X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś myśleliśmy nad remontem starej części domu. Z pokoju babci chcemy zrobic kuchnie, z kuchni babci nasze wejscie i wydzielić czesc na garderobę a z naszej kuchni maly pokoik. Narazie korzystam tak bez remontu ze starej spizarki i do starej lazienki wstawilismy teraz pralke (w tej bede miala i luzniej i czysciej). Tylko kasy narazie nie ma a tam trzeba zasypac dol pod podloga, zrobic wylewke i podlogi, zrobić nowe tynki, elektryke, drzwi, doprowadzic ciepla wode
    Okna i ogrzewanie sa. Doslownie Nasz nowy dom.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej panienki :) oczywiście jak człowiek może się wyspać to nie, bo po co. Obudziłam się o 6🙄
    Powiem Wam, że fajnie macie z tymi wyprawkowymi przygotowaniami i szykowaniem pokoików 😍 Iza może Dowborową musicie zaprosić ;) najlepiej niech od razu teściowej osobną chatkę wybudują 😝

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2019, 07:25

Kasia 1805 lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother a jak po imprezce no i nocne ❤️ ? 😛

U mnie nie ma w sumie dużo do roboty z sypialnia. A szkoda 😛 jest ona dość mała więc małe łóżeczko,przewijak, słupek na ciuszki parę półek i w sumie tyle

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny super że możecie działać z przygotowaniami 😍 ja się muszę pozbyć wszytskiego, Bo niepotrzebnie mi miejsce zajmuje. Wiadomka że mi szkoda no ale co zrobić.
    Na weekend byłam w Berlinie. Zachaczylam o IKEe. Za półtora roku mają nam wybudować w Szczecinie 😂 czekam 😎 Dziś lezymy narazie 😉
    Na 💓 nie mam nawet ochoty. M mnie mega wkur.. Wolnego potrzebuje. Na święta będę mieć tydzień także też na to czekam 😊.

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Hugo to też czekam na tą wasza Ikea w Szczecinie zawsze to blizej będę miała 😁

my dziś do znajomych jedziemy w odwiedziny tak wiec do ludzi się wyjdzie 😛

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w SB chcemy jechać do Ikei. Mamy dość blisko, bo ok.40 km ;)
    Hugo jak ja Cię rozumiem. Moja piwnica powoli pęka w szwach, a i tak część rzeczy takich jak stelaż do wózka, nosidełko itp. mamy na strychu u rodziców. Ciuchy początkowo odkładałam, ale teraz połowę oddaję pani, której się nie przelewa, a część chowam...ale ileż można. Nie mam miejsca.
    Adele u nas spoko :) wieczór udany, a ❤️ potem nieziemskie haha. Oby owocne 😜 teraz to ❤️ będą pewno bardziej wymuszone, bo trzeba...no, ale bez spiny co drugi dzień będzie.

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Hej panienki :) oczywiście jak człowiek może się wyspać to nie, bo po co. Obudziłam się o 6🙄
    Powiem Wam, że fajnie macie z tymi wyprawkowymi przygotowaniami i szykowaniem pokoików 😍 Iza może Dowborową musicie zaprosić ;) najlepiej niech od razu teściowej osobną chatkę wybudują 😝

Mother plan jest taki- wbijamy we 4 w te stare 2 katy, zamykamy do tej czesci wyszykowanej, mowimy ze tam mieszkamy, ogrzewamy kuchnia szamotowka, nie mamy cieplej wody a tescie to podli ludzie ktorzy we dwoje rozpychaja sie po wielkim domu i nie chca nam pomoc i zapraszamy Dowborowa 😂😂😂.

A ja spalam do 9. Snilo mi się ze musze sie obudzic, ze czas wstawac a ja nie bylam w stanie. Ciekawe kto jutro wstanie do szkoly?

Piwnica - bylam w sobote po 2 mies.nieobecnosci. Tragedia. Jaki tam syf. Znosic to jest komu ale posprzatac to juz nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2019, 10:09

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po synu wszystko oddałam nie mam kompletnie nic. No może jedna kurteczkę na pamiatke zostawiłam

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po synu mam mało. Ale mam dwie torby dla dziewczynki juz 😂😂 kupiłam za grosze

Kasia 1805 lubi tę wiadomość

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza hahaha no plan jest fantastyczny, teraz czas na realizację 😂
    Hugo oooooo no to widzisz, już część wyprawki masz 😜😊😊😊 oby Ci się te ciuszki niedługo przydały ✊✊

Iza34 lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki
    Ja tak bardzo chciałabym pojechać do Ikea ale boje się ze już nie dam rady a jeszcze trochę rzeczy mi potrzeba ... pomysle nad wysyłka choć koszt dostawy jest duży.

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupi, ja w koncu mam pralke i zmywarke 🤗. Juz ruszylam z praniem. No i na sprzatanie mnie wzielo. Jutro pelnia a podobno w pelnie pecherze lubia puszczac. Córka mowi ze jeszcze mam się wstrzymac 😊.

• evs6 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza dobry plan z tym domem 👍🏻 Na pewno miałabyś więcej przestrzeni ;)

Mother fajnie ze nocne igraszki się udały :D i wcale ❤️ Nie musza być wymuszone ;) ja w tym okresie starałam się jakoś „urozmaicać”. Kciuki ✊✊ żebyś miała na to sile :D
    Dziewczyny przerażacie mnie z ta wyprawka 👀 ja to mam narazie komodę na ubrania 😂 No i zamówienie zrobiłam na artykuły higieniczne do porodu i dla malucha. Muszę się w końcu zabrać za wszystko 🤦🏼‍♀️

a5e703bbfa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ta powierzchnia do mieszkania co mam by wystarczyla- mam 3 duze pokoje, kuchnie, łazienkę i duzy korytarz, do tego dostęp do piwnicy i strych, no ale mamy bardzo zle usytuowana kuchnie i chcemy zrobic od podwórka i nie mamy zadnego kąta na codzienne ubrania i buty. Poza tym jak my tych pomieszczen nie wezmiemy to zaraz tesciowa tam rupieciarnie zrobi, juz tam graty i kwiatki znosi, oni we 2 a 5 pokoi im malo. No i zrobimy osobne wejscie.

A Dowborowa- przyjedzie do sasiadow to i nam zrobia 😂.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam obiad, nastawilam i powiesilam 3 pralki prania, włączyłam zmywarke, posprzatalam sypialnie, naszykowalam rzeczy dla maluszka na wyjscie i pościel na zmiane jak bede w szpitalu, teraz córki wlosami po kapieli sie zajmowalam (włosy myje mąż zebym ja się nie schyla), zaraz klade ją spac. I całkiem spoko sie czuje. Co ja rodzic juz będę? Taki power niczym przed @. Na jutro tez mam juz plany.

Patrzę na suwaczek i w dzisiejszym dniu ciąży mialam nieplanowana cc tamtym razem. O tej porze córcia była juz z nami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2019, 21:30

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja też w takim tyg jak ty już urodziłam 😁 a co do powera przed porodem to może coś w tym jest.. ja dzień przed porodem wieczorem wysprzatalam cała kuchnie dosłownie WSZYSTKO w szufladach szafkach wszędzie i rano wody odeszly hehe

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Iza kto wie :) ja miałam też takiego powera przed terminem porodu :) a że urodziłam 2 tyg po terminie to chałupa miała błysk totalny i Rozenkowa nie miałaby się do czego przyczepić hahahaha. Nawet obiady dla męża porobione były na każdy dzień w razie w 😂

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam nerwa, az mi niedobrze. Moja corka wymyslila sobie ze nie idzie do szkoly i nie poszla, meza nie ma a ja nie moge sie z nia szarpać. Tesciowa co chwile przychodzi, straszy zlymi ocenami, straszy Mikolajem, dziecko ryczy a ja co moge. I teraz siedze w ciszy w kuchni i sluchan jak tesciowka mi dupe obrabia bo zle dziecko wychowuje.

P.s. udalo sie i corka poszla na 2 lekcje. A ja musze stanac na wysokości zadania i mieć po poludniu siłę dla niej bo obiecałam ze się pobawimy. Nie cierpie takich porankow, z jednej strony wiem jak nalezy postapic- na siłę do szkoly bo to obowiązek a z drugiej strony wiem ze teraz mi nie wolno sie silowac. Zagryzlam zęby, ani razu nie krzyknelam, ale emocje we mnie buzuja ze ho ho.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 08:57

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ale mam nerwa, az mi niedobrze. Moja corka wymyslila sobie ze nie idzie do szkoly i nie poszla, meza nie ma a ja nie moge sie z nia szarpać. Tesciowa co chwile przychodzi, straszy zlymi ocenami, straszy Mikolajem, dziecko ryczy a ja co moge. I teraz siedze w ciszy w kuchni i sluchan jak tesciowka mi dupe obrabia bo zle dziecko wychowuje.

P.s. udalo sie i corka poszla na 2 lekcje. A ja musze stanac na wysokości zadania i mieć po poludniu siłę dla niej bo obiecałam ze się pobawimy. Nie cierpie takich porankow, z jednej strony wiem jak nalezy postapic- na siłę do szkoly bo to obowiązek a z drugiej strony wiem ze teraz mi nie wolno sie silowac. Zagryzlam zęby, ani razu nie krzyknelam, ale emocje we mnie buzuja ze ho ho.

U mnie córka w 2 klasie a czasami jak się nie wyśpi to powie nie i nie chce iść do szkoły. Ale bardzo zależy je na cheerleaderkach - bo chodzi, więc wtedy mówię że jak do szkoły nie pójdzie to na zajęcia też nie no bo jak. No i jak narazie to działa. Inaczej żaden szlaban na tableta czy bajki już rady nie daje :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka dzieki. Moja właśnie dzis niewyspana, dzieci mialy sporo wolnego i moze dlatego. Pierwszy raz w tym roku takie cos. Straszenie brakiem Mikolaja czy szlabany nic nie daja. Ale w koncu sie udalo, trudno ta 1 lekcja. Ja bardziej ja wzielam pod włos ze pani duzo zadaje, na zajeciach duzo robia i to wszystko bedzie musiala zrobic jutro i juz wogole nie bedzie na nic czasu tylko nauka.

Urszulka89 lubi tę wiadomość

‹‹ 1620 1621 1622 1623 1624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ