X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza wypoczywaj kiedy tylko możesz 😃

Miskowa tak tak, już spokój ale tak potem pomyslalam ze jakby się nie zatrzymały to już bym tuliła maleństwo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 10:28

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelax u mnie dopiero połowa cyklu, a samopoczucie takie nawet nawet :)
    Hugo uuuuu to jakaś angina może. Dostaniesz zwolnienie i trochę wypoczniesz :) parę dni na wyzdrowienie, a reszta na odpoczynek od roboty 😜

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No angina. Mam antybiotyk na 10 dni 😊 także 5 dni zwolnienia a później mam urlop więc w domu pełne dwa tygodnie 🤩🤣 ale z gardłem kiepsko.

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Hugo zdrówka ale widzę ze zwolnienie Cię cieszy ☺️ Odpoczniesz sobie
    Dziewczyny tak jak pisałam miałam wczoraj goraczke a dzis żadnych objawów i siostra mnie wysyła do szpitala.. powiedziała ze jakby doszedł katar kaszel to byłoby wiadomo ze jakieś przeziebienie a tak to nie można lekceważyć. Wiec jade bo myśle ze lepiej sprawdzic niż... wizja szpitala mnie przeraża. Trzymajcie kciuki

Hugo87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX to moze siostra ma rację zeby sprawdzic. Owszem, szpital to okropne miejsce ale do przezycia. Trzymam kciuki zeby bylo wszystko dobrze.

AdelaX lubi tę wiadomość

• mother84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelax no to czekamy na wieści. Mam nadzieję, zero nic takiego i jeszcze wrócisz do domku

Hugo Ty to jak ja :) mnie też cieszą takie zwolnienia od czasu do czasu :) odpoczywaj :) z 2-3 dni i po antybolu będzie lepiej, a potem już tylko laba! 😁

Hugo87 lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Adelax no to czekamy na wieści. Mam nadzieję, zero nic takiego i jeszcze wrócisz do domku

Hugo Ty to jak ja :) mnie też cieszą takie zwolnienia od czasu do czasu :) odpoczywaj :) z 2-3 dni i po antybolu będzie lepiej, a potem już tylko laba! 😁

Dokładnie 😍💓 ale gardło boli konkret. Nie pomaga ibuprom 😱

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo ja anginę przechodzę strasznie a jednego roku miałam dwa razu pod rząd. Dopiero druga lub trzecia dawka antybiotyku mi pomagała. Zdrówka

Jade za pół godzinki bo czekałam na męża

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domku

Lekarz nie widział podstaw żeby mnie zostawić, dopytywał się czy dzisiaj mam temperaturę a ja rano wzięłam Apap i w sumie nie wiem czy temperatura by nie wróciła zrobili mi tylko ktg. I musiałam podpisać odmowę ze nie chce zostać w szpitalu. No ale nigdy tak nie miałam żeby mieć Sama goraczke dziwne to wszystko. Teraz jestem osłabiona mam 35,8

Może faktycznie jakaś infekcja tylko z gorączka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX szkoda ze chociaz crp ci nie zrobili. No ale skoro twierdza ze to nic złego to trzeba im ufac.

Ja dzis mam kiepski dzien. Starsza nadal nieznośna a mnie chyba dopadl jakiś kryzys laktacyjny (wczoraj malo co piersi mi nie rozsadzilo a dzis flaczki) bo mala z płaczem i nerwami odrywa sie od piersi, podaje jej druga to nawcina się jak malpa kitu a potem jak uleje to i ja i ona do przebrania. Mam nadzieje ze minie.

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzieli ze brak podstaw ale mogłam zostać to pewnie by mi zrobili badania w pon... a dzis o niebo lepiej się czuje nie wiem co to było wczoraj...

Iza teraz pewnie będziesz miała takie kryzysy.. ale uśmiech głowa do gory i pomysł jakie masz cudowne dzieci 😍

• evs6 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelax - dobrze ze wszystko Ok! Może jakaś jednodniowa choroba, mimo wszystko lepiej w domku czekać na akcje ;)

Iza mój synek ulewal baaaaardzo dużo... co karmienie to przebieranie, minęło w 6 mcu.

Ja za to dziś cały dzień na nogach, a teraz już ledwo zipie i brzuch mi doskwiera :/ 🥴

a5e703bbfa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytalam ze ok.14 doby jest skok rozwojowy. I wszystko jasne.

Evs odpocznij.

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 skok to chyba w 5 tygodniu życia?
    Mój synek też miał fazę zdenerwowana płaczu przy piersi nie wiadomo o co. Przeszło samo

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    1 skok to chyba w 5 tygodniu życia?
    Mój synek też miał fazę zdenerwowana płaczu przy piersi nie wiadomo o co. Przeszło samo

Hafija pisze ze w 14 dobie, potem w 5 tyg. No nie wazne. Przetrwamy i to.

• Wiera Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Miśkowa - ależ nie gniewam sie - potrzebowałam właśnie takich rozsądnych odpowiedzi, w hurra optymizm nie wchodzę, czekam do terminu @. Staram się o tym nie myśleć za dużo. Zresztą mój synek przejścia chorobowe lekkie przeziębienie + chyba jelitówka jakaś się przyplątała, więc noc zarwana dziś była. Po szóstej do pracy wstałam jak zombie :/

W sumie nie wiem czy to było plamienie czy nie - ogólnie od kilku dni wydmuchuje z nosa (zwłaszcza rano) trochę krwi, chyba osłabiona jestem, zresztą ucho coś pobolewało mnie na początku tygodnia i może z tamtej błony też coś podkrwawilo po prostu.

Hugo zdrówka! Dobry termin na chorowanie, odpoczniesz akurat na Święta 😏 Choć samej anginy współczuję, boli jak diabli, ale dwie doby antybiotyku i powinno być ok 😊

Adelax, dobrze że pojechałaś sprawdzić, będziesz spokojniejsza :)

Iza - worek sił do przetrwania kryzysu wysyłam! ☺️ Pamiętam że moj syn miał coś takiego, w trzecim tygodniu właśnie z trybu jeść-spać przeszedł w tryb Teraz-Rodzice-Poczujcie- Że-Macie-Dziecko 😆

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Witam się z kawusia 😊 po jednej dobie na antybiotyku jest już lepiej, ale jeszcze biorę przeciwbólowe żeby pić i jeść w miarę normalnie. Takze powinno być tak jak pisalyscie. Dwa Max tzy dni i będzie po anginie.
    Dziś mam 19 dc i albo owu była mega słaba albo jej nie było w ogóle bo w tej drugiej fazie cyklu zawsze te cycki jakieś lepsze były. A teraz taka lipa ze szok 🤦‍♀️ a tu już za tydzień @ następna ma być.

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ale mam nadrabiania 🤷

Hugo zdrowka 😘 przynajmniej przed świętami sobie odpoczniesz i masz czas coś przygotować 😁✌️

Ja też siedzę z ☕ i nad przepisami ehh część zakupów zrobiona a z resztą dalej jestem w tyle.. w tyg już chce zacząć coś robić. Narazie mamy pierniki upieczone i ciasteczka korzenne 😛 ja to ciasta mogę piec w tym roku piekę 6-7 ✌️ ale z reszta trochę gorzej hehe

Ps. Jeszcze biegalam z mężem już któryś raz za prezentami dla teściów.. mega problem w tym roku mamy z nimi 🤦 ale dla teścia w końcu kupiliśmy gruby sweter zapinany.. została teściowa też chciałam jej kupić w sumie sweterek w Monnari 🥰 teraz mają przeceny ale jeden za krótki drugi za długi wrrr oszaleje
    Dla swojej mamy kupiłam walizkę na kółkach z Wittchena z promocji 😁 nie żeby była to jakaś aluzja z tą walizka,że ma się pakowac czy coś 😅 chyba tak tego nie odbierze heh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2019, 09:01

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo przy takiej poważnej infekcji może się cykl rozregulować. W tym roku (koniec lutego) miałam grypę, taką prawdziwą, pierwszy raz od 10 lat chyba. I wypadło na tydzień z owulacją, to właśnie jakby jej nie było wtedy, a dopiero kilka dni później pojawił się śluz itd. I nawet @ się opóźniła mi wtedy 3 dni, ale wiedziałam że nic z tego, bo większych starań wtedy nie było ;)

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo no tak jak Wiera pisze, może to przez infekcję coś się rozregulowało.
    Adele hahaha z tą walizką to dobre 😂😂😂
    Ja większość prezentów już mam, właściwie tylko przyjaciółce muszę kupić, ale już wiem co, a ona resztę poczekać aż poprzychodzą do paczkomatów ;)

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
‹‹ 1673 1674 1675 1676 1677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ