Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Od rana leje się ze mnie jak z kranu ale teraz zrobiło się jakby trochę bardziej sucho a za to od godziny jajnik napieprza i to tak dośc konkretnie. Ja już nie wiem czy ten ból jajnika to juz po owulce czy w trakcie czy przed ale mam trochę bardziej sucho więc pewnie już po a przytulaski dopiero za kilka godzin Nie zdążyłam pewnieStarania o drugie dziecko
-
PLPaulina wrote:Z pierwszą ciążą nie było lekko..
Mam IO, niedoczynność tarczycy..
Udało się dopiero przy metformaxie, i progesteron od owulacji.
Ile czasu się starałaś?
Podobno do pół roku od porodu łatwiej zajść w ciąże o ile owulacja wystepuje bo działają jeszcze hormony ciążowe Ty jesteś 9miesięcy więc może jeszcze coś tam z hormonów pozostałoStarania o drugie dziecko -
nick nieaktualny
-
A ja juz na oddziale!Dzis rano krew na wszystkie tarczycowe,lh,amh idt
Jutro prolaktyna z obciazeniem,pojutrze glukoza i usg tarczycy badanie ginekologiczne,kortyzol,a we wtorek nie wiem jaki plan jutro moze ktos mnie oświeciHiperprolaktynemia czynnościowa
Niedoczynność tarczycy
Wole guzowate -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Aleksandra powodzenia. Z jednej strony zycze ci zeby cos znalezli bo moze to przyczyna niepowodzen a z drugiej zebys byla calkowicie zdrowa.Hiperprolaktynemia czynnościowa
Niedoczynność tarczycy
Wole guzowate -
evs6 wrote:A u mnie jakieś plamienie.... staram się nie panikować, ale jeśli się powtórzy to chyba pojade na IP ☹️Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
PLPaulina wrote:Tak jesteśmy na cycusiu.. I przede wszystkim w sumie.. Ciężko idą nam stałe posiłki. 🤦🏻♀️Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Aleksandra to trzymam kciuki za badania
Evs6 mam nadzieję, że to nic poważnego, jak sytuacja na się teraz?
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa to was kobietki podziwiam ze tak szybko chcecie drugie badz kolejne bobo. Ja dojrzalam do decyzji jak moja corka skonczyla 2 lata ale jeszcze troszke poczekalismy az remont skonczymy. Wczesniej nie bylam "dojrzala emocjonalnie" na drugie dziecko.
-
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Ciekawe czy wynik AMH bedziesz miala od razu czy po jakims czasie. Bedzie dobrze. Ja tez sie obawialam bo moja mama przed 40-stka weszla w menopauze i zebym ja tego nie powtorzyla.Hiperprolaktynemia czynnościowa
Niedoczynność tarczycy
Wole guzowate -
nick nieaktualnyIza34 wrote:Ja to was kobietki podziwiam ze tak szybko chcecie drugie badz kolejne bobo. Ja dojrzalam do decyzji jak moja corka skonczyla 2 lata ale jeszcze troszke poczekalismy az remont skonczymy. Wczesniej nie bylam "dojrzala emocjonalnie" na drugie dziecko.
-
mother84 wrote:Aleksandra to trzymam kciuki za badania
Evs6 mam nadzieję, że to nic poważnego, jak sytuacja na się teraz?Kasia 1805, Aleksandra83, jangwa_maua, pola89, PLPaulina, pap86, Iza34, mother84, Emrica, aLunia lubią tę wiadomość
-
Je też podziwiam te co mają dużą przerwę (z własnego wyboru oczywiście) . Ja cieszę się , że wyszło u mnie te 2,5 roku.
Co do okresu. Dowiedziałam się ostatnio że koleżanka co urodziła jakoś w styczniu jest w 3 ciąży. Mąż ja bzyknął 3 tyg po porodzie i bach - ciąża. Będę dzieci z tego samego rocznika . Ale chyba nie karmiła piersią. Jednak to jeszcze okres połogu więc raczej okresu nie miała.
My wczoraj świętowaliśmy roczek. Jak ten czas szybko zleciał 😔aLunia lubi tę wiadomość
-
evs6 wrote:Dzięki dziewczyny, byłam na IP bo mi się nasiliło, miałam usg dzidzia jest i serduszko bije ❤️