Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewi28 wrote:Troche podniesliscie mnie na duchu w pierwszej ciąży miałam bóle pachwin może od 7 miesiaca dopiero bo brzuszek miałam malutki dopiero później zaczął rosnąć a teraz szybciej wylazl spory do tego ciągłe gazy jak coś zjem mniej lekkostrawnego. A jednak to prawda że każda ciąża inna.
Ewi mamy tylko tydzień różnicy 🙂 Ja w czwartek lecę na polowkowe i mam nadzieję że dzidziuś pokaże nam co ma między nóżkami 😊
A dzisiaj w laboratorium spotkałam koleżankę z wielkim brzuchem i jak spojrzałam na kształt to mówię do niej, że pewnie dziewczynka, a ona się uśmiechnęła i mówi, że tak 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 13:58
-
Kasia 1805 wrote:Ja akurat "lubię " teraz gazy bo jak tak ze mnie zejdzie trochę tego powietrza to potem mi sporo lżej 😉
Ewi mamy tylko tydzień różnicy 🙂 Ja w czwartek lecę na polowkowe i mam nadzieję że dzidziuś pokaże nam co ma między nóżkami 😊
A dzisiaj w laboratorium spotkałam koleżankę z wielkim brzuchem i jak spojrzałam na kształt to mówię do niej, że pewnie dziewczynka, a ona się uśmiechnęła i mówi, że tak 🙂
Ja mam taką różnicę zE z chłopcem miałam łożysko na tylnej ścianie macicy a teraz mam na przedniej i już w 16 tyg poczułam ruchy a z pierwszym dzieckiem kolo 19 dopiero jakoś. -
Ewi28 wrote:A jaki ma ksztalt? ja 2 września połowkowe. Mi na prenatalnych powiedział że na 80% dziewczynka i teraz jak by powiedział chlopak to jakoś trudno by mi było się przyzwyczaic, nawet syn już mowi że siostra.
Ja mam taką różnicę zE z chłopcem miałam łożysko na tylnej ścianie macicy a teraz mam na przedniej i już w 16 tyg poczułam ruchy a z pierwszym dzieckiem kolo 19 dopiero jakoś.
Ja obu chłopaków poczułam jakoś wcześnie chyba ok. 16-17tc, a teraz dopiero pod koniec 18. Ja pomimo, że chciałabym córeczkę to jakoś czuję że chyba znowu będzie chłopak, ale oby zdrowy 😊Ewi28, Miśkowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Mi moj brzuchol sie podoba, dla mnie to taka pilka, jak stane przodem to podobaja mi sie moje ksztalty, nawet uwazam ze mam niezla "figure" ale jak bokiem to idzie najpierw brzuch potem ja i tu juz tak ladnie nie wygladan.
-
nick nieaktualnyKasia 1805 wrote:Taki ładnie okrągły i wysoko i bardziej widoczny, pod samym biustem to dziewczyna, bardziej czubaty i nisko to chłopak 😉
Ja obu chłopaków poczułam jakoś wcześnie chyba ok. 16-17tc, a teraz dopiero pod koniec 18. Ja pomimo, że chciałabym córeczkę to jakoś czuję że chyba znowu będzie chłopak, ale oby zdrowy 😊
Każdy zwracał uwagę na mój brzuch. Nawet rozstępy jak mam to poniżej pępka. 😊 Ale dzięki temu astma mi nie dokuczala w ciąży.
Przez takie durne zabobony to mi wmawiali chłopaka i ciężko potem mi było się przestawićWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 19:57
-
PLPaulina wrote:Miałam nisko brzuch i to bardzo - a moja to 100% dziewczyna ☺️
Każdy zwracał uwagę na mój brzuch. Nawet rozstępy jak mam to poniżej pępka. 😊 Ale dzięki temu astma mi nie dokuczala w ciąży.
Przez takie durne zabobony to mi wmawiali chłopaka i ciężko potem mi było się przestawićWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 20:50
aLunia lubi tę wiadomość
-
U mnie niestety nie poszło tylko w brzuch bo jestem biodrzasta ☺️ Tak wiec nie mam piłeczki z przodu tylko tak się trochę rozlało ale dzieki temu ludzie są zdziwieni jak mówię ze to już 5 miesiąc 🤣
Teraz przyspieszy bo tak było w pierwszej ciąży
Jak tam się czujecie w te upały? -
nick nieaktualny
-
No upały na całego ja lubię lato i ciepełko, ale wczoraj było strasznie duszno. Teraz czekam na autobus to już jest mega gorąco, a gdzie tu dalej dodatkowo nie muszę mówić, że starania w ten żar są nie lada wyczynem😂
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
AdelaX wrote:U mnie niestety nie poszło tylko w brzuch bo jestem biodrzasta ☺️ Tak wiec nie mam piłeczki z przodu tylko tak się trochę rozlało ale dzieki temu ludzie są zdziwieni jak mówię ze to już 5 miesiąc 🤣
Teraz przyspieszy bo tak było w pierwszej ciąży
Jak tam się czujecie w te upały?
-
nick nieaktualny
-
A ja po wczoraj stwierdziłam, że wolę ten brzuch z zeszłego roku niż latanie z Wiki, jeszcze zęby jej wychodzą i przyklejona do mnie 😂
Kasia o której masz wizytę? Będę tu ciągle zaglądać taka jestem ciekawa -
nick nieaktualnyaLunia wrote:A ja po wczoraj stwierdziłam, że wolę ten brzuch z zeszłego roku niż latanie z Wiki, jeszcze zęby jej wychodzą i przyklejona do mnie 😂
Kasia o której masz wizytę? Będę tu ciągle zaglądać taka jestem ciekawa
Tylko cyc i jogurt akceptuje 🤪 -
No Wam ciężaróweczkom to dodatkowo ciężko w te upały. Wyjazd nad wodę to dobry pomysł także korzystajcie
Kasia 1805, AdelaX lubią tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
aLunia wrote:A ja po wczoraj stwierdziłam, że wolę ten brzuch z zeszłego roku niż latanie z Wiki, jeszcze zęby jej wychodzą i przyklejona do mnie 😂
-
AdelaX wrote:Kasia ja tez jak założę coś luźnego to myśle ze jeszcze bym ukryła. Najbardziej widać jak mam spodnie ciążowe lub sukienkę odcinana pod biustem
-
aLunia wrote:A ja po wczoraj stwierdziłam, że wolę ten brzuch z zeszłego roku niż latanie z Wiki, jeszcze zęby jej wychodzą i przyklejona do mnie 😂