X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Wole to zatrzymać jak najdłużej się da, ogólnie nie chce mi się nikomu mówić nawet. A ona zaraz rozgada w przedszkolu także trochę brzuch urośnie to się dowie :P

Moja corka jest taka ze nikomu nie powiedziala ze bedzie miec rodzeństwo. Mamy innych dzieci domyslily sie po moim wyglądzie i dopytywaly. A imienia to juz wogole nie chce nikomu zdradzic. Dzis zamiast mi dac buziaka to brzuch wycalowala i poszła do szkoly.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia a który to już tydzień ?

Ja wróciłam od dentysty takiej kobiety to ze świecą szukać widac,że pracuje z powołania. Już u nie zostane i dobre pół roku badz dłużej będę leczyła po kolei zeby.. wiedziałam,że jest trochę do roboty ale nie myślałam,że aż tyle 🤦 fakt,że niektóre to drobniaki ale lepiej je szybciej zrobić...a kasy ile popłynie ehhh w tym miesiącu co tydzień mam wizytę. Ale cieszę sie,że zrobię z tym porządek. Powinnam już dawno to zrobić. Tak więc apeluje chodzić do dentysty ! 😜 Najlepiej przed ciążą sobie wyleczyć wszystko. Ja miałam taką dentystkę poprzednia,że szkoda gadać..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Iza, ale słodko z tym wycalowanym brzusiem przez siostrę 😄
    Hugo łączę się w bólu... To tak trochę podobnie cykl, ja będę "przecierać" ślady, bo kilka dni wcześniej;)
    Mother faktycznie powód dziwny, ale niestety urzednikow czasami nie zrozumiesz. U nas co do ewentualnej adopcji są zdania podzielone. Ja nie widziałabym większych przeszkód, a mąż nie chce. Choć w ostatnim roku dwie pary znajomych się zdecydowały (choć nie wiem do końca czy jako adopcja czy rodzina zastępcza, dalsi znajomi) I obie pary jako drugie dziecko, kilka lat młodsze od starszego.
    U mnie w czerwcu doszło prawdopodobnie do samoistnego poronienia - miałam plamienie (idealnie wg kalendarza implantacyjne) a w terminie @... Ale też mi tak lekarka tłumaczyła, że tak najlepiej, że natura eliminuje po prostu.

Zamówiłam sobie takiego sexi bodziaka, coby trochę atrakcji wprowadzić. Reakcja męża - ty to zboczona jesteś 🤣
    Jeszcze mam pół godzinki wolnego, przed wyjściem do pracy, podelektuje się ciszą w domu, bo Młody w przedszkolu :)
    Miłego dnia i spokojnych wizyt dentystycznych ;)

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na andrzejki się wybieracie gdzieś? Ja wychodzę z mężem i znajomymi to kanajpy 😁 ost raz byliśmy na moich urodzinach yyyyy w sumie pół roku temu 😛

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele już ponad 9 tydzień. Nawet nie liczę dokładnie, muszę sobie ten suwaczek w końcu założyć.

Iza to super, że córka nie mówi bo moja to zaraz wszystko wygada, no ale mała jest jeszcze.

Współczuję tego chodzenia do dentysty, ale przynajmniej jest czas bo po pracy kiepsko tak latać. Ja naszczescie załatwiłam wszystko przed zajściem haha jakbym wyczucie jakieś miała 😂

Wera mąż niech się cieszy :D

Mi się sexy po nocach zaczęły śnić bo jakoś od poczęcia nic nie było. Dzisiejszej nocy z Kammelem leżałam w łóżku 😂

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Wole to zatrzymać jak najdłużej się da, ogólnie nie chce mi się nikomu mówić nawet. A ona zaraz rozgada w przedszkolu także trochę brzuch urośnie to się dowie :P
    Ja zrobiłam identycznie 😁

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zęby wyleczyłam przed zajściem jakbym przeczuwała ☺️ 8mke miałam do wyrwania ale cały czas przekladalam bo się bałam no i potem zaszłam. Wiec chyba po porodzie trzeba będzie się wybrać

Wiera i dobrze szalejcie, mój to byłby w siódmym niebie jakbym sobie coś fajnego sprawiła. Może nie teraz hihi ale pewnie namiętnie czeka 😁😂

Adele Andrzejki hm... mamy gości wiec się pewnie najemy i nagadamy. A co niektórzy popija 🙄

Kasia ja bym poczekała wlsnie tak do 12-15 tyg. W rodzinie już wszyscy wiedza?

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera no to gorąca noc się szykuje 😎😎

Adele no widzisz, są jeszcze dobrzy lekarze na tym świecie 😂 ja też muszę się wybrać, nic pilnego, ale kasy mi szkoda i czekam 😶😂

My do znajomych idziemy w SB, a w pt mamy imprezę rodzinną ;) w ndz coś koleżanki wspominały k popołudniowym piwku. Ja nie wiem jak ja dam radę 😂

aLunia z Kammelem? 😂😂😂 Nieźle 😂

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia no wlasnie z tym tym tym Kammelem? 🤣

• aLunia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym Kammelem 😂😂😂 wczoraj oglądałam pytanie na śniadanie 🤣

U mnie wie tylko mama i przez przypadek siostra bo zamiast do najlepszej koleżanki napisałam do niej.

A ja w weekend szkoła a mąż będzie miał zabawę z córkami 😁

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    A na andrzejki się wybieracie gdzieś? Ja wychodzę z mężem i znajomymi to kanajpy 😁 ost raz byliśmy na moich urodzinach yyyyy w sumie pół roku temu 😛

Tak- na porodowke 😂😢😭. Bedzie sie dzialo, bedzie zabawa 🎢

Ja czekalam na pierwsza wizyte w sprawie wyrwania osemki 4 mies. i jak sie doczekałam to bylam juz w 5-6tc i gucio z tego wyszlo. A potem sie balam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 13:41

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia hahah ale Kammel yami facet na poziomie pod każdym względem 😉😜🙈
    Odpoczniesz Alunia od dzieci troszkę 😉

Iza hihi Ty to na porodówkę racja a jak dzis samopoczucie?
    Ja czekam na wizytę, jakoś się doczłapałam z centrum na Ursynow 😅

Wszyscy w sklepach mnie zaczepiają w metrze miejsce ustępują już jestem niezła bombeczka, wyślę fotke brzunia jak lustro do mnie dotrze 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX chodze i ogarniam dom, zrobilam obiad i mam potrzebe prania tylko nie mam juz co, malutkuej nie podoba sie jak odkurzam i mi mocno napiera na dole i sie wypycha.

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza schylanie u mnie to jest jakiś kosmos 😱🙉 ja już nawet nie odkurzam mąż mnie wyręcza ale w łazienkach jak widzę te brudki na podłodze to aż mnie skręca. Muszę męża pogonić no ja już nie daje rady. Skupiłam się bardziej na praniu i prasowaniu bo jeszcze nie skończyłam dla maluszka

Torba moja do szpitala spakowana, Jaska do babci tez a maluszka jeszcze pusta 😱🙄

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX wrote:
    Ja tez zęby wyleczyłam przed zajściem jakbym przeczuwała ☺️ 8mke miałam do wyrwania ale cały czas przekladalam bo się bałam no i potem zaszłam. Wiec chyba po porodzie trzeba będzie się wybrać

Wiera i dobrze szalejcie, mój to byłby w siódmym niebie jakbym sobie coś fajnego sprawiła. Może nie teraz hihi ale pewnie namiętnie czeka 😁😂

Adele Andrzejki hm... mamy gości wiec się pewnie najemy i nagadamy. A co niektórzy popija 🙄

Kasia ja bym poczekała wlsnie tak do 12-15 tyg. W rodzinie już wszyscy wiedza?
    No ja już prawie na finiszu więc już wiedzą wszyscy, zresztą powiedziałam mamie w jej urodziny, to było gdziesgdzieś pod koniec 4miesięca 😉 wtedy też powiedziałam innym bo do wieczora i tak by wiedzieli. Jedna siostra dowiedziała się tydzień wcześniej bo była u mnie i sama zobaczyła 😁 A starszy syn sam się zorientował, ale nie pamiętam kiedy to było bo młodszy to jeszcze nie ogarnia takich rzeczy, jedynie brzucha mi często całuje i głaska rączkami 😊

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    No ja już prawie na finiszu więc już wiedzą wszyscy, zresztą powiedziałam mamie w jej urodziny, to było gdziesgdzieś pod koniec 4miesięca 😉 wtedy też powiedziałam innym bo do wieczora i tak by wiedzieli. Jedna siostra dowiedziała się tydzień wcześniej bo była u mnie i sama zobaczyła 😁 A starszy syn sam się zorientował, ale nie pamiętam kiedy to było bo młodszy to jeszcze nie ogarnia takich rzeczy, jedynie brzucha mi często całuje i głaska rączkami 😊

A tak tak pomyliłaś mi się z Alunia 😁

Kasia a my to podobnie ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak sie schylam to mam wrażenie ze zaraz pekne, odkurzanie ogarniam, mopem ostatnio mąż zasuwal (az jego mama sie zaśmiała z niego ze on sprzata). Tylko "góry" nie ruszam bo strach na drabine lub krzeslo wchodzic Tak wiec m.in. moje antyramy z puzzlami czekaja na później az urodze, to samo z genialnym zyrandolem z kryształkami (nie miała baba klopotu-kupila sobie kryształki na ktore muchy uwielbiaja s...).

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, mały waży 2600 wiec od ostatniej przybyło mu 200 gr to chyba dobrze bo myślałam ze strzeli dzis 3000 gr ☺️
    Szyjka zamknięta wiec powinnam donosić ale nigdy nic nie wiadomo. Jeszcze tylko jedna wizyta przed porodem mnie czeka OMG i mogę rodzic, jak to zleciało.

evs6, DoveLove, mother84, Iza34, pola89, Adele27, Kasia 1805, aLunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX a w jakim czasie przybral 200g? No i tak z ciekawości czy twoj ma wymiary glowki, brzuszka i kosci udowej mniej wiecej na ten sam tydz.czy znacznie sie różnią? Bo u mnie sa bardzo duze roznice, nawet 3 tyg. w wymiarach brzuszka i glowki. Lekarz mowi ze jest ok.

No, jak po takim sprzataniu i całodziennym chodzeniu nic sie nie ruszy to juz nic mi nie pomoze. Nie mialam mopa w reku od 30tc, a dzis i odkurzylam i pomylam podłogi i kurze w sypialni starlam, nawet córce pomoglam troche sprzatnac. Zostal salon i lazienka na jutro. Oczywiscie jak kregoslup mi nie peknie.

• evs6 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam taki stan, ze mam wrażenie, że zaraz urodzę 🙈 lekki spacer i wracam jak połamana☹️ ciekawe co tam mi jutro lekarka na wizycie powie... Adelax u mnie tez już dwie ostatnie wizyty, ost mam 18 grudnia, a Ty?

Iza a jak nic się nie zacznie to idziesz w piątek na wywoływanie?

a5e703bbfa.png
‹‹ 1645 1646 1647 1648 1649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ