X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam tylko na dzień kiedy one miną.... ja miałam podobne bóle i była to rwa kulszowa...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam plodne, zobaczymy na ile one rzeczywiscie plodne sa :-)
    Mnie w plecy tez cos weszlo, juz dosc dlugo i wyjsc nie chce choc jest ostatnio ciut lepiej :-)
    Milego dnia :-)

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to do dzieła dziewczyny😉

Czy któraś z was miała kiedyś doczynienia z konfliktem serologicznym? Teraz tan myślę bo ja mam grupę krwi - a mąż ma +

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiscie nie ale moja bratowa przy kazdym z trojki dzieci. Wydaje mi sie, ze konflikt moze byc ale nie musi.... Ale nie znam sie niestety wiec lepiej sie nie wypowiadam, zeby nie wprowadzic w blad.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam teraz o tym i idę zrobić sobie badanie na przeciwciała. Szkoda,że lekarz się mnie nie zapytał o to .. w drugiej ciąży może być z tym problem. Coś mi napomknela ta gin z mojej klatki co byłam u niej nagle z tymi plamieniami jaką mam grupę krwi i coś tam gadała o tym konflikcie ale stwrsizla,że raczej to nie ma powiązania hmm

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwi mnie, ze Twoj lekarz o to nie zapytal... Wydaje mi sie, ze to ma znaczenie gdy kobieta ma -. Jesli jest takie badanie na przeciwciala to je zrob. Ja wiem, ze moja bratowa dostawala zastrzyk w zwiazku z tym konfliktem ale na tym konczy sie moja wiedza... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:

Czy któraś z was miała kiedyś doczynienia z konfliktem serologicznym? Teraz tan myślę bo ja mam grupę krwi - a mąż ma +

Ja. I az sie dzisiaj poplakalam przez ta glupia szczepionke, zyczliwosc położnej i polskie przepisy prawa. Mam dzis dola. 300-400zl drogą nie chodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele powinnas zrobic odczyn combsa, ja robilam z grupa krwi bo poprzednia mialam na panienskie nazwisko i lekarzowi sie nie podobało. I zapisz sie do poradni na nfz to nie bedziesz miala takuch problemow jak ja.

• evs6 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:

Ja mam.
    Ważne tez jaka krew ma Twoje pierwsze dziecko, jeśli ma Twoja to nic strasznego, jeśli ma męża to trzeba pilnować przeciwciał, ja akurat mam pomimo szczepionki branej w 1 ciąży....
    trochę w temacie już jestem wiec jak coś pisz ;)

a5e703bbfa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele wiele rzeczy musisz pilnowac sama i sie upominac u lekarzy.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyby co mam po kolei zrobić ? Po 14 odbieram wyniki tych przeciwciał czyli to co Iza mówi czynnik combsa tak? Powiedziałam jej że chce ten czynnik zbadać to u nich to są nazwanw przeciwciała

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w takim razie mam ryzyko poronieniem ? Coś będę dostawać w ciąży na to ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Adele powinnas zrobic odczyn combsa, ja robilam z grupa krwi bo poprzednia mialam na panienskie nazwisko i lekarzowi sie nie podobało. I zapisz sie do poradni na nfz to nie bedziesz miala takuch problemow jak ja.

Iza wrazie co mam gina na NFZ on może coś wystawiać ? Te szczepionki czy coś ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele pytanie jaka grupe krwi ma twoj syn?

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Adele pytanie jaka grupe krwi ma twoj syn?

Iza nie wiem.. nigdy mu nie pobieralam krwi żeby sprawdzić grupę ehh

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak: ja rh-, mąż rh+, córka rh+. Po porodzie dostalam zastrzyk z immunoglobulina, w czasie ciazy robilam chyba 2 razy ten odczyn combsa i bylo ok.

Ta ciąża: na poczatku robilam odczyn combsa i przeciwcial brak czyli teoretycznie jest ok. Sa teraz szczepionki z immunoglobuliny ktore podaje sie miedzy 28-30tc jesli nadal jest brak przeciwcial. Szczepionka kosztuje 300-400zl. Wg.przepisow kazda ciężarna rh- ma prawo otrzymac ta szczepionke za darmo ale musi prowadzic ciążę na nfz, teoretycznie to tak nie wyglada. U mnie jest duze ryzyko ze drugie dziecko tez bedzie dodatnie. Poki nie ma przeciwcial to nie ma czym sie martwic.
    Co w przypadku gdy sa to Evs lepiej wie.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to zobaczymy co mi wyjdzie w badaniach... najlepsze,ze przy pierwszym porodzie nic nie dostałam na to.. czytałam,że przy kolejnej ciąży jest gorzej właśnie... to będę musiała nastawić jakoś syna na pobranie krwi eh

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Iza nie wiem.. nigdy mu nie pobieralam krwi żeby sprawdzić grupę ehh

W szpitalu po urodzeniu musial miec badana skoro ty masz rh-. Od tego zalezalo czy dostaniesz immunoglobuline czy nie. Mi zaraz badali i mowili ze córka rh+ i mimo ze jeszcze bylam pol tomna po cc to do mnie dotarlo i kilka godzin po cc juz mialam ten zastrzyk.
    A, i dostalam zaseuadczenie ze mialam to podane.

Obstawiam ze twoj syn ma rh- jak ty. I chyba nie ma potrzeby badac mu grupy krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 11:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele ja mam zamiar zrobić dzis nalot na gina gdzie chodzilam na nfz do 15tc. Moze cis się da zrobic. Jak nie to mam recepte na ta szczepionke i ja wykupie.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszukałam cała książeczkę syna i wypis mój ze szpitala nic nie ma w nich o grupie krwi syna ... i o tym czy zostało mi coś podane.. i nikt mi nic nie mówił po porodzie o zastrzyku więc może faktycznie syn ma taką jak ja..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 1518 1519 1520 1521 1522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ