Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
candela wrote:majamia, no ja mam ostatni dzwonek na wyrobienie się z dwójką do 30tki
Ja stwierdzilam, ze jak po 30 wiecej corek się rodzi, ze jak teraz nie zajde, znaczy, ze po 30 mam probowac core zrobisyn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Adele27 wrote:magdis
Ja żałuje, że nie jest jak przy pierwszej ciąży. Luzzz bluss bez ciśnienia tak o wyszło. A teraz...co miesiąc załamka, że @ przylazła i wyszukiwanie objawów
Jak u reszty dziewczyn ? Któraś w ogóle ma na dniach termin @ ??[/QUOTE
]
Ja mam 8dpo. Czasami zgage mam10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
dziewczyny, faza lutealna 10 dni to zdecydowanie za mało, konsultowałyście to z gin? po mojemu to powinnyście brać duphaston czy coś w tym stylu bo fasolka może nie mieć jak się zagnieździć nawet gdyby doszło do zapłodnienia.
Existenz, widzę że też Ci się cykl wydłużył jak i mnie, ja teraz miałam owu w 28dc..
Ja jestem 9 dpo i byłam dziś zbadać progesteron bo jeszcze nigdy go sobie nie sprawdzałam,no i standardowo tsh, ft3, ft4 ale to ze względu na moje problemy z tarczycą badam co 2-3 miesiące.
Kto najszybciej testuje?
-
Adele27 wrote:wredotka
lutealna 10 dni to bardzo krótko
Wcześniej takich nie miałam, po karmieniu piersią mi się skróciła. Mam 10-11, to w sumie jeszcze w normie. Biorę magnez i B6, na razie spróbuję tak wydłużyć. A jak się nie uda zajść w najbliższych miesiącach to do gina. Byłam na kontroli w listopadzie, akurat po owu więc tu wszystko ok. Tylko widzę, że dziewczyny z krótką lutealną często mają długie cykle i opóźnione owulacje, a u mnie normalnie więc na razie czekam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 15:34
-
jangwa_maua wrote:Zobaczymy jak u mnie w tym cyklu będzie.. nie wiem czy kp może mieć wpływ na fazę lutealna? Może faktycznie to za krótko
. 10-11 dni mniej więcej u mnie trwa..
Kp wpływa, może skrócić fazę lutealną. Dlatego ja jeszcze czekam, bo w sumie niedawno przestałam karmić. Wg mnie nie ma co się stresować, poniżej 10 to krótkie fazy. Tym bardziej, że cały czas karmisz. Ile się staracie jangwa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 16:36
-
Teraz będzie może 3 cykl z nadziejami,że coś może być ( o ile owulacja dopiero przede mna). Wcześniej jakoś nie specjalnie mierzylam temperaturę. Ciężko trochę,bo mój pracuje za granicą i nie zawsze jest gdy mam płodne...
-
jangwa_maua wrote:Teraz będzie może 3 cykl z nadziejami,że coś może być ( o ile owulacja dopiero przede mna). Wcześniej jakoś nie specjalnie mierzylam temperaturę. Ciężko trochę,bo mój pracuje za granicą i nie zawsze jest gdy mam płodne...
U nas też 3 cykl, pierwszy z pomiarem temperatury. Mój też często wyjeżdża i najczęściej wtedy, kiedy mam owu. Trzymam kciuki, uda się
-
W sumie nie mam co sie wypowiadac, bo przy pierwszym karmiac zaszlam w ciaze. I idealnie 14dni faza lutealna trwala w nieudanych cyklach.
Teraz pierwszy cykl, wiec ciezko mi stwierdzic.syn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
ja też mam fl około 10 11 dni.. myślałam, że to norma jeszcze. wiem, że dolna granica, ale jednak norma. W poniedziałek idę do ginki to podpytam. Ale badałam hormony i wsio było ok. Z drugiej strony, ja też jestem po kp jakies 3 miesiące, więc może jeszcze wszystko wróci na właściwe tory..
-
Bo to jest jest norma, 10-16 dni fazy lutealnej uważa się za normę. Też jestem 3 miesiące po kp i wg mnie ma to związek. Bez stresu dziewczyny, pytałam swojej ginekolog to kazała monitorować i czekać, bo organizm musi wrócić do siebie po kp
Krótka faza to poniżej 10 dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 17:30
-
Aaaa. To spoko
Dla mnie duzy plus, to okres podczas karmienia. Bo już bardziej jestem w stanie pobserwowac cykl, niz niekonczacy sie cykl od porodu.
Zobaczymy kiey ten sie cykl skonczy...syn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
Witajcie kochane systematycznie zagladam do was i podczytuje
Trzymam za Was kciuki kochane aby i u Was pojawiły się fasoleczki
Wredotka lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe