Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Adele ja w obu ciążach miałam nospę i magnez. Nospę można brać jeśli są to takie bóle już większe, uporczywe. Aczkolwiek to też normalny objaw ten ból właśnie w okolicy @. Adele ale super! Ty i Iza tyle czasu starań, to dowód na to, żeby się nie poddawać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 14:24
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyAdele27 wrote:Dziewczyny a braliście może no spe na te bóle ? Ciagnie mnie też brzuch co chwilę i mam czarne myśli odrazu
Ja pamiętam,że w ciąży jeszcze spory czas po pozytywnym teście czułam się tak jakby @ miał zaraz przyjść i ten brzuch właśnie też tak bolał,więc myśl pozytywnie,skoro po takim czasie się udało to już teraz musi być tylko dobrze!Tego Ci życzę z całego serca
-
nick nieaktualnyMnie bardzo dlugo bolal brzuch jak na @. Przeciez z tym trafilam do szpitala w 10/11tc a tam pakowali we mnie nospe, magnez i luteine ktora tez ma dzialac rozkurczowo. No niby pisza ze nospa moze wplynac na napiecie miesniowe u dziecka ale to bylo dla mnie wybawienie i nadal jest bo jeszcze teraz czuje czasami takie bole skurczowe. Wtedy nospa, magnez i leze. Oj lezenie duzo daje.
Dentystka mi ostatnio powiedziala- nie myslec o zlych rzeczach, nie wywolywac wilka z lasu i bedzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 15:25
-
Adele27 wrote:Dzięki dziewczyny 😘 zakupie w takim razie magnez
-
A ja wydelegowałam synka do dziadków do niedzieli i zaraz idę z mężem na randkę ✌️ może zrodzi się z tego dziecię 😂😂😂 okolica owulacji jest cały czas więc kto wie 😂
evs6, April_27, Iza34, Adele27, pola89, PLPaulina, Emrica, AdelaX lubią tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
mother84 wrote:A ja wydelegowałam synka do dziadków do niedzieli i zaraz idę z mężem na randkę ✌️ może zrodzi się z tego dziecię 😂😂😂 okolica owulacji jest cały czas więc kto wie 😂
mother84 lubi tę wiadomość
-
Adele.. jak TY TO ZROBILAS! gratulacje!!!
i to bez dzialan lekarzy, tylko na lamettcie.. wypoczywaj i rosnijcie zdrowo!!!
Ja mam juz brąz na gaciach, okres niemyslenia i odpuszczenia nic u mnie nie dal
W poniedzialek ide do swojego gina na wizyte ostatniej szansy.. ide go blagac o histeroskopie.. to jeszcse nie bylo u mnie badane.. szukam tylko odpowiednich argumentow. Jak o tym wspominalam to on mowil,ze nie ma podstaw bo by na usg i sonohsg widzial jakies polipy itd a z forum wiele wpisow dziewczyn mowi,ze wcale tak nie jest i ze czesto na usg nic nie widac a potem na hosteroskopii polip lub zrost. Bede go ze lzami w oczach prosic o skiero na histero-to taki przedostatni krok do diagnozy przyczyny nieplodnosci i chce go wykonac. Jak potem nic sie nie uda choc myslimy o inseminacji to koniec moich staran ale musze jezcze ta histeroskopie wykonac...Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
pap86 wrote:Adele.. jak TY TO ZROBILAS! gratulacje!!!
i to bez dzialan lekarzy, tylko na lamettcie.. wypoczywaj i rosnijcie zdrowo!!!
PAP nie mam pojęcia jak to zrobiłam !! 😛 Widocznie inny lek n stymulacje może pomógł. Wczesniej przecież byłam na aromku i clo i nic..
Albo to chorwackie morze hehe
Właśnie wracamy z nowym członkiem rodziny do domu - maleńkim koteczkiem Brytyjczykiem 😍😍😍😍😍 nawet nie wiecie jak się wczoraj śmiałam,że wyszly mi dwie kreski i jeszcze po kociaka malego jadę .. ost dwa tyg po owu minęły mi właśnie na kupowaniu wszystkiego dla kotka jak jakaś wariatka się zachowywałam 😛 chyba chciałam zaspokoić swój instynkt hehe
A na wakacjach też myslalam czy uda się zajsc owszem nie całymi dniami bo byłam zajęta pływaniem i opalaniem się 😛 ale podczas ♥️ jak zwykle były te myśli -
Pap nie poddawajcie się!!!! zobacz po ilu latach łaskom się udało - Iza 4 lata, Adele prawie 3,5
Musisz być dobrej myśli
my mamy postanowione że jak do listopada się nie uda to wtedy klinika i pewno insemka bo zegar mi tyka, a i z plemnikami to już lepiej nie będzie pewno tylko coraz gorzej...
A głowę to nie tak łatwo wyłączyć. Łatwo się mówi, gorzej z wykonaniemchociaż ja zaszłam ostatnio jak już za chwilę mieliśmy iść do kliniki, to był cykl ostatniej szansy haha.
Adele a te rasy kotów są przepiękne 😍😍😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 20:46
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyA u nas zostało 7cykli starań.
Jak się nie uda to Hania będzie jedynaczką.😊
My teraz się urlopujemy ☀️ teraz polskie morze - pogoda niczym śródziemnomorska 😊 potem jeszcze tydzień nad jeziorko ☺️
U mnie dni płodne za kilka dni, owu gdzieś w przyszłym tygodniuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 20:54
-
PlPaulina a czemu tylko 7 cykli?
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnymother84 wrote:PlPaulina a czemu tylko 7 cykli?
I zanim dostanę umowę na stałe to trochę minie, pewnie tak samo jak w tej firmie 3 lata..
I jest kilka powodów że potem już nie da rady:
°z mężem sobie powiedzieliśmy że u nas różnica max 3 lata..
° chcemy się budować i już finansowo ciężko będzie sobie pozwolić na macierzyński, potem wychowawczy..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 23:23
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:A u nas zostało 7cykli starań.
Jak się nie uda to Hania będzie jedynaczką.😊
No ja tez powiedzialam ze do 35 urodzin i koniec czyli do kwietnia 2019. No i faktycznie skonczylismy starania bo ciąża 😁
Jeju, mala w brzuchu, starsza w domu i obowiazki domowe tak wysysaja ze mnie teraz energie ze wieczorami padam a teraz rano nie mam sily wstać, do tego ciagle glodna jestem a jeszcze lekarz mowi ze za duzo przybralam. No nic, trzeba jakos bo jak sie urodzi to lzej nie bedzie (no poza moim brzuchem). Odgracam pokoj, wywalam zbedne rzeczy i szykuje miejsce dla malej 😊.
Milej soboty 😉 -
Adele aaaa mam ciarki i aż się wzruszyłam! Ogromneee gratulacje
jak ja się cieszę.
Jak brzuch boli to dużo trzeba leżeć, mnie też tak bardzo bolał i brałam nospe i magnez. Jak reakcja męża?
Iza tak czułam, że córunia będzieIza34 lubi tę wiadomość