Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:Dzieciom nie badają teraz grupy krwi. 😊 Tzn bez potrzeby..
U mnie obie córki mają na karcie z wypisu ze szpitala badanie na gr krwi - a nie było takiej potrzeby
także Adel sprawdź kartę informacyjną młodego ze szpitala. Ja w książeczce też nie mam wpisanej gr krwii dziewczyn.
-
nick nieaktualnyUrszulka89 wrote:Ja miałam rh+ ale na wszelki wypadek moja gin kazała mi raz w trymestrze zrobić odczyn Coombsa
Bo skoro nie było podstaw do konfliktu to co chciała diagnozować?
Anemie? Czy inne problemy z przeciwciałami?
Czy po prostu trzepala kasę dla laboratorium? 😀 -
Emrica kurcze .. przykro mi ☹️ w takim razie kolejny miesiąc bedziecie próbować czy mąż musi się suplementowac teraz jakiś czas?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 10:56
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Emirca najważniejsze, że nic straconego. Nasienia w góra trzy miesiące po chorobie już będzie ok, a może nawet i szybciej. Skoro nic za to nie płacicie przy sprawdzaniu to nie ma co się martwić i poddawać. Bądź dobrej myśli 😘😘😘
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIza34 wrote:A mam pytanko bo nie wszystko pamietam ktora jak rodzila. Lekarz prowadzacy przy braku przeciwskazan daje mi szanse na sn po cc, położna uwaza ze po cc to tylko cc. A jak powinno byc?
I to było 4 lata po cc.
Ja bym na Twoim miejscu spróbowała sn 😊 -
Iza34 wrote:A mam pytanko bo nie wszystko pamietam ktora jak rodzila. Lekarz prowadzacy przy braku przeciwskazan daje mi szanse na sn po cc, położna uwaza ze po cc to tylko cc. A jak powinno byc?
Aktualnie jeśli nie ma przeciwskazan do porodu SN, to jak najbardziej jest to możliwe. -
Adele27 wrote:Poczytałam teraz o tym i idę zrobić sobie badanie na przeciwciała. Szkoda,że lekarz się mnie nie zapytał o to .. w drugiej ciąży może być z tym problem. Coś mi napomknela ta gin z mojej klatki co byłam u niej nagle z tymi plamieniami jaką mam grupę krwi i coś tam gadała o tym konflikcie ale stwrsizla,że raczej to nie ma powiązania hmm
Ja mam "- " a maz "+" może coś podpowiem?
-
wisieninka_89 wrote:Ja mam "- " a maz "+" może coś podpowiem?
Dzięki 😉 już w sumie zrobiłam badania na przeciwciała nie stwierdzono ich więc czekam na wizytę kolejna u gin i zobaczę co on na to -
Iza34 wrote:A mam pytanko bo nie wszystko pamietam ktora jak rodzila. Lekarz prowadzacy przy braku przeciwskazan daje mi szanse na sn po cc, położna uwaza ze po cc to tylko cc. A jak powinno byc?
Jeśli nie masz przeciwwskazań, Mała jest ładnie ułożona i jej waga nie przeraża a z blizną jest wszystko ok to zawsze można spróbować. Wybierz tylko dobry szpital, bo taki poród powinien być bardziej monitorowany, a Ty powinnaś czuć się zaopiekowana i bezpieczna.