Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
wszystko ma swoje plusy i minusy, zarówno mała jak i duża różnica wieku. ja gdybym teraz zaszła w ciążę to byłoby 4,5 roku różnicy. Widzę że większość na córeczki teraz celuje gdzieś jeszcze czytałam że na dziewczynkę poz. misjonarska, a na chłopca na pieska (chodziło niby o to że im dłuższą i trudniejszą drogę mają do przebycia plemniory tym większa szansa na córcię). Ja zbytnio nie celuję ani na płeć ani na miesiąc narodzin bo moja owu tak mnie robi w konia że po prostu chcę "tylko" zajść w ciążę. u mnie dziś temp odbiła więc zaczynam się nakręcać że to może był spadek związany z zagnieżdżeniem a pewnie znów będzie klops i wielkie rozczarowanie
-
nick nieaktualnyhej, ale mam w pracy zapiernicz !
no wszystko ma swoje plusy i minusy,
candela
z jednej strony fajnie jedno po drugim, ale z drugiej iść do pracy mając dwójkę małych dzieci to też nie jest prosta sprawa, zwłaszcza jak sie nie ma jakiejś babci, która się dziećmi zajmie,
ja gdybym miała jedno po drugim to na bank siedziałabym do teraz w domu bez pracy i leczyła się na głowę
mamy jedno dziecko, a wszyscy pracują i jest problem jak się rozchoruje, a nie mogę akurat wziąc wolnego, nie wspominając o feriach/wakacjach, ile my się musimy nakombinować żeby zapewnić młodej opiekę, głowa mała
a do pracy przecież chodzić trzeba, bo z czego później jakas renta/emerytura, cokolwiek. jak się nie pracuje to się nie ma nic, głupiego L4
Adele
no u mnie w 10 dc śluz płodny sie pojawił, obstawiam owulkę 14/15 dc, bede mieć w tym cyklu podgląd u gina to się okaze -
magdis
Ja tez chcepo prostu zajsc...nie celuje kiedy maja byc przytulania. Co do temp wlasnie dlatego nie mierzylam w poprzednim cyklu bo tez kazdy skok itp mnie nakrecal -
nick nieaktualny
-
Hello
My tez chcemy trójkę ale jak z drugim mamy taki problem to nie wiem czy na trzecie nam czasu starczy hehe
Ale o trzecie zaczniemy starać jak drugie bedzie miec ok 6 mcy.
Co do płci to mi w sumie wszystko jedno... druga moze byc dziewczynka a trzeci chłopiec jeśli mogę sobie tak wykrakacTP 21.07.18
-
Między mną a moją siostrą jest różnica 10 lat i to jest istna przepaść. Zawsze chciałam różnice około 2 lat między dziećmi i jak by teraz się udało to tak mniej więcej by było. Co do gdybania płci to jak bym miała wybór to też dziewczynkę,ale jak mówiłam najważniejsze aby zdrowe
-
Ja zawsze o corci marzylam. Mam dwoch wspanialych chlopakow, ale wciaz niedosyt...
Ja sie boje, ze ciaza mnoga trzecia moze byc... tyle szczesvia na raz mogloby moje sily przekroczyc.syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Luccecita wrote:dziewczynki są boskie sukieneczki, spineczki, tuniczki
moja to już taka pomocnica, pierogi ze mną robi, kurze wyciera, rybki, kota karmi hehe
teraz by nam się przydał syn!
Moj Strszy syn, tez pomocnik. Miksowac, robic babeczki, ziemniaki mi pomaga obierac... zamiata, kurze wyciera
Jak sie to mowi: zeby miec idealnego faceta, to trzeba sobie go urodzicsyn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
magdis wrote:majamia, dlaczego boisz się że trzecia ciąża może być mnoga? bliźnięta ponoć zdarzają sie raz na 80 ciąż, więc generalnie szanse nie są wielkie. Rosną wraz z wiekiem matki i w przypadku leczenia się na niepłodność, np. stymulowania owulacji.
Ogolnie ileby ich nie bylo - corka jedna i bede szczesliwasyn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jeżeli u mnie się uda w tym roku, różnica wieku będzie 12 lat.
Wszystko ma swoje plusy i minusy
Bardzo liczę na ten cykl i od początku naszych starań (od sierpnia) po cichu marzyłam by to w lutym zaciążyć... Mój pierworodny został poczęty właśnie w tym miesiącu i chwalę sobie ten czas na ciążę