Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Poczytałam teraz o tym i idę zrobić sobie badanie na przeciwciała. Szkoda,że lekarz się mnie nie zapytał o to .. w drugiej ciąży może być z tym problem. Coś mi napomknela ta gin z mojej klatki co byłam u niej nagle z tymi plamieniami jaką mam grupę krwi i coś tam gadała o tym konflikcie ale stwrsizla,że raczej to nie ma powiązania hmm
-
nick nieaktualnyDziwi mnie, ze Twoj lekarz o to nie zapytal... Wydaje mi sie, ze to ma znaczenie gdy kobieta ma -. Jesli jest takie badanie na przeciwciala to je zrob. Ja wiem, ze moja bratowa dostawala zastrzyk w zwiazku z tym konfliktem ale na tym konczy sie moja wiedza...
-
nick nieaktualnyAdele27 wrote:No to do dzieła dziewczyny😉
Czy któraś z was miała kiedyś doczynienia z konfliktem serologicznym? Teraz tan myślę bo ja mam grupę krwi - a mąż ma +
Ja. I az sie dzisiaj poplakalam przez ta glupia szczepionke, zyczliwosc położnej i polskie przepisy prawa. Mam dzis dola. 300-400zl drogą nie chodzi. -
nick nieaktualny
-
Adele27 wrote:No to do dzieła dziewczyny😉
Czy któraś z was miała kiedyś doczynienia z konfliktem serologicznym? Teraz tan myślę bo ja mam grupę krwi - a mąż ma +
Ważne tez jaka krew ma Twoje pierwsze dziecko, jeśli ma Twoja to nic strasznego, jeśli ma męża to trzeba pilnować przeciwciał, ja akurat mam pomimo szczepionki branej w 1 ciąży....
trochę w temacie już jestem wiec jak coś pisz -
nick nieaktualny
-
Kurde dziewczyby co mam po kolei zrobić ? Po 14 odbieram wyniki tych przeciwciał czyli to co Iza mówi czynnik combsa tak? Powiedziałam jej że chce ten czynnik zbadać to u nich to są nazwanw przeciwciała
-
Iza34 wrote:Adele powinnas zrobic odczyn combsa, ja robilam z grupa krwi bo poprzednia mialam na panienskie nazwisko i lekarzowi sie nie podobało. I zapisz sie do poradni na nfz to nie bedziesz miala takuch problemow jak ja.
Iza wrazie co mam gina na NFZ on może coś wystawiać ? Te szczepionki czy coś ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie jest tak: ja rh-, mąż rh+, córka rh+. Po porodzie dostalam zastrzyk z immunoglobulina, w czasie ciazy robilam chyba 2 razy ten odczyn combsa i bylo ok.
Ta ciąża: na poczatku robilam odczyn combsa i przeciwcial brak czyli teoretycznie jest ok. Sa teraz szczepionki z immunoglobuliny ktore podaje sie miedzy 28-30tc jesli nadal jest brak przeciwcial. Szczepionka kosztuje 300-400zl. Wg.przepisow kazda ciężarna rh- ma prawo otrzymac ta szczepionke za darmo ale musi prowadzic ciążę na nfz, teoretycznie to tak nie wyglada. U mnie jest duze ryzyko ze drugie dziecko tez bedzie dodatnie. Poki nie ma przeciwcial to nie ma czym sie martwic.
Co w przypadku gdy sa to Evs lepiej wie.
-
no to zobaczymy co mi wyjdzie w badaniach... najlepsze,ze przy pierwszym porodzie nic nie dostałam na to.. czytałam,że przy kolejnej ciąży jest gorzej właśnie... to będę musiała nastawić jakoś syna na pobranie krwi eh
-
nick nieaktualnyAdele27 wrote:Iza nie wiem.. nigdy mu nie pobieralam krwi żeby sprawdzić grupę ehh
W szpitalu po urodzeniu musial miec badana skoro ty masz rh-. Od tego zalezalo czy dostaniesz immunoglobuline czy nie. Mi zaraz badali i mowili ze córka rh+ i mimo ze jeszcze bylam pol tomna po cc to do mnie dotarlo i kilka godzin po cc juz mialam ten zastrzyk.
A, i dostalam zaseuadczenie ze mialam to podane.
Obstawiam ze twoj syn ma rh- jak ty. I chyba nie ma potrzeby badac mu grupy krwi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 11:53
-
nick nieaktualny
-
Przeszukałam cała książeczkę syna i wypis mój ze szpitala nic nie ma w nich o grupie krwi syna ... i o tym czy zostało mi coś podane.. i nikt mi nic nie mówił po porodzie o zastrzyku więc może faktycznie syn ma taką jak ja..