Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:Dzieciom nie badają teraz grupy krwi. 😊 Tzn bez potrzeby..
U mnie obie córki mają na karcie z wypisu ze szpitala badanie na gr krwi - a nie było takiej potrzeby
także Adel sprawdź kartę informacyjną młodego ze szpitala. Ja w książeczce też nie mam wpisanej gr krwii dziewczyn.

-
nick nieaktualnyA gin wiedziała czemu to badanie służy?Urszulka89 wrote:Ja miałam rh+ ale na wszelki wypadek moja gin kazała mi raz w trymestrze zrobić odczyn Coombsa
Bo skoro nie było podstaw do konfliktu to co chciała diagnozować?
Anemie? Czy inne problemy z przeciwciałami?
Czy po prostu trzepala kasę dla laboratorium? 😀 -
Emrica kurcze .. przykro mi ☹️ w takim razie kolejny miesiąc bedziecie próbować czy mąż musi się suplementowac teraz jakiś czas?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 10:56
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Emirca najważniejsze, że nic straconego. Nasienia w góra trzy miesiące po chorobie już będzie ok, a może nawet i szybciej. Skoro nic za to nie płacicie przy sprawdzaniu to nie ma co się martwić i poddawać. Bądź dobrej myśli 😘😘😘

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoja koleżanka w czerwcu rodziła SN.Iza34 wrote:A mam pytanko bo nie wszystko pamietam ktora jak rodzila. Lekarz prowadzacy przy braku przeciwskazan daje mi szanse na sn po cc, położna uwaza ze po cc to tylko cc. A jak powinno byc?
I to było 4 lata po cc.
Ja bym na Twoim miejscu spróbowała sn 😊 -
Iza34 wrote:A mam pytanko bo nie wszystko pamietam ktora jak rodzila. Lekarz prowadzacy przy braku przeciwskazan daje mi szanse na sn po cc, położna uwaza ze po cc to tylko cc. A jak powinno byc?
Aktualnie jeśli nie ma przeciwskazan do porodu SN, to jak najbardziej jest to możliwe. -
Adele27 wrote:Poczytałam teraz o tym i idę zrobić sobie badanie na przeciwciała. Szkoda,że lekarz się mnie nie zapytał o to .. w drugiej ciąży może być z tym problem. Coś mi napomknela ta gin z mojej klatki co byłam u niej nagle z tymi plamieniami jaką mam grupę krwi i coś tam gadała o tym konflikcie ale stwrsizla,że raczej to nie ma powiązania hmm
Ja mam "- " a maz "+" może coś podpowiem?

-
wisieninka_89 wrote:Ja mam "- " a maz "+" może coś podpowiem?
Dzięki 😉 już w sumie zrobiłam badania na przeciwciała nie stwierdzono ich więc czekam na wizytę kolejna u gin i zobaczę co on na to -
Iza, ja miałam pierwsze cc po wielogodzinnej próbie naturalnego porodu, przy drugiej ciąży obawiałam się powtórki. Mimo tego długo brałam pod uwagę Vbac, czytałam, pozytywnie się nastawiałam. Jednak lekarz przy pomiarach Małej zasugerował cc (miała być tak duża jak brat, w efekcie była jeszcze większa) . Zaufałam mu i nie żałuję.Iza34 wrote:A mam pytanko bo nie wszystko pamietam ktora jak rodzila. Lekarz prowadzacy przy braku przeciwskazan daje mi szanse na sn po cc, położna uwaza ze po cc to tylko cc. A jak powinno byc?
Jeśli nie masz przeciwwskazań, Mała jest ładnie ułożona i jej waga nie przeraża a z blizną jest wszystko ok to zawsze można spróbować. Wybierz tylko dobry szpital, bo taki poród powinien być bardziej monitorowany, a Ty powinnaś czuć się zaopiekowana i bezpieczna.