maua, pola89, PLPaulina, pap86, Iza34, mother84, Emrica, aLunia lubią tę wiadomość

a5e703bbfa.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Je też podziwiam te co mają dużą przerwę (z własnego wyboru oczywiście) . Ja cieszę się , że wyszło u mnie te 2,5 roku.

Co do okresu. Dowiedziałam się ostatnio że koleżanka co urodziła jakoś w styczniu jest w 3 ciąży. Mąż ja bzyknął 3 tyg po porodzie i bach - ciąża. Będę dzieci z tego samego rocznika . Ale chyba nie karmiła piersią. Jednak to jeszcze okres połogu więc raczej okresu nie miała.

My wczoraj świętowaliśmy roczek. Jak ten czas szybko zleciał 😔

aLunia lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Miśśka Debiutantka

Wysłany: 19 maja 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs6 wrote:
    Dzięki dziewczyny, byłam na IP bo mi się nasiliło, miałam usg dzidzia jest i serduszko bije ❤️
    Super wieści. Co do dużej różnicy wieku nie wyobrażam sobie cofnąć się do pieluch. Teraz szwagierka urodziła po 6 latach drugie dla mnie to przepaść. Ale wiadomo każda sytuacja ma swoje plusy i minusy. Ja mam synka. Młody ma 1.5 roku gdy miał 10 ms wpadliśmy ale niestety ciąża biochemiczna. Od tego czasu się staramy i walczymy co z tego wyjdzie? Nie wiem. Wczoraj test owu pozytywny niby rano się "przytulalismy" i dzis ale czy zaskoczy dowiem się najwcześniej 1. 06 ehh

‹‹ 1436 1437 1438 1439 1440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ