Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Pola30 wrote:A w którym dniu cyklu zrobić progesteron? 21 czy 23? Z tego co wyczytałam to taki stosunek jest jak nie domaga ciałko żółte i jest mały progesteron i właśnie dlatego chcę go zrobić 🙂
Najlepiej zrobić tak 7dpo -
Adele27 wrote:Najlepiej zrobić tak 7dpo
Progesteron jest wydzielany pulsacyjnie więc ciężko też po 1 wyniku stwierdzić czy jest ok ale zobaczysz przynajmniej czy jest mega niski czy jednak w normie. Możesz sobie też zbadać estriadol przed owulacja
"Najczęściej badanie E2 wykonuje się razem z FSH między 3 a 5 dniem cyklu. Z kolei przed owulacją sprawdza się poziom estradiolu dla oceny dojrzewania pęcherzyków jajnikowych. Wówczas wynik powyżej 200 pg/ml oznacza, że pęcherzyk jest dojrzały."Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 09:00
-
Pola30 wrote:Mother a Ty jak robiłaś w tej klinice badania LH i FSH to miałaś ten stosunek w okolicy 1?
Twój wynik jest ok 0,5 to z tego co czytam wskazuje na niewydolność przysadki -
Pola jak robiłam badania do kliniki to nie pamiętam już co mi tam wyszło. Spojrzę dziś. Ale miałam chyba wszystko ok, zbytnio się nie zagłębiałem wtedy bo zaszłam w ciążę i do kliniki nie zdążyliśmy pojechać🤭
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mother jak zaszłas to napewno wszystko było ok 🙂 no nic zrobię ten progesteron i zobaczę. Owulacje mam bo ostatnio robiłam monitoring. A spotkalyscie e się z czymś takim:okres dostałam w pt wieczorem, w sb i Nd okres normalny, w pon prawie zero krwi a we wtorek krew wróciła. Co o tym myślicie?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mamaxa wrote:Witajcie, moge dolaczyc? Tez staramy sie z mezem o drugie dziecko.
Adele, widze ze w 2016 roku zakladalas watek a teraz jestes w ciazy. Gratuluje bardzo. Wspolczuje plamien i stresu ale gratuluje ciazy
Witamy 🙂 tak dawno temu zakładałam wątek.. i sporo musiałam się naczekac na ten cud 😉 zaczynacie dopiero starania ?Mamaxa lubi tę wiadomość
-
Pola30 wrote:Adele a bierzesz luteine czy duphaston?
Tak biorę dupka w dość dużych ilościach bo 6 dziennie ale plamienia mi nie przejdą przez niego bo progesteron mam spory. Nie wiem po co go dają tak o chyba po prostu -
Po luteinie chłopak może mieć spodziectwo. Ja brałam w ciąży i mój syn akurat miał ale czy na prawdę od tego to nie wiem.. zaczynam od 6 dziennie i po 3 dniach mam zejść na 4 a pozniej doraźnie 2
-
nick nieaktualnyAdele27 wrote:Witamy 🙂 tak dawno temu zakładałam wątek.. i sporo musiałam się naczekac na ten cud 😉 zaczynacie dopiero starania ?
W przyszlym tygodniu powinnam miec owulke ale zobaczymy co bedzie. Ostatnie cykle byly w miare i nie bylo wiekszych problemow a teraz w zeszlym tygodniu pojawily sie jakies plamienia. Napalilam sie na starania to cykl swiruje.... -
nick nieaktualny