X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak ja mam jutro ☺️

evs6 lubi tę wiadomość

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kciuki, ale dzisiaj to tak tylko rach ciach 😉 Zbadał palpatycznie, posłuchał tętna, wyznaczył wizytę na 19.12, dał skierowanie na badania i tyle.
    A teraz pytanie do Was- jak sądzicie? Jeśli da mi skierowanie do szpitala i powie żebym poszła np. 28.12 na kontrolę bo to nie nasz szpital to czy ja mogę pójść sobie dopiero np.30.12 ? Bo na skierowaniu chyba nie wpisuje daty kiedy mam się tam stawić?

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Dzięki za kciuki, ale dzisiaj to tak tylko rach ciach 😉 Zbadał palpatycznie, posłuchał tętna, wyznaczył wizytę na 19.12, dał skierowanie na badania i tyle.
    A teraz pytanie do Was- jak sądzicie? Jeśli da mi skierowanie do szpitala i powie żebym poszła np. 28.12 na kontrolę bo to nie nasz szpital to czy ja mogę pójść sobie dopiero np.30.12 ? Bo na skierowaniu chyba nie wpisuje daty kiedy mam się tam stawić?

Kasia na moich skierowaniach jest tylko data wystawienia, także wydaje mi się, ze możesz iść te dwa dni później...

a5e703bbfa.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs6 wrote:
    Kasia na moich skierowaniach jest tylko data wystawienia, także wydaje mi się, ze możesz iść te dwa dni później...
    Nom, też mi się właśnie tak wydaje bo np.jak by tfu tfu coś tam się wydarzyło w domu, a u mnie cisza i spokój i nie mogłabym pójść tego 27 to chyba mnie nie zamorduja 😉

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia na kiedy ty masz dokładnie termin?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Dzięki za rady, w sumie badań z tych wymienionych sporo zrobiłsm. Drożności nie robiłam, ginka rozwazala, ale uznała, że raczej nie ma podstaw robic. Innej stymulacji nie miałam, zresztą przy Clo w drugim cyklu tak mnie bolało wszystko przy owulacji, że bałam się trzeciej. I tak teraz mniej regularne mam cykle po niej, a to dwa dni szybciej, poprzedni dwa dni później (to to był zawód dopiero..;)) Zbieram się na kolejną wizytę, ale w związku z moją praca zmianową czasami trudno się wstrzelić :) Co do męża to chyba dopiero go puszczę po tej owulacji, bo musi być jakoś pomiędzy 2 a 5 dni przerwy jak czytałam w necie? A ja mam dziś taki zespół napięcia POmiesiaczkowego (serio, gorzej jak przed @, dziś wybucham bez powodu i ciągle chce mi się płakać ) że na pewno nie zmuszę się na amory, a potem zaraz weekend więc badań nie robią a w next tygodniu znowu "wielkie dni" w okolicach środy. To szkoda marnować do pojemniczka na przykład w poniedziałek 😆 Masakra, ale mam nadzieję że nie zwariowałam do końca tylko to normalny tok myślenia wśród "staraczek" 😅
    Hugo i Mother, podziwiam Was, że wciąż zachowujecie pogodę ducha, będę starała się wziąć przykład:) Już w tym cyklu starałam się darować sobie patrzenie w kalendarz, testów owulacyjnych nie robie od jakiegoś czasu, bo dla mnie to udręka powstrzymywanie się tyle godzin od toalety a pić lubię dużo 😆 Ale ogólnie czuje, że właśnie chce za bardzo, gdzieś tam się boje, że mąż zmieni zdanie znowu..a to dołowanie się nie pomaga. Kupiłam zapas melisy, a nuż się wycisze jakoś;)

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba na noc powinnam napic sie meliski bo mało spie.

A wiecie co- pierwszy raz zapomnieliśmy o zebraniu u córki w szkole 😔. Mąż wrócił zly (zabral swoja mamę do miasta a ta jak wejdzie do skkepu to nie wie kiedy wyjsc) a mi calkowicie wylecialo z głowy.

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Kasia na kiedy ty masz dokładnie termin?
    Z okresu na 13.01, a z usg 08.01 i właśnie tego drugiego trzyma się mój gin. Ale mam planowe cc i wtedy kładą do szpitala między 38-39 tc. Dzisiaj na wizycie powiedział że w 39 przynajmniej muszę się położyć na badania i wtedy tamci zdecydują Kiedy będę rodzić. I po spojrzeniu w kalendarz stwierdził że gdzieś zaraz po świętach. Ostatnią pewnie już wizytę mam mieć 19.12 i wtedy pewnie da mi skierowanie więc ja tak sobie pomyślałam, że do szpitala zglosze się (jeśli nic wcześniej się nie wydarzy) 31.12 ✌🙂 to nic, że sylwek bo być może tylko zbadaja i wygonia do domu, ale jeśli nie to w sylwka mnie zbadaja, a 01.01 bym rodziła i już by było na nowym roku 🙂 a w szpitalu sciemnie że wcześniej nie mogłam po prostu i tyle 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 20:27

aLunia lubi tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo87 wrote:
    Adela x bo ja już za długo się staram i nie chce się ciśnieniowac że nie wychodzi. Już mi to przeszło. A czemu nie zaskakuje? Prosto odp. Nie jest czas na drugie. Wszechświat wie co robi

Też tak myślę trochę, mój syn pomimo 5 lat ciągle jest mamusiny, wymaga dużo uwagi, czułości, za rodzeństwem nie woła, a może jak będzie później a on starszy i będzie więcej uwaga na kolegach na przykład się skupiała (i o zgrozo na koleżankach 😆) to łatwiej zaakceptuje że pojawi się ktoś jeszcze. Bo że zazdrosny będzie to pewniak ;) Zawsze chciałam mieć dzieci z małą różnicą wieku, no ale cóż... Życie ma swoje scenariusze :) Swoją drogą rozmawiałam z dziewczyną - trzyletnie bliźniaki i prawie roczne...znowu bliźniaki. Rety, szacun, to by jednak było za dużo szczęścia naraz dla mnie 😁

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ja chyba na noc powinnam napic sie meliski bo mało spie.

A wiecie co- pierwszy raz zapomnieliśmy o zebraniu u córki w szkole 😔. Mąż wrócił zly (zabral swoja mamę do miasta a ta jak wejdzie do skkepu to nie wie kiedy wyjsc) a mi calkowicie wylecialo z głowy.

W pierwszej ciąży na końcówce też mało spałam, budzilam się w nocy i już nie mogłam zasnąć. więc chyba to normalne, nie martw się;)

U mnie 12 dc I kompletnie nic mi się nie chce ... w pracy myślałam, że usnę na siedząco ..

• Hugo87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to parcie na różnice wieku naprawdę minęło. Widząc po znajomych z małą różnica wieku nie zazdroszczę 😎 sama mam brata 2.5 roku starszego i nie mamy kontaktu i nie bawiliśmy się razem, a z siostrą 7 lat różnicy i super. Nie ma co patrzeć, a jeszcze się przejmować to już w ogóle i porównywać z innymi. Nie ma sensu :) każdy ma swoje życie. I nie każdy jest gotowy na wyjęcie z życiorysu 5 lat albo więcej.
    Mój syn też nie wola o rodzeństwo, zwłaszcza że ma paru kolegów jedynakow. Też jest mamusiowy taki 😂 chyba za dużo tej miłości dostaje 😜😉

Tempka mi spada. Jutro przyjdzie @ heh niespodzianka 🤣🤦‍♀️

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo87 wrote:
    Mi to parcie na różnice wieku naprawdę minęło. Widząc po znajomych z małą różnica wieku nie zazdroszczę 😎 sama mam brata 2.5 roku starszego i nie mamy kontaktu i nie bawiliśmy się razem, a z siostrą 7 lat różnicy i super. Nie ma co patrzeć, a jeszcze się przejmować to już w ogóle i porównywać z innymi. Nie ma sensu :) każdy ma swoje życie. I nie każdy jest gotowy na wyjęcie z życiorysu 5 lat albo więcej.
    Mój syn też nie wola o rodzeństwo, zwłaszcza że ma paru kolegów jedynakow. Też jest mamusiowy taki 😂 chyba za dużo tej miłości dostaje 😜😉

Tempka mi spada. Jutro przyjdzie @ heh niespodzianka 🤣🤦‍♀️

Mój też jest taki synuś mamusi ,ale ostatnie czasu dopytuje o rodzeństwo ;)

• evs6 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh dziewczyny.... do dupy z tym wszystkim 😒

a5e703bbfa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja bym starala sie isc do szpitala jak najpóźniej. Pojdziesz w grudniu, trafi ci sie ktos uparty i jeszcze zrobia ci cc w sylwestra minute przed północą 😂. I po co to dziecku. Co innego jak samo się zacznie. A badania to pewnie te podstawowe i na krzepliwosc.

• Wiera Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs6 wrote:
    Ehhh dziewczyny.... do dupy z tym wszystkim 😒

To zdanie idealnie określa mój dzisiejszy nastrój 🙄😁

Hugo racja - ja mam w ogóle jakieś ekstremum, bo super kontakt mam z siostrą..13 lat starsza. Wydaje mi się że faktycznie jednak bliskość charakterów ma większe znaczenie niż wiek. No a dla rodziców pewnie istotne czy jest jakaś babcia/ciocia na podorędziu bo jednak bez takiej regularnej pomocy to łatwiej ogarnąć przy większej roznicy;) Chyba 😁

A propos tempki - to normalne że na początku @ utrzymuje się 37 a po dniu/dwóch spada dopiero? Tak, to nie mierze jakoś regularnie, ale przy ostatnich @ sprawdzałam i faktycznie na początku tylko plamienie mam obecnie znikome, dzień dwa i wtedy temp wyższa a jak spada to dopiero się rozkręca. A obecna mnie wkurza bardzo bo dopiero w czwartym dniu się rozkręciła i to tak że pampersa powinnam chyba nałożyć najlepiej 😤 I ciągnie się do dziś czyli już 6 dzień.

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Hugo już nie patrzę na różnice wieku. Chciałam mieć małą, ale teraz to już mi nie robi czy to będzie 6 lat różnicy czy 10...mąż ma z bratem różnicę 3 lata i kontaktu zero, a ja z siostrą 9 lat i mamy kontakt super. Mój synek pyta o rodzeństwo. Chciałby bardzo.

Wiera nie ciśnij też za bardzo, żeby mąż się nie zniechęcił 😜na spokojnie :) póki co to bat spokojnie :) niech zrobi te badanie i potem będziecie myśleć co dalej :)

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother racja 😅 to może na razie mu te witaminy podetknę a na badania już na luzie później ;)
    A planuje odwiedziny u koleżanki dawno nie widzianej (mieszka za granicą) co przywiozła pare dni temu takie 5-miesieczne cudo 🥰 to może pozwoli się maleństwo wyprzytulać ciotce 😁
    Nawet nie wiecie jak mnie podniosłyście na duchu dziś, dziękuję :)

Adele27, evs6, AdelaX, mother84 lubią tę wiadomość

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma 8 lat i też jest taki mamusiowaty ☺️ chyba dlatego,że to chłopcy 😛 ojj ciężko będzie nam odciąć kiedyś pępowinę i rzucić go w sidła innej kobiety 😄 bynajmniej mi będzie ciężko 😜

A rodzeństwo bardzo chciał jak miał 4 lata w sumie przez niego zaczelismy się starać. Później juz też miał dosyc czekania ciągle pytał co tak długo,że na pewno coś źle robimy 🤣😳 że za mało warzyw jemy i za mało się przytulamy.. 🤷 jakoś z czasem o tym zapomniał choc widzialam jak np.bylismy u znajomych gdzie był maluszek to ciągle patrzał na niego z takim smutkiem.. później w domu były znów pytania dlaczego on nie ma rodzeństwa.. i oczywiście pełno moich łez wylanych w poduszkę..

No ale jak się udało to syn nagle stwierdził,że w sumie to on nie musi już mieć rodzeństwa taaaaa to było super.. 🤦 ale na dzień dzisiejszy jest bardzo szczęśliwy i nie może się już doczekać 🙂

AdelaX, mother84 lubią tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do różnicy wieku to ja też juz dawno przestałam na to patrzeć. U mnie będzie 9 lat i super ☺️

AdelaX lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka tez juz nie może sie doczekać kiedy w koncu ta siostra wyjdzie. Tylko widze ze zaczela przezywac ze pojde do szpitala a ja jeszcze dzisiaj nakrzyczalam na nią ze staram sie ogarnac dom a ona wszedzie roznosi swoje rzeczy, az sie obrazila na mnie. I mam teraz wyrzuty sumienia.

‹‹ 1643 1644 1645 1646 1647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ